Top Ad unit

«Εισβολή» του νέου χιονιά με πολικές θερμοκρασίες



Λίγες ημέρες μετά το πρώτο «κύμα» του χιονιά που ταλαιπώρησε την κεντρική και νότια Ελλάδα οι μετεωρολόγοι, σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, αναμένουν σημαντική επιδείνωση του καιρού από το νέο βαρομετρικό χαμηλό που θα πλήξει τη χώρα από το απόγευμα της Πέμπτης, με τα φαινόμενα να είναι έντονα αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και στη συνέχεια σε όλη τη χώρα.

Οπως επισημαίνει ο υποδιοικητής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς, την Πέμπτη οργανώνεται ένα βαρομετρικό χαμηλό στο Ιόνιο το οποίο κατά τη διάρκεια της ημέρας θα ενισχυθεί και απο τη μια μεριά στα νότια τμήματά του θα μεταφέρει θερμές και υγρές αέριες μάζες στα κεντρικά και τα βόρεια της Ελλάδος, ενω απο την άλλη απο τα Βορειοανατολικά Βαλκάνια θα εισβάλλουν ψυχρές αέριες μάζες πολικής προέλευσης.

Η εισβολή των ψυχρών αερίων μαζών απεικονίζεται στους δύο παρακάτω χάρτες.









Το βαρομετρικό χαμηλό απο το Ιόνιο θα κινηθεί ανατολικότερα , θα μπεί στο Αιγαίο και έτσι θα ενταθεί η ψυχρή μεταφορά απο τα Βόρεια Βαλκάνια . Χιονοπτώσεις σε όλα τα Βόρεια (Ηπειρος , Μακεδονία, Θράκη) τοπικά πυκνές , κυρίς στα ανατολικότερα τμήματα. Οι σχετικά πιο θερμές μάζες στα νοτιοαντολικά θα κινηθούν ανατολικότερα και απο το μεσημέρι και μετά οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν νοτιότερα επηρεάζοντας μέχρι το βράδυ και τα πεδινά της ηπειρωτικής Ελλάδος. Θα χιονίσει και στα νησιά του Βορείου Αιγαίου , ενω θα ενισχυθούν οι άνεμοι τοπικά στα 8 με 9 μπ .

Θα χιονίσει και στην Αθήνα το βράδυ της Παρασκευής, κυρίως τα ξημερώματα του Σαββάτου. Τα χιόνια θα είναι περισσότερα απο τον προηγούμενο χιονιά μέσα στην πόλη.

Στη Θεσσαλονίκη θα χιονίσει πολύ την Παρασκευή μέσα στη πόλη, με εξασθένηση απο το μεσημέρι του Σαββάτου

Το Σάββατο ο χιονιάς θα επηρεάσει όλη τη χώρα και θα ολοκληρωθεί η έντονη ψυρή μεταφορά απο την Ανατολική Ευρώπη.



Πηγή: www.thetoc.gr

«Εισβολή» του νέου χιονιά με πολικές θερμοκρασίες Reviewed by kamikaze.gr on 4.1.17 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.