Top Ad unit

Κάντε οποιοδήποτε κομμάτι κρέας τρυφερό σαν φιλέτο με αυτό το πανεύκολο κόλπο που ελάχιστοι γνωρίζουν



Εάν είστε φανατικός κρεατοφάγος, τότε αυτό το τέχνασμα είναι βέβαιο ότι θα αλλάξει το τρόπο που ετοιμάζετε τις μπριζόλες σας από εδώ και στο εξής!
Είτε επιλέξετε να αγοράσετε ένα “φθηνό” κρέας, είτε θέλετε να κάνετε πιο τρυφερό το αγαπημένο σας πανάκριβο κρέας, αυτά τα απλά βήματα θα εξασφαλίσουν ένα ζουμερό γεύμα με κρέας που θα λιώνει στο στόμα σας.




Ο Jack Scalfani έχει πάθος με το νόστιμο φαγητό και τακτικά μοιράζεται τα μυστικά μαγειρικής του με το online κοινό του. Χρησιμοποιώντας κρέας που του κόστισε μόλις $ 1.99 /λίβρα, ο σεφ μοιράζεται το μυστικό του για την προετοιμασία ενός κομματιού κρέας που θα θυμίζει φιλέ μινιόν…χωρίς να είναι! Μάλιστα, περήφανα πολλές φορές στη διάρκεια του βίντεο λέει, “Είναι το πιο φθηνό κρέας που μπορούσα να βρω, αλλά η προετοιμασία θα το κάνει άξιο για ένα βασιλικό γεύμα!”

Για αρχή, τοποθετείστε τη μπριζόλα σε ένα στεγνό και καθαρό ταψί ψησίματος.



Καλύψτε με αλάτι την πάνω επιφάνεια της μπριζόλας σας εντελώς! Καλύτερα να χρησιμοποιήσετε ορυκτό αλάτι ή χοντρό αλάτι. Έπειτα, ο Jack μας συμβουλεύει να αφήσουμε το αλάτι πάνω στο κρέας για 1 ώρα περίπου, ανάλογα με το πάχος της μπριζόλας. Άρα αν έχετε μπριζόλα με πάχος 2 εκατοστά, αφήστε το αλάτι για 2 ώρες.

Ο Jack μας εξηγεί:

“Μη φοβάστε πως βάλατε πολύ αλάτι, γιατί μόλις τελειώσει το μαρινάρισμα θα το ξεπλύνουμε όλο!”

Η αναμονή είναι το δυσκολότερο μέρος!



Ο Jack συνεχίζει:

“Το αλάτι θα τραβήξει την υγρασία από το κρέας σας και θα διασπάσει τα μόρια των πρωτεϊνών του. Έτσι δουλεύει.”

Όταν περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, θα δείτε όντως ότι το αλάτι είναι υγρασιασμένο, όπως και το σκεύος στο οποίο έχετε το κρέας.



Ύστερα, κρατήστε τη μπριζόλα κάτω από τη βρύση και ξεπλύνετε εντελώς από το αλάτι. Ο σεφ παρατηρεί καθώς ξεπλένει το δικό του κομμάτι:

“Παρατηρείτε αυτές τις ρωγμές στο κρέας; Το αλάτι έχει πραγματικά διεισδύσει μέσα και σχεδόν διαλύεται στα χέρια μου αυτή η μπριζόλα.”

Είναι το επιθυμητό αποτέλεσμα!



Δείτε το πριν και το μετά. Το πιο σκούρο και πορώδες κρέας είναι το κομμάτι που μαλακώσαμε με το αλάτι. Ενώ δίπλα μπορείτε να δείτε ένα πανομοιότυπο κομμάτι που δεν πέρασε από τη διαδικασία.



Ώρα για ψήσιμο! Είτε αποφασίσετε να το μαρινάρετε με τα αγαπημένα σας καρυκεύματα είτε να το συνοδεύσετε με την αγαπημένη σας σάλτσα, το αποτέλεσμα θα είναι ίδιο: θα λιώνει στο στόμα σας!



Δείτε και το βίντεο, αξίζει να το δοκιμάσετε μέσα στις γιορτές!


διαφορετικό Πηγή: www.diaforetiko.gr
Κάντε οποιοδήποτε κομμάτι κρέας τρυφερό σαν φιλέτο με αυτό το πανεύκολο κόλπο που ελάχιστοι γνωρίζουν Reviewed by kamikaze.gr on 7.2.17 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.