ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙΤΕ - Cheesecake maltesers
ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙΤΕ - Cheesecake maltesers
Υλικά
Για τη βάση μπισκότου
200 ml μπισκότα τύπου digestive
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για την κρέμα
600 γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % σε λιπαρά
350 γρ. λευκή σοκολάτα (σπασμένη σε κομμάτια)
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος (σπασμένη σε κομμάτια)
20 γρ. γάλα σε σκόνη
1 πακέτο maltesers
Διαδικασία
Για τη βάση μπισκότου
Σπάστε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Σε ένα μεσαίο μπολ ρίξτε το τριμμένο μπισκότο, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε με τα χέρια σας. Αδειάστε το μίγμα στη βάση της φόρμας πιέζοντας έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήστε τη να κρυώσει.
Φτιάξτε την κρέμα
Σε 1 μεσαίο μπολ αδειάστε την κρέμα τυριού και σε ;ena άλλο μεγάλο μπολ αδειάστε τη κρέμα γάλακτος. Στο μεταξύ, γεμίστε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Εφαρμόστε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους και ρίξτε μέσα τα κομμάτια λευκής σοκολάτας. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Σβήστε τη φωτιά, αποσύρετε το μπολ με τη σοκολάτα από την κατσαρόλα και ανακατέψτε. Προσθέστε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα στο μπολ με την κρέμα τυριού. Λιώστε πάλι με τη διαδικασία της μπεν μαρί και τη σοκολάτα γάλακτος και προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος στο 2ο μπολ με την κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας στο τέλος και τη σκόνη γάλακτος. Με το μίξερ χτυπήστε το μίγμα του πρώτου μπολ και ύστερα χτυπήστε το μίγμα του δεύτερου μπολ.
Μοντάρετε το γλυκό
Βγάλτε από το ψυγείο τη φόρμα και απλώστε πάνω από τη βάση του παγωμένου μπισκότου πρώτα τη σοκολάτα γάλακτος και έπειτα αδειάστε από πάνω το μίγμα με τη λευκή σοκολάτα. Σκορπίστε από πάνω τα maltesers σπασμένα και βάλτε το τσιζκέικ στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να κρυώσει.
από την Μαριλού ΜαντάΠηγή: thinkdrops.gr
Υλικά
Για τη βάση μπισκότου
200 ml μπισκότα τύπου digestive
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
Για την κρέμα
600 γρ. τυρί κρέμα
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % σε λιπαρά
350 γρ. λευκή σοκολάτα (σπασμένη σε κομμάτια)
250 γρ. σοκολάτα γάλακτος (σπασμένη σε κομμάτια)
20 γρ. γάλα σε σκόνη
1 πακέτο maltesers
Διαδικασία
Για τη βάση μπισκότου
Σπάστε τα μπισκότα στο μπλέντερ. Σε ένα μεσαίο μπολ ρίξτε το τριμμένο μπισκότο, τη ζάχαρη και το λιωμένο βούτυρο και ανακατέψτε με τα χέρια σας. Αδειάστε το μίγμα στη βάση της φόρμας πιέζοντας έτσι ώστε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Βάλτε τη φόρμα στο ψυγείο και αφήστε τη να κρυώσει.
Φτιάξτε την κρέμα
Σε 1 μεσαίο μπολ αδειάστε την κρέμα τυριού και σε ;ena άλλο μεγάλο μπολ αδειάστε τη κρέμα γάλακτος. Στο μεταξύ, γεμίστε μια μεσαία κατσαρόλα με νερό μέχρι τη μέση. Εφαρμόστε στο χείλος της ένα μεταλλικό μπολ ίδιου μεγέθους και ρίξτε μέσα τα κομμάτια λευκής σοκολάτας. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και αφήστε μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα. Σβήστε τη φωτιά, αποσύρετε το μπολ με τη σοκολάτα από την κατσαρόλα και ανακατέψτε. Προσθέστε τη λιωμένη λευκή σοκολάτα στο μπολ με την κρέμα τυριού. Λιώστε πάλι με τη διαδικασία της μπεν μαρί και τη σοκολάτα γάλακτος και προσθέστε τη λιωμένη σοκολάτα γάλακτος στο 2ο μπολ με την κρέμα γάλακτος, προσθέτοντας στο τέλος και τη σκόνη γάλακτος. Με το μίξερ χτυπήστε το μίγμα του πρώτου μπολ και ύστερα χτυπήστε το μίγμα του δεύτερου μπολ.
Μοντάρετε το γλυκό
Βγάλτε από το ψυγείο τη φόρμα και απλώστε πάνω από τη βάση του παγωμένου μπισκότου πρώτα τη σοκολάτα γάλακτος και έπειτα αδειάστε από πάνω το μίγμα με τη λευκή σοκολάτα. Σκορπίστε από πάνω τα maltesers σπασμένα και βάλτε το τσιζκέικ στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες τουλάχιστον, μέχρι να κρυώσει.
από την Μαριλού ΜαντάΠηγή: thinkdrops.gr
ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΕΙΤΕ - Cheesecake maltesers
Reviewed by kamikaze.gr
on
11.2.17
Rating: