Top Ad unit

Μήπως τα πόδια σου και τα χέρια σου είναι πάντα κρύα; Αν ναι, τότε το πρόβλημα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που νομίζεις!



Είστε από τους ανθρώπους που πάντα έχουν κρύα χέρια και πόδια; Ακόμα και όταν δεν κάνει τόσο κρύο έξω, εξακολουθείτε να κρυώνετε; Η νόσος Raynaud έχει αποτέλεσμα αυτά τα ακριβή συμπτώματα και το 5% του πληθυσμού στις ΗΠΑ έχει συμπτώματα Raynaud.


Ας ρίξουμε μια ματιά στα κοινά συμπτώματα και τις αιτίες αυτής της νόσου.

e a look at the common signs, symptoms, and causes of this disease.
Ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα της νόσου Raynaud είναι τα κρύα χέρια και πόδια. Η μύτη, τα αυτιά, ακόμα και οι ρώγες μπορούν να επηρεαστούν, αλλά αυτό συμβαίνει πιο σπάνια.



Ενώ τα συμπτώματα μπορεί να είναι χειρότερα κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών, όσοι υποφέρουν από την πάθηση, μπορεί να κρυώνουν, ακόμα και όταν δε θα έπρεπε.



Η νόσος επηρεάζει τις γυναίκες σε μεγαλύτερο βαθμό τις γυναίκες από τους άντρες. Στην πραγματικότητα, το 80% των ατόμων με αυτή την πάθηση είναι γυναίκες.



Ας ρίξουμε μια ματιά στα πιο κοινά συμπτώματα αυτής της ασθένειας. Δεν είναι μόνο το αίσθημα κρύου…



Επηρεάζονται κυρίως τα δάχτυλα των χεριών. Σε μια «επίθεση» της νόσου Raynaud, τα δάχτυλα των χεριών ή των ποδιών συνοδεύονται με το αίσθημα του κρύου ή του μυρμηγκιάσματος. Αυτές οι επιθέσεις μπορούν να διαρκέσουν από μερικά λεπτά.



Όσοι υποφέρουν από την πάθηση, μπορεί να νιώθουν μουδιασμένα τα άκρα τους.



Κάποιοι αναφέρουν ότι όταν τα δάχτυλά τους χάνουν το χρώμα τους, αποκτούν μπλε χρώμα.

Εδώ είναι μια φωτογραφία μιας πιο ακραίας περίπτωσης αποχρωματισμού, που προκλήθηκε από την νόσο Raynaud.



Είναι σημαντικό να συμβουλευτείτε το γιατρό σας, αν κάποιο από τα δάχτυλά σας αναπτύξει πληγές ή κάποια μόλυνση. Ας ρίξουμε μια ματιά στις αιτίες της νόσου.



Ένα από τα κύρια θέματα που προκύπτουν στη νόσο Raynaud είναι η διακοπτόμενη ή ανεπαρκής ροή αίματος προς τα άκρα (δάχτυλα χεριών ή ποδιών).


Τα άτομα που πάσχουν φαίνεται να έχουν αιμοφόρα αγγεία που είναι «υπερδραστήρια» στο κρύο ή το στρες.




Κατά τη διάρκεια μιας «επίθεσης», συμβαίνουν αγγειοσπασμοί, που στενεύουν τα αιμοφόρα αγγεία. Αυτό μειώνει την ροή του αίματος στα άκρα του σώματος.

Με το πέρασμα του χρόνου, τα αιμοφόρα αγγεία μπορούν να σκληρύνουν, και ως συνέπεια να μειώνεται η κυκλοφορία του αίματος.



Κάποια άτομα έχουν εκ γενετής τη πάθηση, ενώ άλλοι «αποκτούν» τη νόσο αργότερα στη ζωή τους.



Κάποιοι παράγοντες τρόπου ζωής μπορούν να επηρεάσουν την ανάπτυξη αυτής της πάθησης. Το κάπνισμα, το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα και ασθένειες των αρτηριών είναι όλοι πιθανοί παράγοντες, που μπορούν να οδηγήσουν στη νόσο. Παραδόξως, οι εργάτες οικοδομών έχουν υψηλή εμφάνιση της νόσου. Η συνεχής χρήση εργαλείων που δονούνται ίσως να είναι η αιτία.
Μήπως τα πόδια σου και τα χέρια σου είναι πάντα κρύα; Αν ναι, τότε το πρόβλημα είναι πολύ διαφορετικό από αυτό που νομίζεις! Reviewed by kamikaze.gr on 2.2.17 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.