Top Ad unit

Τραγικοί γονείς αναγκάστηκαν να διαλέξουν ένα από τα δύο άρρωστα μωρά τους για να το σώσουν


Μόλις έγινε γνωστή ιστορία, εκατοντάδες συμπολίτες τους έσπευσαν να τους βοηθήσουν



Μπροστά σε ένα αδιανόητο δίλημμα, βγαλμένο λες από τη διάσημη ταινία «Η εκλογή της Σόφι», βρέθηκαν δύο Κινέζοι γονείς οι οποίοι, λόγω οικονομικών προβλημάτων, προσπάθησαν να διαλέξουν ποιο από τα δύο άρρωστα μωρά τους θα προσπαθούσαν να σώσουν τραβώντας κλήρο!

Οι Wang Guojun και Xu Shijia από την Εσωτερική Μογγολία (μια αυτόνομη περιοχή της χώρας) τα έβγαζαν ήδη δύσκολα πέρα πριν αρρωστήσουν και τα δύο παιδιά τους, δύο δίδυμα αγοράκια ηλικίας μόλις επτά μηνών. Πριν λίγο καιρό, τα δίδυμα διαγνώστηκαν με καρδιοπάθεια, η οποία επιβαρύνθηκε από την πνευμονία που εμφάνισαν μαζί και τα δύο αγοράκια.

Αντιμέτωποι με το υπέρογκο κόστος των νοσηλείων, οι δύο τραγικοί γονείς χρειάστηκε να κάνουν το αδιανόητο: να προσπαθήσουν να διαλέξουν ένα από τα δύο παιδιά τους, προκειμένου να μπορέσουν να το σώσουν με τα πενιχρά μέσα που είχαν στη διάθεσή τους. Μην μπορώντας ωστόσο να τραβήξουν οι ίδιοι τον κλήρο της ζωής και του θανάτου, έβαλαν τα δίδυμα να τραβήξουν το χαρτάκι που θα σφράγιζε τη μοίρα τους.

Στις 9 Μαΐου, το ένα αγοράκι - μεγαλύτερο κατά λίγα λεπτά - τράβηξε το «χαρτάκι» της σωτηρίας, που σήμαινε ότι οι γονείς του θα το πήγαιναν στη Σαγκάη για να νοσηλευτεί σε κλινική. Ωστόσο, η ιδέα ότι θα άφηναν πίσω το άλλο τους παιδί για να πεθάνει κόντεψε να τρελάνει τους δύο γονείς, οι οποίοι αποφάσισαν να απευθύνουν μια τελευταία απελπισμένη έκκληση για βοήθεια μέσω του διαδικτύου.

Εχθές, το ζευγάρι δημοσίευσε την ιστορία του σε τοπικά ΜΜΕ, ρωτώντας εάν υπήρχε κάποιος πρόθυμος να βοηθήσει. Συγκινημένοι εκατοντάδες πολίτες έσπευσαν να βοηθήσουν τους απελπισμένους γονείς, στέλνοντας χρηματικές δωρεές που, μέχρι αυτήν την ώρα, φτάνουν σε ύψος τις 100.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την Daily Mail, τα χρήματα αυτά επαρκούν πλέον για τη θεραπεία και των δύο βρεφών, που βρίσκονται ήδη σε κλινική στη Σαγκάη, υπό τη φροντίδα εξειδικευμένων γιατρών.

Η ιστορία αυτή θύμισε σε πολλούς τη συγκλονιστική ταινία «Η εκλογή της Σόφι» που χάρισε τη δεκαετία του '80 στη Μέριλ Στριπ το Όσκαρ Α Γυναικείου Ρόλου. Το φιλμ αφηγείται τη ζωή της Σόφι, μιας Πολωνέζας, που κατάφερε να γλιτώσει από το στρατόπεδο του Άουσβιτς και που προσπαθεί να φτιάξει από την αρχή τη ζωής της, προσπαθώντας ωστόσο να ξεχάσει ένα ολέθριο μυστικό: Ότι κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού της αναγκάστηκε να κάνει την πιο δύσκολη επιλογή στον κόσμο, να διαλέξει ποιο από τα δύο παιδιά της θα κερδίσει τη ζωή από τους Ναζί.

Πηγή: protothema.gr

Τραγικοί γονείς αναγκάστηκαν να διαλέξουν ένα από τα δύο άρρωστα μωρά τους για να το σώσουν Reviewed by kamikaze.gr on 12.5.17 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.