Top Ad unit

Εξομολόγηση που Συγκλονίζει!: «Όταν ανακάλυψα ότι το Αγόρι μου με ήθελε Χοντρή για να με Κάνει ο,τι Θέλει…»


Όταν ήμουν στο ανώτατο όριο του βάρους μου, θεωρούσα την Κέιτ Γούινσλετ το πρότυπό μου, επειδή δεν ήταν ούτε εύσωμη ούτε πολύ αδύνατη και υπερασπιζόταν τον εαυτό της για αυτό που ήταν. Και ο φίλος μου εκείνο τον καιρό πίστευε ότι είναι όμορφη. Ήταν το κορίτσι των ονείρων του, και ούτε και εγώ έπρεπε να είμαι αδύνατη. Γι” αυτό το λόγο έπρεπε να του είμαι ευγνώμων, και ήμουν. Γι” αυτό, πίστευα ότι είναι ξεχωριστός.


Γιατί έμενα μαζί μου; Όταν είσαι σε καταχρηστική σχέση, αυτή η ερώτηση καραδοκεί κάτω από κάθε συζήτηση για ενδοοικογενειακή βία. Υπάρχουν πολλοί λόγοι: παιδιά, οικονομικά, η γνώση ότι αν φύγεις τότε οι πιθανότητες να σκοτωθείς αυξάνονται κατά 75%.

Δεν είχα αυτούς τους λόγους, Δεν είχαμε παιδιά, ήμουν πιο οικονομικά ανεξάρτητη από εκείνον, και ενώ θα έπρεπε να φοβάμαι ότι θα με σκοτώσει, δεν φοβόμουν. Οι λόγοι μου ήταν λιγότερο «μαλακοί», κακή αυτοπεποίθηση, ή αυτό που πίστευα ότι ήταν αγάπη.

Την πρώτη φορά που προσπάθησα να χωρίσω μαζί του, η απάντησή του ήταν «Μα είμαστε ξεχωριστοί». Στο πρώτο μας ραντεβού μείναμε ξύπνιοι όλο το βράδυ και κρατιόμασταν από τα χέρια μέχρι τα ξημερώματα.

Όταν βρίσκεσαι σε καταχρηστική σχέση, όπως εγώ, το να είσαι ξεχωριστός είναι προαπαιτούμενο. Ένιωθα ξεχωριστή επειδή έβλεπα το πραγματικό άτομο μέσα του. Μια άλλη γυναίκα μπορεί να έφευγε αμέσως όταν θα ξυπνούσε με μελανιές στα χέρια της, αλλά όχι εγώ. Ήμουν ξεχωριστή, ήμασταν ξεχωριστοί.

Πίστευα ότι είναι ξεχωριστός για πολλούς λόγους. Ένας από τους λόγους ήταν η ικανότητά του να βρίσκει το σώμα μου ελκυστικό, αν και ήμουν εύσωμη. Η έγκρισή του ερχόταν με τη μορφή της σύγκρισης με άλλες γυναίκες που είχαμε συμφωνήσει ότι είναι όμορφες: η Κέιτ Γουίνσλετ, αλλά και η σερβιτόρα στο αγαπημένο μας εστιατόριο, μια συνάδελφός του, μια γυναίκα που περνούσε στο δρόμο. Έλεγε ότι το σώμα μου μοιάζει με το δικό τους, και κρυφοκοιτούσα και έβλεπα μια όμορφη γεματούλα και ένιωθα αυτοπεποίθηση. Ήταν κρίμα για εκείνον που «κάποιοι άντρες» απέρριπταν μια γυναίκα που έμοιαζε σε μένα για χάρη μιας άλλης που ήταν πιο αδύνατη.

Η αλήθεια είναι ότι πίστεψα ότι ήμασταν ξεχωριστοί, και το βάρος μου στο μυαλό μου, έγινε μέρος αυτής της ξεχωριστής ιδέας. Ήξερα ότι αν χωρίζαμε θα έβρισκα κάποιον άλλον, αν ήθελα. Αλλά η επιθυμία του για το σώμα μου θα ήταν το ίδιο αυθεντική όπως του παρόντος φίλου μου; Θα εκτιμούσε το σώμα μου όπως εκείνος;

Μία από τις κόκκινες κάρτες της ενδοοικογενειακής βίας, που αναφέρουν τα φυλλάδια και οι ιστοσελίδες, είναι ότι κριτικάρει την εμφάνιση. Ο πρώην μου έκανε εντελώς το αντίθετο: δεν είπε ποτέ κάτι αρνητικό για το σώμα μου. Ούτε μια φορά.

Ο πρώην μου βασιζόταν στη κοινή γνώση ότι σώματα όπως το δικό μου δεν θεωρούνταν ιδανικό για να μου θυμίζει πόσο τυχερή ήμουν που τον είχα. Δεν χρειάστηκε να πει ποτέ κάτι άσχημο για το σώμα μου, η κοινωνία το είχε κάνει ήδη για εκείνον.

Μια μέρα, μισό χρόνο πριν κλείσω τα 30, κοίταξα το πιάτο με τα ζυμαρικά που είχα ετοιμάσει και σκέφτηκα ότι δε θέλω να το φάω. Την επόμενη μέρα ξεκίνησα μια μακροβιοτική διατροφή και άρχισα να τρώω δαμάσκηνα αντί για παγωτό. Τον ρώτησα αν του άρεσε το αδυνατισμένο μου σώμα, και προσπάθησε να αποφύγει να απαντήσει.

Εντέλει είπε ότι ήμουν όμορφη σε οποιοδήποτε μέγεθος. Ήταν μια αυθεντική και κομψή απάντηση που προσπάθησε να τιμήσει το σώμα μου και τα αισθήματά μου. Οι καταχρηστές δεν κάνουν κατάχρηση όλη την ώρα, ξέρετε.

Έγινα πιο σφιχτή, πιο αδύνατη και επικεντρώθηκα σε υγιεινή διατροφή και καθημερινή γυμναστική. Πήγα σε ένα γάμο χωρίς εκείνον, και ψώνισα στα πεταχτά ένα φόρεμα επειδή όσα ρούχα είχα ήταν μεγάλα. Δύο άντρες ζήτησαν το νούμερό μου εκείνο το βράδυ, και συνειδητοποίησα ότι κανείς τους δεν ήξερε ότι είναι ξεχωριστοί που σκέφτηκαν ότι ήμουν ελκυστική. Και τότε σκέφτηκα ότι ίσως δεν ήταν ξεχωριστοί.

3 εβδομάδες αργότερα, συνάντησα τον φίλο μου έξω από τη δουλειά του, όπου ξεστόμισα τα λόγια που έπρεπε να πω και πήγα σπίτι και περίμενα τα δάκρυα που δεν ήρθαν ποτέ. 6 εβδομάδες μετά, έκλεισα τα 30. Μία φίλη μου μου χάρισε μια κάρτα που έγραφε: «Η υπόλοιπη ζωή σου ξεκινάει τώρα.»

Έχουν περάσει σχεδόν 10 χρόνια από τότε, αλλά δεν περνάω πολύ χρόνο να οραματιστώ πως θα ήταν αν έβλεπα τον πρώην μου ξανά. Αλλά στην φαντασία μου όταν με βλέπει και με προσπερνάει πολύ πιο αδυνατισμένη από όσο ήμουν, σκέφτεται ότι δεν είμαι πλέον ξεχωριστή. Και εγώ ακόμα δεν ξέρω αν ήταν ποτέ ξεχωριστός εκείνος.

Πηγή

Εξομολόγηση που Συγκλονίζει!: «Όταν ανακάλυψα ότι το Αγόρι μου με ήθελε Χοντρή για να με Κάνει ο,τι Θέλει…» Reviewed by kamikaze.gr on 13.9.16 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.