Top Ad unit

21 Εκπληκτικές χρήσεις της βαζελίνης που οι περισσότερες γυναίκες δεν γνωρίζουν. Θα μείνετε άφωνες!



Πολλοί από εμάς θα ήθελαν να αγοράσουν ένα φθηνό και αποτελεσματικό προϊόν που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την περιποίηση του εαυτού μας. Σας προσκαλούμε να μάθετε μερικές χρήσιμες ιδιότητες της βαζελίνης καθώς και τις χρήσεις της για αισθητικούς λόγους αλλά και στις δουλειές του σπιτιού.



Φροντίδα του δέρματος

Bronzer. Πριν την εφαρμογή της κρέμας μαυρίσματος, ενυδατώστε τις ξηρές περιοχές του δέρματος (αγκώνες, γόνατα) με βαζελίνη. Η κρέμα θα καλύψει το δέρμα σας ομοιόμορφα, και θα αποκτήσετε ένα όμορφο μαύρισμα.

Απαλή απολέπιση. Αναμείξτε βαζελίνη με φυσικά λειαντικά σωματίδια (θαλασσινό αλάτι, καφέ, ζάχαρη από ζαχαροκάλαμο), και χρησιμοποιήστε το μείγμα ως απολέπιση σώματος.


Άρωμα που διαρκεί. Πριν ψεκάσετε άρωμα στον καρπό και το λαιμό, εφαρμόστε λίγο βαζελίνη στο δέρμα σας. Απορροφά και διατηρεί τη μυρωδιά καλύτερα.

Περιποίηση δέρματος μωρού. Χρησιμοποιήστε βαζελίνη για να μειώσετε τα εξανθήματα από πάνα. Πριν από την εφαρμογή της, πλύνετε το δέρμα πολύ καλά και στεγνώστε με μια πετσέτα. Η βαζελίνη σχηματίζει ένα φράγμα που θα βοηθήσει στην προστασία του δέρματος από την μόνιμη έκθεση στην υγρασία.

Περιποίηση προσώπου



Υγρό μακιγιάζ. Απλώστε λίγη βαζελίνη στα βλέφαρα πριν από χρήση σκιών ματιών. Το μακιγιάζ θα διαρκέσει περισσότερο και θα αποκτήσετε μια ελαφριά υγρή λάμψη. Αυτό δεν προκαλεί ερεθισμό στο ευαίσθητο δέρμα, καθώς χρησιμοποιείται ακόμα και από γιατρούς κατά την εκτέλεση ορισμένων θεραπειών για τα μάτια.

Φρύδια. Βάλτε μια σταγόνα βαζελίνη σε ένα καθαρό πινέλο και χτενίστε τα φρύδια, δίνοντας στις τρίχες την επιθυμητή κατεύθυνση. Θα στεγνώσουν, και τα φρύδια θα κρατήσουν το σωστό σχήμα για ολόκληρη την ημέρα.

Βλεφαρίδες. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα βαζελίνης στις βλεφαρίδες πριν πάτε για ύπνο. Θα τις βοηθήσει να αναπτυχθούν πιο γρήγορα με την πάροδο του χρόνου.

Αφαίρεση μακιγιάζ. Ενυδατώστε ένα κομμάτι βαμβάκι με βαζελίνη, και χρησιμοποιήστε το για να αφαιρέσετε μακιγιάζ. Αφαιρεί ακόμα και αδιάβροχα καλλυντικά. Η τακτική χρήση ποιοτικής βαζελίνης βελτιώνει την κατάσταση του δέρματος και βοηθά να αποφευχθούν οι πρόωρες ρυτίδες.
Χείλη. Χρησιμοποιώντας αυτό το προϊόν ως βάλσαμο χειλιών όχι μόνο θα προστατεύσει τα χείλη σας από τις καιρικές συνθήκες, αλλά και θα απαλλαγείτε από την τραχύτητα. Προσθέστε μια πρέζα κανέλα στη βαζελίνη, και θα έχετε ένα lip balm που θα δώσει στα χείλη σας το επιθυμητό φούσκωμα.

Φροντίδα μαλλιών



Styling. Τρίψτε βαζελίνη ανάμεσα στα δάχτυλά σας, εφαρμόστε τη στα μαλλιά σας, και στυλιζάρετε. Το σημαντικό εδώ, όπως και με άλλα τζελ styling, είναι να μην χρησιμοποιείτε πάρα πολύ.

Ψαλίδα. Απλώστε βαζελίνη στις άκρες των μαλλιών, και κρατήστε τη για 15-20 λεπτά. Το προϊόν σφραγίζει την ψαλίδα, και μετά από αρκετές χρήσεις, η κατάσταση των μαλλιών θα είναι πολύ καλύτερη.

Μάσκα μαλλιών. Πάρτε 1-2 κουταλιές της σούπας βαζελίνη (ανάλογα με το μήκος των μαλλιών), αναμείξτε με μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο, και εφαρμόστε σε όλο το μήκος. Ξεπλύνετε μετά από 1-2 ώρες. Για να αφαιρέσετε εύκολα τη βαζελίνη, ταμπονάρετε τα μαλλιά με μια χαρτοπετσέτα και ζεστάνετε με ένα πιστολάκι τα μαλλιά πριν λουστείτε.

Προστασία βαφής μαλλιών. Απλώστε βαζελίνη στη γραμμή των μαλλιών, ενώ εφαρμόζετε χέννα ή βαφή. Θα προστατεύσει το δέρμα από τον χρωματισμό.
Φροντίδα νυχιών



Περιποιημένο μανικιούρ. Όταν βάφετε τα νύχια, απλώστε λίγο βαζελίνη στα πετσάκια, χωρίς να αγγίξετε το νύχι. Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθεί να περάσει το βερνίκι νυχιών στο δέρμα.

Φροντίδα για τα πετσάκια. Λιπάνετε τα πετσάκια με βαζελίνη κάθε βράδυ πριν πάτε για ύπνο. Αυτό θα αποτρέψει τα πετσάκια από την ξήρανση και δεν θα αφήσει να εμφανιστούν παρωνυχίδες.

Νύχια που λάμπουν. Αν τρίβετε τακτικά βαζελίνη στην επιφάνεια του νυχιού, με την πάροδο του χρόνου θα αποκτήσει μια γυαλιστερή λάμψη και θα γίνει πιο σταθερή.

Ανάγκες του νοικοκυριού



Προσθέτοντας λάμψη. Η βαζελίνη θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η λάμψη των φυσικών ή τεχνητών δερμάτινων προϊόντων όπως παπούτσια, τσάντες, και πορτοφόλια. Εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα στην επιφάνεια, και μετά από λίγα δευτερόλεπτα, σκουπίστε με ένα φυσικό ύφασμα.

Κολλημένο φερμουάρ. Διορθώστε ένα κολλημένο φερμουάρ πιο γρήγορα αν λιπάνετε την προβληματική περιοχή με βαζελίνη. Μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε για σκουριασμένα κουμπιά και έπιπλα.

Γυάλισμα επίπλων. Απλώστε λίγη βαζελίνη σε ένα κομμάτι ύφασμα, και χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε τραπέζια και άλλες ξύλινες επιφάνειες. Τα έπιπλα θα λάμπουν και θα παραμείνουν καθαρά για πολύ περισσότερο επειδή η βαζελίνη σχηματίζει ένα στρώμα που απωθεί τη σκόνη.

Αφαίρεση λεκέδων μακιγιάζ. Εάν βάψατε τα ρούχα σας με κραγιόν ή μέικαπ, απλώστε λίγη βαζελίνη στο λεκέ. Στη συνέχεια πλύνετε με το συνήθη τρόπο.

Βερνίκι νυχιών. Προκειμένου να μη κολλήσει το καπάκι από το βερνίκι νυχιών στο μπουκάλι μετά τη χρήση, μπορείτε να λιπάνετε το καπάκι ή το στόμιο με βαζελίνη.

 Πηγή: fanpage.gr

21 Εκπληκτικές χρήσεις της βαζελίνης που οι περισσότερες γυναίκες δεν γνωρίζουν. Θα μείνετε άφωνες! Reviewed by kamikaze.gr on 22.4.17 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.