Top Ad unit

5 λάθη που κάνουμε κάθε μέρα όταν πλενόμαστε στο ντους ή την μπανιέρα



Λίγοι θα σκεφτόμασταν ότι ένα τόσο απλό πράγμα όσο το να κάνουμε μπάνιο, μπορεί να έχει σωστό τρόπο για να γίνει και μάλιστα υπάρχουν και κανόνες για να διατηρήσουμε την επιδερμίδα μας υγιή.
Δείτε παρακάτω 5 τυπικά λάθη που κάνουμε, όταν κάνουμε μπάνιο.


1.Υπερβολικά ζεστό νερό

Το kαuτό νερό αφήνει το δέρμα ξηρό, γιατί αφαιρεί πολύ από το λίπος του δέρματος και το αφήνει χωρίς άμυνες. Επίσης, αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος που μπορεί να οδηγήσει σε ερύθημα, φλεγμονές και εξανθήματα.

2.Πλένεστε για πολλή ώρα

Το μπάνιο που διαρκεί πολλή ώρα, μπορεί να ξηράνει το δέρμα και να προκαλέσει φαγούρα. Η ιδανική διάρκεια είναι 10 λεπτά.

3.Συχνή χρήση πηκτών αφρών

Όσο περισσότερη σαπουνάδα υπάρχει, τόσο πιο επιφανειακά δρα το αφρόλουτρο. Αυτό σημαίνει ότι καταστρέφεται το προστατευτικό στρώμα λαδιού, με αποτέλεσμα να ξηραίνεται η επιδερμίδα.

4.Χρήση παλιών και βρεγμένων σφουγγαριών

Τα βρεγμένα σφουγγάρια είναι το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων. Ιδανικά, θα πρέπει να το αλλάζετε κάθε 4 εβδομάδες.

5.Πολύ σκληρό στέγνωμα

Στεγνώστε το σώμα σας με μια μαλακή πετσέτα και αφήστε το με λίγη υγρασία. Μετά χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας κρέμα και το δέρμα σας θα είναι υγιές και λαμπερό. Πηγή: tilestwra.com
5 λάθη που κάνουμε κάθε μέρα όταν πλενόμαστε στο ντους ή την μπανιέρα Reviewed by kamikaze.gr on 13.4.17 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.