Top Ad unit

Έγινε γνωστή ως «η πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο». Εκείνη όμως δεν το έβαλε κάτω και έκανε τη ζωή της όμορφη όπως την ήθελε



Η Lizzie Velásquez γεννήθηκε με neonatal progeroid syndrome, μια σπάνια γενετική ασθένεια που επηρεάζει την καρδιά, τα οστά, και τα μάτια της. Της αποτρέπει, επίσης, το να πάρει βάρος. Η Velásquez γεννήθηκε στις 13 Μαρτίου του 1989 στο Ώστιν του Τέξας.



Είπε ότι έπεφτε συνεχώς θύμα εκφοβισμού, εξαιτίας της εμφάνισής της. Παραδέχεται πως η Ρωμαιοκαθολική ανατροφή της την έχει βοηθήσει να παραμείνει δυνατή και φιλόδοξη. “Ήταν το στήριγμά μου, περνούσα πολύ χρόνο προσεύχοντας και μιλώντας με τον Θεό. Ήξερα ότι ήταν εκεί για μένα,” λέει.

Λέει πως οι γονείς της την μεγάλωσαν με πολλή αγάπη.

Η Lizzie δεν ήξερε ότι ήταν διαφορετική μέχρι την ημέρα που πήγε στο νηπιαγωγείο.



Τα παιδιά δεν ήθελαν να καθίσουν κοντά της και την έδειχναν με το δάχτυλο.
Όταν είπε στους γονείς της τι συνέβαινε στο σχολείο, εκείνοι τη διαβεβαίωσαν ότι ήταν σπουδαία. “Δεν υπάρχει τίποτα κακό σε σένα, είσαι απλά μικρότερη από ό,τι τα άλλα παιδιά. Είσαι έξυπνη και όμορφη, και μπορείς να επιτύχεις πολλά,” λέει η Lizzie για τους γονείς της.



Οι γιατροί είπαν στους γονείς της πως ίσως θα έπρεπε να τη φροντίζουν για το υπόλοιπο της ζωής της.

“Με αγαπάνε πολύ,” λέει η Λίζι.


Παρά την απεριόριστη αγάπη των γονιών της, η Lizzie παραδέχεται ότι ήταν δύσκολο γι’ αυτούς να αποδεχθούν την κατάστασή της.

“Ήθελα να μοιάζω με όλους τους άλλους, και δεν μπορούσα να βρω έναν τρόπο για να συμβεί αυτό,” λέει. “Δεν θα μπορούσα να κατηγορήσω τους γιατρούς ή τους γονείς μου, έτσι, κατηγορούσα τον εαυτό μου.”



Στο γυμνάσιο, τα πράγματα άλλαξαν για εκείνη.

Ήταν συγγραφέας για τη σχολική εφημερίδα και φωτογράφος για την επετηρίδα. Συμμετείχε, επίσης, στην ομάδα με τις μαζορέτες, φορώντας τη στολή της με περηφάνια.


Μια μέρα, όταν ήταν 17 ετών, έψαχνε στο YouTube για μουσικά βίντεο.
Τυχαία, ήρθε σε ένα βίντεο της που ονομάστηκε “η πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο.”

“Ένιωσα σαν κάποιος να έβγαζε μια γροθιά μέσα από την οθόνη του υπολογιστή και να με χτυπάει. Γούρλωσαν τα μάτια μου,” παραδέχεται.

Είπε ότι το βίντεο είχε τέσσερα εκατομμύρια views και τα σχόλια που το συνόδευαν ήταν κοροϊδευτικά.


Αντί να κρύβεται, η Lizzie προχώρησε στη ζωή της. Αποφοίτησε από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Τέξας, με ειδίκευση στον τομέα των επικοινωνιών.

Το 2013, συμμετείχε σε μια συζήτηση TEDx στο Ώστιν. Το βίντεο της έγινε viral.

Έγραψε ένα βιβλίο με τη μητέρα της με τίτλο Όμορφη Lizzie: Η Ιστορία της Lizzie Velásquez.

Ακολούθησε με δύο ακόμη βιβλία, το “Να είσαι όμορφη”, και το “Να είσαι ο εαυτός σου, επιλέγοντας την ευτυχία.”

Επίσης, κυκλοφόρησε το 2015 ένα ντοκιμαντέρ με τη ζωή της.



Παρόλα αυτά, εξακολουθούν να υπάρχουν στο ίντερνετ εικόνες που χλευάζουν το πρόσωπό της. Αλλά εκείνη δεν δίνει σημασία σ’ αυτά.

“Δεν έχει σημασία τι ανεβάζουν, στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι άνθρωποι. Ελπίζω να το έχετε αυτό στο μυαλό σας την επόμενη φορά που θα δείτε μια τέτοια εικόνα ενός άγνωστου. Εσείς μπορεί να θεωρείτε την εικόνα αυτή ξεκαρδιστική, αλλά ο άνθρωπος στην φωτογραφία πιθανόν να αισθάνεται ακριβώς το αντίθετο. Διαδώστε αγάπη, όχι άσχημα λόγια μέσω μιας οθόνης.”

Έγινε γνωστή ως «η πιο άσχημη γυναίκα στον κόσμο». Εκείνη όμως δεν το έβαλε κάτω και έκανε τη ζωή της όμορφη όπως την ήθελε Reviewed by kamikaze.gr on 6.2.17 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.