Top Ad unit

Έτσι θα επαναφέρετε τα ούλα σας στην αρχική τους κατάσταση με φυσικές θεραπείες



Καμιά φορά, ο ιστός γύρω από τα ούλα φθείρεται και φαίνεται σαν να ξεθωριάζουν τα ούλα σας.



Εκτίθεται μεγαλύτερη επιφάνεια των δοντιών, το τέλειο μέρος για την ανάπτυξη βακτηρίων. Επιπλέον, μπορεί να προκαλέσει πόνο και ευαισθησία στα δόντια, επειδή εκτίθεται η ρίζα τους.

Επηρεάζει επίσης αρνητικά τη δομή και το κόκαλο του δοντιού και μπορεί μέχρι και να χρειαστεί να το αφαιρέσετε.

Συμπτώματα: Είναι ένα συχνό πρόβλημα, αλλά πολλοί δεν το προσέχουν, επειδή συμβαίνει αργά και σταδιακά. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι να ελέγχετε αν τα ούλα σας είναι πολύ ευαίσθητα.

Επίσης, αν τα δόντια σας φαίνονται μεγαλύτερα από πριν, είναι ένα πρόβλημα. Τέλος, ο πόνος στα δόντια είναι ένα ακόμα σύμπτωμα.

Λόγοι για τους οποίους μπορεί να συμβαίνει κάτι τέτοιο στα δόντια σας:
1. Περιοδοντικές νόσοι
2. Έλλειψη στοματικής υγιεινής
3. Επιθετικό βούρτσισμα
4. Γονίδια
5. Ορμονική ανισορροπία
6. Κάπνισμα
7. Σφίξιμο και τρίξιμο των δοντιών
8. Τρύπα στη γλώσσα ή τα χείλια

Πως να το αντιμετωπίσετε
Αν παρατηρήσετε το πρόβλημα στην ώρα του, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιο γιατρό για θεραπεία. Αν πάλι δεν το εντοπίσετε στην ώρα του, ενδεχομένως να χρειαστεί χειρουργείο στα ούλα για να επανέλθουν.

Αν θέλετε να αποφύγετε το χειρουργείο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποια από τις παρακάτω σπιτικές θεραπείες. Ωστόσο, μην ξεχνάτε να συμβουλευτείτε το γιατρό σας σε περίπτωση που έχετε κάποια σοβαρή μόλυνση.

Πως γίνεται να επανέλθουν τα ούλα;
Αν θέλετε να λύσετε αυτό το πρόβλημα, θα πρέπει να έχετε καλή στοματική υγιεινή και μπορείτε παράλληλα να ακολουθήσετε κάποιες από τις παρακάτω συνταγές.

Χειροποίητες συνταγές:

1. Πράσινο τσάι: Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, ένα από τα οποία είναι οι κατεχίνες που βοηθούν στην καταπολέμηση των περιοδοντικών νόσων. Το αντιοξειδωτικό αυτό μπορεί να βοηθήσει να δυναμώσει ο δεσμός ανάμεσα στα ούλα και τα δόντια. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του μπορούν να μειώσουν το πρήξιμο των ούλων. Μπορείτε να πίνετε μία κούπα πράσινο τσάι κάθε πρωί.

2. Αλόη: Η αλόη έχει πολλές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και συνεπώς μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση των ούλων. Επίσης, μπορεί να αποτρέψει μολύνσεις, λόγω των αντιβακτηριακών ιδιοτήτων της. Υπάρχουν δύο τρόποι για να χρησιμοποιήσετε την αλόη: Χρησιμοποιήστε αλόη σε τζελ για βούρτσισμα για περίπου 3 με 5 λεπτά ή σαν στοματικό διάλυμα, διαλυμένο σε λίγο νερό, πάντα μετά το βούρτσισμα.

3. Ξέπλυμα των δοντιών με λάδι: Μπορείτε να ξεπλένετε τα δόντια σας με λάδι, το οποίο θα μαζέψει όλους τους μικροοργανισμούς και θα βοηθήσει τα ούλα σας να επανέλθουν. Το σησαμέλαιο συγκεκριμένα έχει πολλά οφέλη για την υγεία και πολλές αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Ζεστάνετε το σησαμέλαιο λίγο και αφού βουρτσίσετε τα δόντια σας., βάλτε το στο στόμα σας. Κάντε γαργάρες σε όλο το στόμα για λίγα λεπτά. Αν σας φαίνεται δύσκολο, ξεκινήστε κάνοντας γαργάρες για μισό με ένα λεπτό, αλλά ο στόχος είναι να φτάσετε στα 15 με 20 λεπτά.
Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε λάδι καρύδας, αν θέλετε.

4. Ευκάλυπτος: Ο ευκάλυπτος περιέχει αιθέρια έλαια που καταστρέφουν τα μικρόβια και τα βακτήρια που ζουν στο στόμα μας. Επίσης, έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες και βοηθά στη μείωση του πρηξίματος των ούλων. Πάρτε 1-2 σταγόνες αιθέριο έλαιο ευκάλυπτου και διαλύστε το σε 1-2 κουταλιές της σούπας νερό. Μετά κάντε απαλό μασάζ στα ούλα με το δάχτυλο ή με μια οδοντόβουρτσα με το μίγμα. Ξεπλύνετε με νερό.

5. Σμύρνα: Ακόμα μία ουσία που χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση στοματικών νόσων. Πάρτε λίγη σμύρνα σε σκόνη και ανακατέψτε τη με λίγο νερό μέχρι να σχηματιστεί κάτι σαν κρέμα. Απλώστε το μίγμα στα ούλα και κάντε μασάζ για λίγα λεπτά με την οδοντόβουρτσα σας.

6. Αιθέριο έλαιο γαρίφαλου: Μία από τις πιο συχνές χρήσεις αυτού του ελαίου είναι η πρόληψη των πόνων των δοντιών. Επίσης, έχει απολυμαντικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Πάρτε 1-2 σταγόνες έλαιο γαρίφαλου και κάντε μασάζ στα ούλα σας 3 φορές τη μέρα. Προσοχή: σε περίπτωση που παίρνετε κάποιο φάρμακο για τους θρόμβους στο αίμα, συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν το δοκιμάσετε.

7. Λεμόνι: Τα λεμόνια είναι γνωστά για τις αντισηπτικές και αντιβακτηριακές τους ιδιότητες. Επίσης, μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των ούλων. Ωστόσο, επειδή είναι πολύ όξινα, καλό θα ήταν να τα χρησιμοποιείτε μία φορά τη βδομάδα. Μπορείτε να φτιάξετε ένα χειροποίητο έλαιο λεμονιού ακολουθώντας την εξής διαδικασία:

1/4-1/2 κούπα ελαιόλαδο χυμό από ένα στυμμένο λεμόνι

Βάλτε το λάδι και το λεμόνι σε ένα βάζο, κλείστε το και ανακινήστε καλά. Αφήστε το στο βάζο για 3-4 εβδομάδα και μην ξεχνάνε να το κουνάτε κάθε μέρα. Μετά από αυτό το διάστημα μπορείτε να κάνετε μασάζ στα ούλα με τα δάχτυλα σας για δύο λεπτά, 2 φορές τη βδομάδα.

Συμβουλές για να προστατέψετε τα ούλα σας

1. Ακολουθήστε σωστή στοματική υγιεινή: Απαλό βούρτσισμα με κυκλική κίνηση και οδοντικό νήμα μετά από κάθε γεύμα. Αν δεν μπορείτε να το κάνετε μετά από κάθε γεύμα, χρησιμοποιήστε στοματικό διάλυμα.

2. Μην ξεχνάτε το στοματικό διάλυμα! Μπορείτε να φτιάξετε το δικό σας ακολουθώντας την παρακάτω συνταγή:
Ανακατέψτε δύο σταγόνες αιθέριου έλαιου (π.χ. Φασκόμηλου), μέντα, αιθέριο έλαιο γαρίφαλου και 1/4 με 1/2 κούπα νερό.
Μια καλή εναλλακτική είναι και το υπεροξείδιο υδρογόνου, αλλά μην ξεχνάτε να το διαλύετε με νερό γιατί είναι πολύ δυνατό. Χρησιμοποιήστε το τουλάχιστον δύο φορές τη μέρα.

3. Νερό, νερό, νερό: Όλοι ξέρουμε ότι το νερό είναι πολύ σημαντικό και μπορεί να βοηθήσει στην υγεία των ούλων μας. Μας βοηθά να απομακρύνουμε τις τοξίνες, τα μικρόβια και τα βακτήρια από το στόμα, προστατεύοντας έτσι τα ούλα. Αν δεν μπορείτε να πλύνετε το στόμα σας μετά από κάθε γεύμα, απλά ξεπλύνετε το με νερό, για να φύγουν τα υπολείμματα φαγητού που έμειναν στα δόντια.

4. Ακολουθήστε υγιεινή διατροφή: Οι υγιεινές τροφές βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Προτείνουμε να καταναλώνετε τροφές πλούσιες σε βιταμίνη C, να αποφεύγετε τη ζάχαρη, τα κρύα ροφήματα, το αλκοόλ, τις επεξεργασμένες τροφές και την καφεΐνη.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας για τυχόν συμπληρώματα.

Αν το σώμα σας δεν παίρνει όλα τα απαραίτητα στοιχεία, ίσως χρειαστεί να αυξήσετε την πρόσληψη ορισμένων θρεπτικών συστατικών μέσω συμπληρωμάτων που θα σας προτείνει ο γιατρός σας, όπως βιταμίνη C, ασβέστιο, ginkgo biloba, ψευδάργυρο και το συνένζυμο Q10.
Έτσι θα επαναφέρετε τα ούλα σας στην αρχική τους κατάσταση με φυσικές θεραπείες Reviewed by kamikaze.gr on 23.4.17 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.