Top Ad unit

Στα ύψη η τιμή του bitcoin. Έπιασε για πρώτη φορά τα 60.000$ μετά το 2021


Η τιμή του Bitcoin έχει αναρριχηθεί πάνω από τα 60.000 δολάρια για πρώτη φορά σε περισσότερο από δύο χρόνια. Ένα έκρηξης ράλι φέρνει το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο σε απόσταση αναπνοής από το υψηλό όλων των εποχών.


Το Bitcoin αυξήθηκε κατά 12,6%, φτάνοντας τα 63.968 δολάρια την Τετάρτη, προτού υποχωρήσει στα περίπου 60.000 δολάρια. Το ράλι έφερε τα κέρδη του στο 42% του συνολικού αύξησης της τιμής του Bitcoin τους πρώτους δύο μήνες του τρέχοντος έτους.


Η ταχεία άνοδος ξαναφέρνει στο προσκήνιο τις μνήμες της αγοράς των κρυπτονομισμάτων, καθώς το Bitcoin βρίσκεται πολύ κοντά στο υψηλό ρεκόρ των σχεδόν 69.000 δολαρίων που καταγράφηκε τον Νοέμβριο του 2021. Οι επενδυτές, αντιμέτωποι με τον "φόβο μη απώλειας", συσσωρεύουν περισσότερο κεφάλαιο, ενισχύοντας την ανόδο.


"Είναι τρελό", δήλωσε ο Timo Lehes, συνιδρυτής της εταιρείας blockchain Swarm, προσθέτοντας ότι αναμένει περισσότερα κεφάλαια να εισέλθουν στο token. "Όταν οι άνθρωποι βλέπουν τέτοιες αυξήσεις σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα... τότε απλώς προσελκύει κόσμο και ο φόβος κάνει κλωτσιές", συμπλήρωσε.


Τον Ιανουάριο, οι ρυθμιστικές αρχές των ΗΠΑ ενέκριναν τη διαπραγμάτευση spot Bitcoin από κύριους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων των BlackRock και Invesco. Αυτό άνοιξε τον δρόμο για νέα κεφάλαια από επενδυτές που επιθυμούν να εκμεταλλευτούν το κρυπτονόμισμα μέσω ελεγχόμενου οχήματος. Τα 11 ταμεία κατέχουν τώρα 303.000 Bitcoin, αξίας 18 δισεκατομμυρίων δολαρίων, αντιπροσωπεύοντας περίπου 1,5% της συνολικής προσφοράς Bitcoin.


"Θα μπορούσαμε να δούμε το υψηλό όλων των εποχών να σπάει κάθε μέρα τώρα", είπε ο Simon Peters, αναλυτής στην εμπορική εταιρεία eToro. "Η κινητήρια δύναμη πίσω από αυτό είναι χωρίς αμφιβολία τα [ταμεία Bitcoin]".


Η άνοδος της τιμής του Bitcoin συμπίπτει με ένα ευρύτερο ράλι στις παραδοσιακές χρηματοπιστωτικές αγορές. Τα επιτυχημένα αποτελέσματα της εταιρείας Chipmaker Nvidia έχουν τροφοδοτήσει μια φρενίτιδα επενδυτών σχετικά με τις δυνατότητες της τεχνολογίας τεχνητής νοημοσύνης, συμβάλλοντας στην ώθηση των αμερικανικών και ευρωπαϊκών μετοχών σε υψηλά όλων των εποχών την περασμένη εβδομάδα.


Η πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτογράφησης Coinbase κατηγόρησε για την κυκλοφορία που ήταν 10 φορές την κανονική κατά τη διάρκεια των διακοπών για ορισμένους χρήστες, συμπεριλαμβανομένων των εμφανίσεων μηδενικού υπολοίπου στους λογαριασμούς τους.


«Εκτιμούμε την υπομονή σας», δήλωσε η Coinbase. «Αρχίζουμε να διαπιστώνουμε βελτίωση στις συναλλαγές των πελατών. Λόγω της αυξημένης επισκεψιμότητας, ορισμένοι πελάτες ενδέχεται να συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν σφάλματα στη σύνδεση, στις αποστολές, στις παραλαβές και σε ορισμένους τρόπους πληρωμής. Να είστε βέβαιοι ότι τα χρήματά σας είναι ασφαλή.»


Η τιμή του Bitcoin έχει εκτοξευθεί στα ύψη παρά τον περιορισμό των αμερικανικών ρυθμιστικών αρχών στις μεγαλύτερες εταιρείες κρυπτονομισμάτων και τον συνεχή σκεπτικισμό σχετικά με το token. Την περασμένη εβδομάδα, αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας επέκριναν το κρυπτονόμισμα, λέγοντας ότι «η εύλογη αξία του Bitcoin εξακολουθεί να είναι μηδενική».

Στα ύψη η τιμή του bitcoin. Έπιασε για πρώτη φορά τα 60.000$ μετά το 2021 Reviewed by kamikaze.gr on 29.2.24 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.