Top Ad unit

Να πόσο νερό πρέπει να πίνετε για να χάσετε βάρος


Το νερό είναι ένα σημαντικό στοιχείο για πάρα πολλούς και διαφορετικούς λόγους. Βασικά αποτελούμαστε κατά 50-75% από νερό, ανάλογα με τη σύνθεση του σώματος.
Το νερό είναι υπεύθυνο για ένα πλήθος διαφορετικών λειτουργιών του σώματος όπως την ρύθμιση της θερμοκρασίας, την μεταφορά του οξυγόνου και των θρεπτικών ουσιών στα κύτταρα, την επεξεργασία των μεταλλικών στοιχείων, βοηθά στην πέψη, προστατεύει τα όργανα και τους ιστούς του σώματος και λιπαίνει τις αρθρώσεις, μεταξύ άλλων.


Το νερό είναι ζωή και το καθαρό νερό είναι υγεία, έλεγε η Όντρεϊ Χέπμπορν και σίγουρα είχε δίκιο.

Α! Αυξάνει και τον μεταβολισμό. Ακριβώς στην περίπτωση που θα θέλατε να μάθετε αν το νερό μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε μερικά κιλά που δεν λένε να πέσουν, η απάντηση είναι ένα ηχηρό ‘ΝΑΙ!’

Σύμφωνα με μια επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism, πίνοντας 480 γραμμάρια νερού αυξάνεται ο μεταβολικός ρυθμός κατά 30% σε υγιείς άνδρες και γυναίκες. Το μέγιστο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται 30-40 λεπτά μετά την κατανάλωσή του.

Ας δούμε μια άλλη μελέτη, που αναδεικνύει τις ιδιότητες της απώλειας βάρους του νερού. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Birmingham του Ηνωμένου Βασιλείου διεξήγαγαν ένα πείραμα 12 εβδομάδων με 84 παχύσαρκους ενήλικες που τους δόθηκαν βασικές συμβουλές απώλειας βάρους και τους χώρισαν σε δυο ομάδες.

Η πρώτη ομάδα έλαβε εντολή να πίνει περίπου 450 γραμμάρια νερού μισή ώρα πριν από τα γεύματα, ενώ η δεύτερη ομάδα έπρεπε να φανταστεί ότι το στομάχι ήταν γεμάτο πριν από κάθε γεύμα. Στο συμπέρασμά του, το πείραμα αποκάλυψε ότι η πρώτη ομάδα έχασε τρία κιλά περισσότερα από ό, τι η δεύτερη.

Αυτά είναι πολύ ευπρόσδεκτα νέα ​​για όσους έχουν την επιθυμία να χάσουν μερικά κιλά, αλλά θα πρέπει να πίνουν και επαρκή ποσότητα νερού.

Πριν ερευνήσουμε περισσότερο την σχέση μεταξύ της πρόσληψης νερού και της απώλειας βάρους, ας κάνουμε μια σύντομη λίστα για τα άλλα οφέλη από το H2O:
Βοηθά στη διατήρηση μας σε εγρήγορση
Αποτρέπει τους πονοκεφάλους
Ενισχύει τις γνωστικές ικανότητες
Προστατεύει την καρδιά μας

Αν είστε πράγματι ανάμεσα σε αυτούς που προσπαθούν να χάσουν μερικά κιλά, η σωστή ενυδάτωση θα πρέπει να είναι ένας βασικός παράγοντας. Εκτός από την πρόσληψη του νερού πριν, κατά τη διάρκεια και μετά από κάθε σωματική δραστηριότητα, θα πρέπει να παρακολουθούμε την πρόσληψη του νερού μας κατά την διάρκεια όλης της ημέρας. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, καθώς η σωστή ποσότητα κατανάλωσης νερού μπορεί να εξασφαλίσει ότι ο μεταβολισμό μας λειτουργεί σε πλήρη ισχύ ενώ ταυτόχρονα καταστέλλεται η επιθυμία για περισσότερο φαγητό.

Παρακάτω σας παρέχουμε τον τύπο για τον υπολογισμό της βέλτιστης πρόσληψης νερού, καθώς και μια λεπτομερή ανάλυση εύρεσης της ποσότητας νερού που χρειάζεστε ανάλογα με το σωματικό βάρος σας.

Προφανώς, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε το ακριβές βάρος μας για τον προσδιορισμό της βέλτιστης κατανάλωσης νερού. Αυτό είναι απαραίτητο, δεδομένου ότι, όσο περισσότερα τα κιλά τόσο μεγαλύτερη η πρόσληψη νερού που θα πρέπει να αυξηθεί αναλόγως. Επίσης, πρέπει να προσδιορίστε το επίπεδο δραστηριότητας.

Το επίπεδο στο οποίο θα ασκηθείτε οι ίδιοι φυσικά έχει άμεση συσχέτιση με την πρόσληψη του νερού. Όταν ασκούμαστε ή κάνουμε επίπονες ασκήσεις το σώμα μας θα αποβάλει φυσικά νερό,πράγμα που σημαίνει ότι αυτό πρέπει να αντικατασταθεί.

Για κάθε 30 λεπτά άσκησης προσθέστε 450 γραμμάρια νερό (δυο ποτήρια νερό).

Για να βρείτε το νερό που χρειάζεται για να αδυνατίσετε με 30 λεπτά άσκηση και σύμφωνα με τα κιλά σας υπολογίστε: (σύμφωνα με τον μαθηματικό τύπο εδώ)

Κιλά x 0,0326 =λίτρα νερού που πρέπει να πίνετε

Διαιρώντας τα λίτρα δια 0,22 (220 gr ένα ποτήρι νερό), βρίσκετε τα ποτήρια νερού που χρειάζονται για τα κιλά σας.

Προσθέστε άλλα (2) ποτήρια για την άσκηση 30 λεπτών.

Για όσους δεν θέλουν ή βαριούνται να κάνουν τις πράξεις, η ομάδα μας τις έκανε για εσάς, στον παρακάτω πίνακα, για να σας κάνει την ζωή πιο εύκολη.
ΚιλάΝερό σε λίτραΝερό σε ποτήρια2 ποτήρια για κάθε 30 λεπτά άσκησης
602,0911
652,19,511,5
702,310,512,5
752,51113
802,61214
852,81315
902,91315
953,11416
1003,31517
1053,415,517,5
1103,61618
1153,81719
1204,01820
Να πόσο νερό πρέπει να πίνετε για να χάσετε βάρος Reviewed by kamikaze.gr on 9.2.17 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.