Top Ad unit

Πως νομίζουμε ότι ντύνονται οι γυναίκες σε 18 χώρες του κόσμου και πως ντύνονται στην πραγματικότητα



Η ζωή είναι γεμάτη στερεότυπα, αλλά εμείς θέλουμε να καταρρίψουμε δημοφιλείς μύθους. Για παράδειγμα, έχουμε συνηθίσει να σκεφτόμαστε ότι οι γυναίκες στην Ανατολή φορούν αποκλειστικά μαύρα. Πιστεύουμε ότι οι Γαλλίδες φορούν μπερέ και ότι οι Ιταλίδες fashionistas δεν μπορούν να μην πάνε για μια μέρα χωρίς ψώνια. Ωστόσο, αυτές οι ιδέες δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.


Για να το αποδείξουμε, σας προσκαλούμε σε ένα ταξίδι σε όλο τον πλανήτη και να δούμε τις προτιμήσεις των γυναικών ως προς τη μόδα.



Αν και οι νόμοι του Ιράν απαιτούν όλες οι γυναίκες να φορούν μαντίλες, όταν πηγαίνουν σε δημόσιους χώρους, στις σύγχρονες fashionistas δίνεται μεγαλύτερη ελευθερία να επιλέξουν τι να φορέσουν σε σύγκριση με κυρίες σε άλλες ανατολικές χώρες. Πολύ συχνά οι γυναίκες στο Ιράν επιλέγουν ρούχα για να δημιουργήσουν αξέχαστες εμφανίσεις με ανατολίτικο στυλ.



Είναι αλήθεια ότι ορισμένες Γιαπωνέζες αγαπούν να ντύνονται σαν χαρακτήρες anime και φοράνε κοντές φούστες και ψηλές πλατφόρμες. Ωστόσο, αυτό το ντύσιμο προτιμάται μόνο από ορισμένους εκπροσώπους της υποκουλτούρας. Οι περισσότερες γυναίκες στην Ιαπωνία εξακολουθούν να προτιμούν τα κομψά ρούχα με λεπτομέρειες που κάνουν το στυλ τους μοναδικό και κομψό. Λατρεύουν τις χαριτωμένες κάλτσες, τις αδύνατες σιλουέτες και τα όμορφα αξεσουάρ.



Το παριζιάνικο σικ έχει να κάνει με λακωνικά σχήματα και κομψά σχέδια. Απλά ρούχα είναι στολισμένα με περίτεχνους τόνους, παράξενους συνδυασμούς, απουσιάζουν τα επιτηδευμένα και φανταχτερά λογότυπα, και, φυσικά, ένα άγγιγμα της γυναικείας επιπολαιότητας είναι αυτό που κάνει τις γαλλίδες γυναίκες να ξεχωρίζουν για το στυλ τους.



Σε αντίθεση με την δημοφιλή πεποίθηση, δεν φορούν όλες οι Ιταλίδες φορέματα σχεδιαστών και τους αρέσουν τα μεγάλα αξεσουάρ. Στην πραγματικότητα, τέτοια ρούχα μπορούμε να τα δούμε πιο συχνά στις επιδείξεις μόδας παρά στην πραγματική ζωή. Σε γενικές γραμμές, οι fashionistas στην Ιταλία ντύνονται ανάλογα με την ηλικία τους: οι νέες προτιμούν τις δημοφιλείς μάρκες, ενώ οι μεγαλύτερες κυρίες επιλέγουν να φορούν πιο κομψά ρούχα. Σε αυτή τη χώρα, όλες οι γυναίκες να φροντίζουν τον εαυτό τους και ανανεώνουν την γκαρνταρόμπα τους σε τακτική βάση.



Οι Ρωσίδες είναι διάσημες σε όλο τον κόσμο για την απαράμιλλη ομορφιά τους. Στις Ρωσίδες αρέσει να φαίνονται ελκυστικές και αφιερώνουν πολύ χρόνο για την εμφάνισή τους. Είναι κοινό, να συναντήσετε στο δρόμο μια κομψά ντυμένη κυρία γυναίκα με ψηλά τακούνια, όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω του μηδενός. Τον τελευταίο καιρό, όμως, οι γυναίκες κάτοικοι των μεγάλων πόλεων προτιμούν τα πιο άνετα ρούχα. Αλλά οι Ρωσίδες fashionistas εξακολουθούν να μην ξεχνούν το στυλ και τη θηλυκότητα.



Πιστεύετε ακόμα ότι οι Βρετανίδες φορούν κλασικά παλτό και ταρτάν υφάσματα σε καθημερινή βάση; Σίγουρα όχι! Οι κοπέλες εδώ ξέρουν πώς να αναμείξουν και να ταιριάξουν κομμάτια που φαινομενικά φαίνονται αταίριαστα. Δεν φοβούνται να πειραματιστούν με το στυλ και τους αρέσει να προσθέτουν έντονες πινελιές στην εμφάνισή τους. Οι Αγγλίδες πάντα ήταν ένα βήμα μπροστά από τον κόσμο της μόδας, και δεν νοιάζονται για τις τάσεις, επειδή το Λονδίνο είναι ο τόπος όπου γεννιούνται οι τάσεις.



Η μόδα σε αυτή τη χώρα αλλάζει πολύ γρήγορα. Όχι πριμ από πολύ καιρό , η Κίνα ήταν μια χώρα shopaholics, όπου οι κοπέλες ψώνιζαν ό,τι έβλεπαν. Σήμερα, ωστόσο, οι Κινέζες αναπτύσσουν το δικό τους στυλ. Οι Κινέζες fashionistas αγαπούν τα ρούχα με λογότυπα, τις έντονες πινελιές, και τα όμορφα κοσμήματα. Δεν φοβούνται να πειραματιστούν και πάντα αναζητούν το κάτι διαφορετικό.

Πηγή: www.diaforetiko.gr
Πως νομίζουμε ότι ντύνονται οι γυναίκες σε 18 χώρες του κόσμου και πως ντύνονται στην πραγματικότητα Reviewed by kamikaze.gr on 10.2.17 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.