Top Ad unit

28χρονη σταμάτησε να ξυρίζεται εδώ και ένα χρόνο για να στείλεi ένα σημαντικό μήνυμα


Μια γυναίκα αποκάλυψε ότι σταμάτησε να ξυρίζεται επειδή η κοινωνία ασκεί πίεση στις γυναίκες να φαίνονται πάντα όμορφες και περιποιημένες. Η 28χρονη γραμματέας Σόνια Σιτρόσκα από την Πολωνία άρχισε να ξυρίζει το σώμα της όταν ήταν 12 ετών και υποστηρίζει ότι οι φωτογραφίες των γυναικών που έβλεπε σε περιοδικά την έκαναν να αισθάνεται ανασφαλής.



Το 2017, η Σόνια αποφάσισε να αφήσει πίσω της το ξυραφάκι και το ξύρισμα για πάντα. Αυτό το έκανε με την υποστήριξη του άντρα της που σύμφωνα με την ίδια χρειάστηκε λίγο χρόνο για να αποδεχτεί στην καινούργια της εμφάνιση.

 Η Σόνια αποφάσισε να μην ξανά ξυριστεί για να να αποβάλει από πάνω της την πίεση που ασκεί η κοινωνία στις γυναίκες για να δείχνουν πάντα όμορφες και περιποιημένες. Πολύ συχνά δημοσιεύει στον λογαριασμό της στο Instagram φωτογραφίες που δείχνουν πως είναι το σώμα της αξύριστο. «Επέλεξα να μην ξυρίζομαι γιατί θεωρώ ότι είμαι όμορφη όπως είμαι και φυσικά αυτός ο τρόπος ζωής είναι πολύ άνετος. Φυσικά, υπάρχουν μέρες που αναρωτιέμαι γιατί παλεύω με όλα τα αυτά τα πρότυπα ομορφιάς και γιατί είμαι τόσο πεισματάρα», ανέφερε η ίδια.

Η 28χρονη παραδέχεται ότι ο σύζυγός της χρειάστηκε λίγο καιρό για να προσαρμοστεί στην καινούργια της εμφάνιση, αλλά την υποστηρίζει απόλυτα στην εκστρατεία ενάντια στα πρότυπα ότι οι γυναίκες πρέπει να ξυρίζουν και να αποτριχώνουν το σώμα τους.

 «Ο άντρας μου προτιμάει την ξυρισμένη μου εμφάνιση, αλλά το συζητήσαμε πάρα πολύ και του εξήγησα γιατί είναι τόσο σημαντικό για μένα να σταματήσω να ξυρίζομαι και αποφάσισε να το αποδεχτεί και να με στηρίξει», δήλωσε η Σόνια. «Ξυριζόμουν από τα 12 μου και όλη μου την ζωή ένιωθα απαίσια και λιγότερο ποθητή από τις γυναίκες που δεν είχαν τόσες πολλές τρίχες στο σώμα τους.» «Στο σπίτι μαζί με τον άντρα μου και τους φίλους μου νιώθω ασφαλής και αποδεκτή. Μπορώ να δείξω με άνεση το σώμα και τις τρίχες μου χωρίς να νιώθω ότι θα με κατακρίνουν», δήλωσε η 28χρονη. Η Σόνια υποστηρίζει ότι πολλές γυναίκες της έχουν στείλει μηνύματα, λέγοντάς της ότι τις έχει εμπνεύσει αυτή της η κίνηση.

Όνειρο της Σόνια είναι όλες οι γυναίκες, ξυρισμένες ή αξύριστες, να νιώθουν άνετα και καλά με την επιλογή τους και τον εαυτό τους. «Ελπίζω ότι ο λογαριασμός μου στο Instagram θα δείξει στις άλλες γυναίκες ότι οι τρίχες του σώματος είναι φυσικές και όμορφες», ανέφερε η 28χρονη γραμματέας.





Πηγή: tilestwra.com

28χρονη σταμάτησε να ξυρίζεται εδώ και ένα χρόνο για να στείλεi ένα σημαντικό μήνυμα Reviewed by kamikaze.gr on 27.2.18 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.