Top Ad unit

Σοκάρει η τρανς συγγραφέας Αννα Κουρουπού: Στα 16 μου με βίασαν 7...



Η τρανς συγγραφέας Άννα Κουρουπού έκανε μια συγκλονιστική αφήγηση ζωής στο «Όλα Ξεκόλλα» όπου μίλησε για τις εμπειρίες μιας ζωής με τους άντρες, τον ομαδικό βιασμό της, την κακοποίηση, το bullying αλλά και τη σκοτεινή διαδρομή στην ποpνεία.



Ο επαναπροσδιορισμός φύλου, η λογοκρισία και τα μαθήματα έμφυλης σεξουαλικότητας στα σχολεία είναι μερικά από τα κεφάλαια της ζωής της που μοιράστηκε στην εκπομπή.

«Άλλο ο σεξουαλικός προσανατολισμός και άλλο η ταυτότητα φύλου. Με ποια ταυτότητα γεννιέσαι. Εσύ γεννήθηκες με την ταυτότητα του άνδρα. Όλοι έχουν ταυτότητα φύλου. Αυτό είναι τρανς ταυτότητα. Ότι ένα παιδί μπορεί να γεννηθεί σε ένα λάθος σώμα. Στην περίπτωση που η ταυτότητα φύλου ταυτίζεται με την εξωτερική εμφάνιση, είναι ωραίο, είναι ok! Είσαι straight. Σε εμένα δεν συνέβη μέσα. Αυτό που ένιωθα και αυτό που ήμουν, ήταν τελείως διαφορετικό!».
Πότε κατάλαβε ότι ήταν διαφορετική

«Εγώ δεν το κατάλαβα, οι γονείς μου το κατάλαβαν...'Οταν όμως ήρθε η επιθυμία της εφηβείας και της προεφηβείας, στα 13 μου, πήγα κατευθείαν με αγόρι. Όταν με πλησίασε κορίτσι, γιατί ήμουν και όμορφο αγοράκι, μου ήρθε αναγούλα. Δεν το ήθελα καθόλου».
Ο ρατσισμός και η βία που δέχτηκε ως παιδί

«Υπήρχε μία πλατεία που έπρεπε να περάσω για να πάω στο σχολείο. Για να περάσω την πλατεία, έπαιρνα βαθιές ανάσες. Δεχόμουν χτυπήματα, φτυσίματα. Μάλιστα η αδερφή μου πολλές φορές τσακωνόταν για μένα, αν και ήταν μικρότερη...Παράτησα το σχολείο δυστυχώς. Ήμουν πολύ θηλυπρεπές αγόρι. ΄Ηταν πολύ εμφανής η θηλυπρέπειά μου».
Το παράπονο από τους καθηγητές της

«Αυτό ήταν το μεγάλο παράπονό μου. Οι καθηγητές όφειλαν να με προστατέψουν. Το αντίθετο. Θυμάμαι κάτι απόκριες, είχα ντυθεί κορίτσι φυσικά και την επόμενη ημέρα πάω σχολείο. Είχα βάλει ένα κραγιόν της μητέρας μου που ήταν ανεξίτηλο. Και ο καθηγητής μου είπε: ''Κουρουπέ, πάλι κραγιόν φορούσαμε χτες το βράδυ;».
Η πρώτη επαφή

«Εγινε στα 13. Με έναν μεγαλύτερο άνδρα. Είχε δοκιμαστεί κάτι άλλο πριν που δεν με κάλυψε, δεν μου άρεσε. Τον ερωτεύτηκα αυτόν τον άνδρα. Ήταν 20 κάτι. Παιδί της γειτονιάς. Δεν το ήξερε κανείς!... Ημασταν μαζί για 2-3 χρόνια. Βλεπόμασταν πολύ συχνά! Στα 15 χωρίσαμε. Σε εκείνη την ηλικία ο χωρισμός είναι θάνατος. Ήρθε η μάνα μου και μου είπε: ''Ξέρω τα πάντα! Από σένα θέλω δύο πράγματα. Να μην με βγάλεις από τη ζωή σου και να μην πάρεις ποτέ ναρκωτικά. Το πρώτο το άκουσα. Το δεύτερο δεν το ακολούθησα».
Η κακοποίηση στην εφηβεία

«Αν θες να το βαρύνουμε να σου πω! Σου ανέφερα ένα πολύ μικρό δείγμα κακοποίησης. Στα 16 -17 έψαχνα να βρω δουλειά. Αν και ήμουν πολύ καλός μαθητής, αναγκάστηκα να παρατήσω το σχολείο. Έψαχνα δουλειά σαν αγόρι της εποχής. Ήταν εμφανής η θηλυπρέπεια μου. Οι γυναίκες σε ένα κατάστημα με ρούχα που δούλευα στην Ερμού, με περνούσαν για κορίτσι. Αυτό δεν άρεσε στο αφεντικό μου. Να με πάει στην τουαλέτα για ένα στα γρήγορα, του άρεσε όμως. Εμένα δεν μου άρεσε και έφευγα. Ένα τρανς άτομο είναι πολύ δύσκολο να βρει μία δουλειά».
Ο ομαδικός βιασμός

Στα 16 της χρόνια την παρέσυραν και την βίασαν 7 νεαροί στην Ελευσίνα.

«Ήξερα τον έναν. Με συναντά στη Σταδίου με το βανάκι, γιατί πήγαινα Κολωνό στο σπίτι μου, με φωνάζει και μου λέει «να σε πετάξω;». Μετά την Πλάκα πηγαίναμε στου Παπασπύρου σε μια καφετέρια και καθόμασταν εκεί για να ξημερώσει να πάμε σπίτια μας. Πήγαινα με τα πόδια και κάποιος κύριος νεαρός με το βανάκι του με είχε σταμπάρει προφανώς. Τον είχα δει εγώ εκεί που καθόμασταν και πίναμε και λέγαμε τα αστεία μας. Μπήκα μέσα.

Αφού περνάμε τον Κολωνό μου λέει «πάμε μια βολτίτσα λίγο πιο εκεί;». Λέω δεν πάμε; Παιδί κιόλας. Ωραίο παιδί κι αυτός. Οπότε υπάρχει και το άλλο κομμάτι. Κάποια στιγμή ακούω μια φασαρία πίσω, είχε κάτι κουρτινάκια περίεργα εκεί στο Φολκσβάγκεν. Ήταν άλλα έξι άτομα πίσω. Με πήγαν στην Ελευσίνα. Έγινε αυτό που περιγράφω στο βιβλίο, δεν θέλω να επιμείνω πολύ να μη το βαρύνουμε. Έγινε βιασμός χοντρός και ξύλο. Όταν τελείωσαν με πέταξαν στο δρόμο» περιέγραψε.

Πηγή: www.thetoc.gr

Σοκάρει η τρανς συγγραφέας Αννα Κουρουπού: Στα 16 μου με βίασαν 7... Reviewed by kamikaze.gr on 8.2.17 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.