Top Ad unit

Παραλίγω να χάσω τον 18 μηνών γιο μου από λίγες σταγόνες baby oil


Τα ατυχήματα που συμβαίνουν εντός σπιτιού με τα παιδιά είναι πολύ συνηθισμένα, γι’ αυτό και οι γονείς πρέπει να είμαστε διαρκώς σε επαγρύπνηση. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε ακόμα και για αντικείμενα που φαίνονται αθώα.


Καμία μαμά, για παράδειγμα, δεν έχει σκεφτεί ότι το ενυδατικό λαδάκι για το σώμα που χρησιμοποιούμε συχνά και για το δέρμα των μωρών μας θα μπορούσε να προκαλέσει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας στο παιδί τους. Μέχρι που μία μαμά το έζησε και θέλησε να μοιραστεί μαζί μας την ιστορία της για να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου…

Διαβάστε τι ακριβώς συνέβη
«Η οικογένειά μας πήρε ένα πολύ τρομακτικό μάθημα πριν λίγες μέρες και νιώθω ότι κι άλλοι άνθρωποι πρέπει να το ακούσουν. Αφορά τα πράγματα που πολλοί έχουμε στο σπίτι μας, χωρίς να υπολογίζουμε τους κινδύνους που μπορεί να κρύβουν.

Ο 18 μηνών γιος μας – χωρίς να το αντιληφθούμε – άρπαξε το βρεφικό λάδι από το ράφι και κατάπιε λίγες σταγόνες το πρωί της Τρίτης, την ώρα που ετοιμαζόμασταν για τη βόλτα μας. Ο άντρας μου του το άρπαξε από τα χέρια και εκείνος έκανε αστείες γκριμάτσες, εξ’ αιτίας της περίεργης γεύσης του. Θεωρήσαμε ότι το πράγμα είχε τελειώσει εκεί. Λίγα λεπτά αργότερα, όμως, άρχισε να νυστάζει πολύ. Φαινόταν σα να κοιμόταν όρθιος και δεν αντιδρούσε ό,τι κι αν κάναμε. Βασικά, ήταν ξύπνιος αλλά δεν αντιδρούσε, ό,τι κι αν κάναμε. Ανοιγόκλεινε πολύ αργά τα μάτια του, δεν μπορούσε να κουνηθεί, ανάπνεε βαριά και έβηχε. Το μόνο που ήθελε ήταν να κοιμηθεί. Καλέσαμε γιατρό μόνο και μόνο επειδή είδαμε αυτή του την αντίδραση, διαφορετικά δεν θα είχαμε κάνει τίποτα, επειδή κατάπιε λίγο λαδάκι σώματος.

Η νοσοκόμα μας πρότεινε να καλέσουμε το κέντρο δηλητηριάσεων και εκεί άρχισα να πανικοβάλλομαι για τα καλά. Μας έκαναν ορισμένες ερωτήσεις για τη συμπεριφορά του και μας είπαν να πάμε στα επείγοντα ενός νοσοκομείου αμέσως. Τόνισαν μάλιστα ότι οι περισσότεροι γονείς δεν αντιλαμβάνονται πόσο σοβαρή είναι η αυτή η κατάσταση και πόσο επικίνδυνο είναι το λαδάκι σώματος αν καταποθεί.

Εγώ έμεινα στο σπίτι με την μικρή μας κόρη και ο άντρας μου πήγε στο νοσοκομείο με τον γιο μας. Οι γιατροί τους ζήτησαν να μείνουν στο νοσοκομείο μέχρι το απόγευμα και σε περίπτωση που τα συμπτώματα χειροτέρευαν να μπορούσαν να τα αντιμετωπίσουν. Του έκαναν εξετάσεις, ακτινογραφίες θώρακος και είπαν στον άντρα μου ότι το να καταπιείς λάδι έχει στον οργανισμό παρόμοιες επιπτώσεις με το να καταπιείς βενζίνη.

Σοκαρίστηκα! Γιατί δεν το ήξερα αυτό; Γιατί κανείς δεν μου το είχε πει μέχρι τώρα; Αν τα γνώριζα όλα αυτά σίγουρα δεν θα το αποθήκευα στο ντουλάπι με τις πάνες δίπλα από την αλλαξιέρα. Μετά από έρευνα έμαθα ότι το βρεφικό λάδι σώματος είναι ουσιαστικά υδρογονάνθρακας και ανήκει στην ίδια κατηγορία με το πετρέλαιο κίνησης και το υγρό αναπτήρων. Και το ίδιο μας είπαν και από το κέντρο δηλητηριάσεων.

«Βήχας, πυρετός, δυσκολία αναπνοής είναι μερικά από τα κοινά συμπτώματα αναρρόφησης υδρογονανθράκων. Μολύνσεις των πνευμόνων, πνευμονία ακόμα και θάνατος μπορεί να προκληθεί εξ’ αιτίας της. Τα συμπτώματα είναι άμεσα – συμβαίνουν μέσα σε λίγες ώρες, ενώ αν δεν παρουσιαστούν μέσα στο επόμενο 24ωρο τότε το παιδί θα είναι μια χαρά», μας εξήγησαν.

Μετά από 7 ώρες οι άντρες μου γύρισαν σπίτι. Εκείνο που πρέπει να κάνουμε τώρα είναι να προσέχουμε την αναπνοή του και να είμαστε σίγουροι ότι δεν μας ξέφυγε τίποτα ασυνήθιστο στην συμπεριφορά του, αφού δεν παρουσίασε έντονα συμπτώματα δηλητηρίασης από υδρογονάνθρακα. ΕΥΤΥΧΩΣ!

Έχουμε σοκαριστεί όχι μόνο γι’ αυτό που μας συνέβη, αλλά επειδή και πολλοί γονείς δεν γνώριζαν τι μπορεί να πάθει ένα παιδί από το βρεφικό λάδι. Θεώρησα, λοιπόν, ότι πρέπει να το μάθουν όσο περισσότεροι γίνεται.

Σήμερα, έχω πολύ άγχος και φοβάμαι, αλλά νιώθω απίστευτα τυχερή, αφού μπορώ να αγκαλιάζω το παιδί μου και να προσέχω τις αλλαγές στην αναπνοή του. Νιώθω επίσης υποχρέωση μου να πω σε όλες τις μαμάδες πόσο επικίνδυνο μπορεί να γίνει το βρεφικό λάδι για το παιδί σας.

Ο γιος μου τις τελευταίες 48 ώρες φαίνεται να είναι μια χαρά και ευχαριστώ για αυτό. Ευχαριστώ επίσης τον άντρα μου για την ψύχραιμη και γρήγορη αντίδρασή του την ώρα που εγώ ένιωθα να χάνονται όλα γύρω μου…»

Δείτε το αρχικό post της μαμάς στο Facebook, το οποίο έχει κερδίσει χιλιάδες σχόλια, likes και shares.


Παραλίγω να χάσω τον 18 μηνών γιο μου από λίγες σταγόνες baby oil Reviewed by kamikaze.gr on 9.1.20 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.