Top Ad unit

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: Στην Ελλάδα το καιρικό φαινόμενο «Ωμέγα μπλοκ»!


Ο Σάκης Αρναούτογλου έρχεται με νέο του ποστ στο Facebook να διαψεύσει ουσιαστικά όσα
περιμέναμε μέχρι σήμερα και να μας ανακοινώσει το φαινόμενο «Ωμέγα μπλοκ»!

Δείτε αναλυτικά τι ακριβώς σημαίνει, στο ποστ του Σάκη Αρναούτογλου:

«ΣΠΑΝΙΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟ «ΚΑΙΡΙΚΟ ΚΟΛΛΗΜΑ» ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ.
ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΜΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΤΟΝ ΜΕΤΕΟ-ΟΡΙΖΟΝΤΑ!

Το εξαιρετικά σπάνιο καιρικό «κόλλημα» των τελευταίων εβδομάδων για μήνα Δεκέμβρη δείχνει τελικά να διατηρείται στην Ευρώπη αλλά και στην χώρα μας και την ερχόμενη εβδομάδα!

Η απουσία αξιόλογων βροχών και χιονοπτώσεων για τα χιονοδρομικά καθώς και η προγνωστική «βαρετοκαιρία» παραμένουν και θα παραμείνουν δυστυχώς τα κύρια χαρακτηριστικά του μήνα για τις περισσότερες περιοχές της Ευρώπης καθώς ένας αντικυκλώνας εμποδισμού (ένας στην ουσία αέρινος τοίχος- φρούριο) ή Ωμέγα μπλοκ όπως ονομάζεται διεθνώς λόγω του σχήματος που παίρνει στους προγνωστικούς χάρτες θυμίζοντας το τελευταίο γράμμα του ελληνικού αλφάβητου, έχει στρογγυλοκαθήσει πάνω από την γηραιά ήπειρο εμποδίζοντας οποιαδήποτε αξιόλογη βροχοφόρα ατμοσφαιρική διαταραχή από τον Ατλαντικό να κινηθεί προς το εσωτερικό της και ανατολικότερα χωρίς μάλιστα να υπάρχει κάποια ιδιαίτερη προοπτική για κάποια αξιόλογη αλλαγή και στο άμεσο μέλλον.


Εμείς βρισκόμενοι στα νοτιοανατολικά κράσπεδά του το μόνο που λαμβάνουμε είναι τα κατά διαστήματα κρύα ξεροβόρια από την ανατολική Ευρώπη! Κι ενώ την προηγούμενη εβδομάδα και πιο συγκεκριμένα μέχρι την περασμένη Παρασκευή όλα τα προγνωστικά στοιχεία παρέπεμπαν σε μια αλλαγή αυτής της διάταξης -τουλάχιστον για την περιοχή μας- με αξιόλογες βροχές στις περισσότερες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά, από χθες Σάββατο αλλά και σήμερα Κυριακή αυτά έχουν αλλάξει δραματικά διατηρώντας την καιρική κατάσταση στην οποία μας έχει συνηθίσει τις τελευταίες ημέρες ο φετινός Δεκέμβρης για αρκετές ακόμα ημέρες..:

Απουσία δηλαδή αξιόλογων βροχών και χιονοπτώσεων στο μεγαλύτερο τμήμα της επικράτειας με κρύα ξεροβόρια κατά περιόδους και επιλεκτικά φαινόμενα τοπικού χαρακτήρα στα ανατολικά και νότια.
Λεπτομέρειες για τον καιρό της εβδομάδας αλλά και των Χριστουγέννων αυριο το βράδυ από εδώ!
Με εκτίμηση Σάκης Αρναούτογλου»

Ο Σάκης Αρναούτογλου προειδοποιεί: Στην Ελλάδα το καιρικό φαινόμενο «Ωμέγα μπλοκ»! Reviewed by anna on 19.12.16 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.