Top Ad unit

Σκυλί καταφυγίου είναι τρομαγμένο και αρνείται να φύγει από τη γωνία. Μέχρι που ένας κτηνίατρος του δείχνει πως είναι να το αγαπούν.



Ιστορίες σαν κι αυτή μας κάνουν να σκεφτούμε πως η λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά. Μια μικρή απόφαση που παίρνουμε μπορεί κυριολεκτικά να σώσει τη ζωή του άλλου και να δώσει ελπίδα σε κάποιον που τα έχει χάσει όλα.



Η Tammy Graves, η οποία ίδρυσε το Ίδρυμα Haley Graves, ήταν το πρόσωπο που έσωσε ένα σκυλί που ονομάζεται June.

Το ίδρυμα είναι μια οργάνωση διάσωσης κατοικίδιων ζώων, και η Tammy τριγυρνάει σε διάφορα καταφύγια, με σκοπό να τα σώσει και να τους βρει ένα παντοτινό σπίτι.

Έχει δώσει σε εκατοντάδες ζώα μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, αλλά η June ήταν αυτή που την είχε περισσότερο ανάγκη.

Όταν βρήκε την June, εκείνη καθόταν σε μια γωνιά του καταφυγίου της. Ήταν τόσο τρομοκρατημένη, που έτρεμε από το φόβο της. Δεν ήθελε να έχει οπτική επαφή με κανέναν.



Η Graves ήξερε ότι έπρεπε να κάνει κάτι. Δεν μπορούσε απλά να αφήσει εκεί τη μικρή June.

Πρώτη της προτεραιότητα ήταν να πάρει την June στον κτηνίατρο για έναν έλεγχο. Αλλά η επίσκεψη αυτή της έφερε άσχημα νέα. Η June είχε σοβαρές λοιμώξεις από παράσιτα. Ακόμη χειρότερα από την σωματική ασθένεια ήταν τα σοβαρά συναισθηματικά θέματα που είχε η June. Ο κτηνίατρος είπε ότι είχε πολλά σημάδια σωματικής κακοποίησης. Η June φοβόταν τους ανθρώπους.

Αυτό δεν σταμάτησε, όμως, την Graves. Αλλά την έκανε πιο αποφασισμένη να βοηθήσει την June.

Αρχικά, αντιμετώπισαν τις πληγές από τα παράσιτα. Μετά από αρκετές εβδομάδες θεραπείας, η June ήταν τελικά υγιής. Είχε μεταφερθεί σε ένα υπέροχο σπίτι, όπου θα μπορούσε να ηρεμήσει.

Η Graves έγραψε στο Facebook την ιστορία της, για να δείξει σε υποψήφιους ιδιοκτήτες σκύλων τα οφέλη της υιοθέτησης, και πόσο μεγάλη διαφορά μπορεί να κάνει σε κάποια σκυλιά που ζουν μόνα τους.



Ήθελε, επίσης, να τονίσει τις συνέπειες της συναισθηματικής κακοποίησης.

“Αυτή η σκυλίτσα χθες το πρωί ξύπνησε ευτυχισμένη σε έναν καναπέ, περιμένοντας να το φαγητό της,” έγραψε. “Αντ’ αυτού, όμως, πήγε σε ένα μέρος όπου υπάρχουν 275 σκυλιά που γαβγίζουν για να ελευθερωθούν, που μυρίζει όπως ο θάνατος, και οι πόρτες χτυπούν όλη την ώρα. Τα ζώα φεύγουν τρέχοντας από ‘κει και δεν επιστρέφουν ποτέ.”

Απευθύνθηκε στους ανεύθυνους ιδιοκτήτες κατοικίδιων ζώων, δείχνοντάς τους τα αποτελέσματα των ενεργειών τους, και την απελπισία που κάνουν τα σκυλιά αισθάνονται.

“Αυτή είναι η πραγματικότητα της ανεύθυνης ιδιοκτησίας κατοικίδιων ζώων και του συστήματος με το οποίο λειτουργούν τα καταφύγια. Αλλά δεν φταίει το καταφύγιο, ή το κάθε καταφύγιο. Φταίνε οι άνθρωποι που δεν είναι συνεπείς και υπεύθυνοι.”

Η June έχει πλέον νέους ιδιοκτήτες που την αγαπούν και έχουν αναλάβει τη φροντίδα της. Έχει ακόμη θέματα εμπιστοσύνης, και η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης θα πάρει ακόμη πολύ καιρό, ειδικά στο συναισθηματικό κομμάτι. Αλλά έχει ήδη αρχίσει να δείχνει σημάδια βελτίωσης.

Αγαπά τους περιπάτους και έχει αρχίσει να πλησιάζει τους ιδιοκτήτες της από μόνη της, ενώ κουνάει την ουρά της – ένα τεράστιο βήμα για ένα σκυλί που κάποτε κρυβόταν στη γωνία ενός καταφυγίου.



Πηγή: www.diaforetiko.gr

Σκυλί καταφυγίου είναι τρομαγμένο και αρνείται να φύγει από τη γωνία. Μέχρι που ένας κτηνίατρος του δείχνει πως είναι να το αγαπούν. Reviewed by kamikaze.gr on 17.2.17 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.