Top Ad unit

Κάθε Τρίτη τρώει μεσημεριανό με αυτή την άστεγη. Ώσπου συνειδητοποίησε πώς ξοδεύει τα λεφτά της



Ο Γκρεγκ Σμίθ είναι ο ιδρυτής της Hybrid Athletes, μιας εταιρείας προσωπικών γυμναστών. Ως επιχειρηματίας στο Ορλάντο, ο Γκρεγκ περιφέρεται αρκετά στο πολυσύχναστο κέντρο της πόλης, όπου συχνά συναντά άστεγους που του ζητούν χρήματα και τρόφιμα.



Μια μέρα, συνάντησε στο δρόμο του μια άστεγη γυναίκα. Ο Γκρεγκ περίμενε να του ζητήσει χρήματα και έβαλε το χέρι στη τσέπη του για να την προλάβει αλλά εκείνη απλά χαμογέλασε και του είπε:

«Καλημέρα σας, κύριε. Να έχετε μία υπέροχη μέρα. Ο Θεός να σας ευλογεί».

Τα λόγια της, του προκάλεσαν έκπληξη και στάθηκε λίγο να της μιλήσει.

Της ζήτησε να φάνε μαζί μεσημεριανό και από τότε κάθε εβδομάδα, κάθε Τρίτη, ο Γκρέγκ και η άστεγη γυναίκα συναντιούνται για να φάνε μαζί.



Αλλά αυτό που κάνει αυτή την ιστορία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, είναι κάτι που ειπώθηκε σε μία από τις συναντήσεις τους. Την συγκινητική ιστορία διηγήθηκε ο ίδιος ο Γκρέγκ σε ένα ποστ που ανέβασε στο Facebook..

«Γνωρίστε την «Έιμι Τζοε».

Τις τελευταίες εβδομάδες, κάθε Τρίτη, συναντώ την Έιμι Τζόε στη γωνία της οδού Πάιν και Σέντ Όραντζ στο κέντρο του Ορλάντο (δουλεύω στο κέντρο της πόλης και πάντα μετακινούμαι στην πόλη).

Κάθε μέρα, για περίπου μια εβδομάδα, έβλεπα την Έιμι Τζόε στην ίδια γωνία αλλά ποτέ δεν μου ζήτησε χρήματα… Μια μέρα απλά μου είπε «Καλημέρα σας κύριε. Να έχετε μια υπέροχη μέρα. Ο Θεός να σας ευλογεί». Και μου χαμογέλασε.

Φοράω κοστούμι για να πάω στη δουλειά, και για αυτό συχνά με σταματούν για να μου ζητήσουν χρήματα. Κάτι όμως που δεν το έκανε ποτέ αυτή η γυναίκα. Η Έιμι Τζόε.

Κάθε Τρίτη συναντιόμαστε και τρώμε το μεσημεριανό μας μαζί. Για 30 λεπτά με μία ώρα, την ακούω και με εκπλήσσει πόσο αισιόδοξη και πόσο ευγενική είναι, παρόλο πού δεν έχει πραγματικά τίποτα.

Την περασμένη εβδομάδα η Έιμι Τζοε μου είπε κάτι που με ταρακούνησε.. Δεν ξέρει να διαβάζει. Η Έιμι Τζοε δεν καπνίζει, δεν πίνει, δεν παίρνει ναρκωτικά ή κάτι παρόμοιο. Απλά ποτέ κανείς δεν την δίδαξε πως να διαβάζει.

Μου είπε πόσο δύσκολο για αυτή ήταν να βρει δουλειά χωρίς να ξέρει να διαβάζει. Μου είπε ότι όλα τα χρήματα που μαζεύει τα ξοδεύει για να παίρνει βιβλία αντί να αγοράζει ΤΡΟΦΙΜΑ.

Αυτό με συγκλόνισε!!! Προτιμάει να μάθει να διαβάζει για να βρει δουλειά παρά να φάει!!

Έχω ευλογηθεί με δύο καταπληκτικούς γονείς που μου πρόσφεραν όλα όσα πραγματικά είχα ανάγκη. Όλα όσα ήθελα. Η Έιμι Τζόε όμως όχι.

Από τότε στα ραντεβού μας δεν καθόμαστε απλά να φάμε. Ταυτόχρονα της μαθαίνω να διαβάζει. Νοικιάζω βιβλία από την βιβλιοθήκη, της κάνω μερικά μαθήματα και στη συνέχεια της τα δίνω για να εξασκηθεί μόνη της μέχρι την επόμενη Τρίτη.

Αυτό το ποστ δεν το γράφω για να αισθανθείτε λύπη για την Έιμι Τζόε ή να μου πείτε μπράβο για αυτό που κάνω. Ήθελα απλά να μοιραστώ αυτή την ιστορία μαζί σας για να σας οδηγήσω με αυτό τον τρόπο να βοηθήσετε και εσείς κάποιον άνθρωπο που έχει ανάγκη.

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι εκεί έξω που χρειάζονται βοήθεια όπως η Έιμι Τζο. Δεν είναι απαραίτητο να είναι άστεγοι, πεινασμένοι ή πληγωμένοι. Μπορεί να είναι κάποιο μέλος της οικογένειας σας, κάποιος φίλος σας.

Το να βοηθήσετε κάποιον είναι τόσο εύκολο όσο να του πείτε μια καλημέρα και να του χαμογελάσετε. Είμαι αρκετά τυχερός στην ζωή μου ώστε να έχω την οικονομική άνεση να βοηθήσω αυτή την γυναίκα. Και θα το κάνω.

Αν σας άγγιξε η ιστορία μοιραστείτε την. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορείς να κάνεις για κάποιον μέχρι να δοκιμάσεις. Ποιος άνθρωπος στη ζωή σας είναι η δική σας Έιμι Τζοε;Πηγή: dinfo.gr
Κάθε Τρίτη τρώει μεσημεριανό με αυτή την άστεγη. Ώσπου συνειδητοποίησε πώς ξοδεύει τα λεφτά της Reviewed by kamikaze.gr on 16.4.17 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.