Top Ad unit

Μετέτρεψε το σπίτι του σε θάλαμο αερίων για να σκοτώσει τη γυναίκα του και τα αυτιστικά παιδιά του


Σοκ στην κοινή γνώμη της Αυστραλίας προκαλεί η αποκάλυψη μιας σκοτεινής ιστορίας.

Πατέρας δύο παιδιών μετέτρεψε το σπίτι όπου ζούσε η οικογένειά του σε «θάλαμο αερίων», για να σκοτώσει τη γυναίκα του και τα αυτιστικά παιδιά του, χάνοντας και ο ίδιος τη ζωή του, σε μια υπόθεση δολοφονίας-αυτοκτονίας, όπως εκτιμά η αστυνομία.

Οι γείτονες που είδαν τον Fernando Manrique να δουλεύει στη στέγη του σπιτιού του το προηγούμενο Σαββατοκύριακο δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι ουσιαστικά έφτιαχνε ένα δίκτυο σωλήνων που θα διοχέτευαν δηλητηριώδες αέριο στα δωμάτια του σπιτιού.

Η γυναίκα του, Maria Claudia Lutz, 43 ετών, βρέθηκε νεκρή μαζί με την 11χρονη κόρη τους Elissa, ενώ ο γιος τους Martin, 10 ετών, μόνος του σε ένα άλλο δωμάτιο. Και τα δύο παιδιά ήταν αυτιστικά -και λέγεται ότι η μητέρα τους ήταν υπερπροστατευτική μαζί τους.

Ο εξειδικευμένος μηχανικός Fernando Manrique, 44 ετών, βρέθηκε νεκρός σε άλλο δωμάτιο στο σπίτι τους, στο Davidson της Αυστραλίας, πόλη κοντά στο Σίδνεϊ. Ο σκύλος της οικογένειας επίσης βρέθηκε νεκρός.


Οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για «εκτεταμένη, καλά σχεδιασμένη επιχείρηση» και ερευνούν από πού προήλθε το δηλητηριώδες αέριο που βρέθηκε στους σωλήνες. Η αστυνομία εκτιμά ότι ο Manrique έδρασε μόνος του, αλλά δεν έχουν αποκλείσει το ενδεχόμενο στο όλο σχέδιο να συμμετείχε και η σύζυγός του.

«Μπορεί να μη μάθουμε ποτέ αν η γυναίκα του ήξερε τι θα συνέβαινε», είπε αστυνομική πηγή, ενώ συγγενείς του ζευγαριού τόνισαν ότι «πολλές φορές η σχέση τους ήταν πολύ κακή, ως απόρροια του άγχους που είχαν να μεγαλώσουν τα παιδιά τους». Μάλιστα, σύμφωνα με άλλες πηγές, ήταν στα πρόθυρα του χωρισμού.

Οσο για τους γείτονες του ζευγαριού, είπαν ότι ο Manrique ήταν πολύ δοτικός πατέρας και ότι φαινόταν καλά όταν πήγαινε βόλτα με τα παιδιά του στο πάρκο, μαζί με άλλες οικογένειες. Η σύζυγός του εθεάθη τελευταία φορά την προηγούμενη Παρασκευή, όταν πήρε τα παιδιά από το σχολείο και απόλαυσε έναν καφέ μαζί με άλλες μητέρες.

Οι σοροί των τεσσάρων μελών της οικογένειας βρέθηκαν όταν υπάλληλος του σχολείου ειδοποίησε την αστυνομία ότι τα παιδιά έλειπαν από τα μαθήματα. Ο 72χρονος Ofik Thomassian, γείτονας του ζευγαριού, είδε τον Manrique να δουλεέυει στη στέγη του σπιτιού του το Σάββατο.


«Ηταν στη στέγη με διάφορα εργαλεία και έκανε πολύ θόρυβο. Φαινόταν να βγάζει κάτι κεραμίδια, αλλά δεν ξέρω τι ακριβώς έκανε», είπε ο 72χρονος. «Η γυναίκα του πρόσεχε πολύ τα παιδιά τους, τα φρόντιζε συνεχώς. Ωστόσο, πρέπει να παραδεχθώ ότι δεν φαινόταν ευτυχισμένη. Ηταν πάντα πολύ σοβαρή. Τώρα που το σκέφτομαι, έμοιαζε σαν να πονάει μέσα της», συμπλήρωσε.

Εξω από το σπίτι, γείτονες και φίλοι της οικογένειας άφησαν λουλούδια, την ώρα που η αστυνομία έχει συλλέξει από το σπίτι όλα τα στοιχεία -ακόμα και υπολογιστές- που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη διαλεύκανση της υπόθεσης. «Πιθανότατα πέθαναν από εισπνοή δηλητηριώδους αερίου. Οι ερευνητές περιμένουν τις τοξικολογικές εξετάσεις και τις νεκροτομές για να αποφανθούν για την αιτία του θανάτου της», είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
iefimerida‎
Μετέτρεψε το σπίτι του σε θάλαμο αερίων για να σκοτώσει τη γυναίκα του και τα αυτιστικά παιδιά του Reviewed by anna on 19.10.16 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.