Top Ad unit

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνετε πρώτη φορά σeξ με τη νέα σας σχέση;


Σε μία νέα σχέση υπάρχουν πολλές «πρώτες φορές». Είναι η πρώτη φορά που θα βγείτε ραντεβού, η πρώτη φορά που θα φιληθείτε, η πρώτη φορά που θα γνωρίσετε τους φίλους του/της και, φυσικά, η πρώτη φορά που θα κάνετε σeξ- όχι απαραίτητα με αυτή την σειρά.


Πότε είναι, όμως, η καλύτερη στιγμή για να κάνει ένα νέο ζευγάρι για πρώτη φορά σeξ; Την απάντηση έχουν προσπαθήσει να δώσουν πολλές φορές οι επιστήμονες, μέσα από έρευνες. Αν και δεν υπάρχει μία ξεκάθαρη απάντηση, αφού το θέμα των σχέσεων είναι πάντα περίπλοκο και εξαρτάται τόσο από την ποιότητα της κάθε σχέσης, το timing

Στις αρχές των 00's, η καθηγήτρια Sandra Metts από το Illinois State University έκανε μία έρευνα για να διαπιστώσει αν η συναισθηματική σύνδεση, συγκεκριμένα να έχετε πει «σ' αγαπώ» πριν κάνετε σeξ, μπορεί να έχει θετικό αντίκτυπο στην πορεία της σχέση. Η Metts διαπίστωσε ότι όσοι έλεγαν το «σ' αγαπώ» για πρώτη φορά, αφού έκαναν σeξ, είχε αρνητικό αντίκτυπο στην σχέση τους.

Αν και μέσα από την συγκεκριμένη έρευνα δεν ήταν σαφές ποια είναι η κατάλληλη στιγμή για να κάνει το ζευγάρι πρώτη φορά σeξ, με βάση τα αποτελέσματα δημιουργήθηκε μία λίστα με βήματα που πρέπει να ακολουθήσει το ζευγάρι πριν κάνει σeξ, όπως πρέπει να γνωρίσει ο ένας τον άλλον, να φιληθούν και να «χτίσουν» την δέσμευση.

Η συναισθηματική δέσμευση και η καλή επικοινωνία είναι το κλειδί για να κάνει ένα ζευγάρι σeξ για πρώτη φορά, όπως αναφέρει το Insider, ώστε να νιώθει άνετα ο ένας με τον άλλον και να γνωρίζει τα «θέλω» του καθενός.

Τώρα, όσον αφορά την χρονική στιγμή, υπάρχουν τρεις επιλογές. Η πρώτη είναι να περιμένετε όσο το δυνατόν περισσότερο. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 2010, όσο περισσότερο καθυστερεί κανείς το σeξ, τόσο πιο σταθερή θα είναι η σχέση στο μέλλον. Από την άλλη, η συγκεκριμένη έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Brigham Young University, το οποίο ανήκει στην εκκλησία The Church of Jesus Christ of Latter-day Saints, η οποία δεν υποστηρίζει κιόλας το προγαμιαίο σeξ!

Η δεύτερη επιλογή είναι να περιμένετε μερικούς μήνες. Από την εμπειρία της Toni Coleman, ψυχοθεραπεύτριας, και με βάση ευρήματα ερευνών, το ζευγάρι πρέπει να περιμένει τουλάχιστον 3 μήνες ή μέχρι να βγουν από την πρώτη περίοδο του «μήνα του μέλιτος», όπου νιώθετε ότι ο/η σύντροφός σας είναι τέλειοι και δεν κάνουν τίποτα λάθος.

Η τρίτη επιλογή είναι να περιμένετε μερικές εβδομάδες. Όπως ανέφερε ο Barton Goldsmith, ψυχοθεραπευτής, η περίοδος μετά τον «μήνα του μέλιτος» είναι αργά γιατί μέχρι τότε η ερωτική επιθυμία έχει μειωθεί. Το ίδιο υποστηρίζει και έρευνα που έγινε το 2012 και διαπίστωσε ίτη η σeξουαλική επιθυμία μειώνεται καθώς προχωρά η σχέση, ειδικά στις γυναίκες. Σύμφωνα με τον Goldsmith, εάν το ζευγάρι έχει περάσει συνολικά 36 ώρες μαζί, είναι αρκετές.


Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνετε πρώτη φορά σeξ με τη νέα σας σχέση; Reviewed by kamikaze.gr on 12.2.17 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.