Top Ad unit

Εξελίξεις φωτιά για την άτυχη 16χρονη Κωνσταντίνα: «Έτριζε τα δόντια, της έριξα στο πρόσωπο…». Ποιες οι κλήσεις πριν τον θάνατο


Ποια τα νέα ανατριχιαστικά στοιχεία για τον θάνατο της 16χρονης Κωνσταντίνας, ποιες κλήσεις
έκανε πριν επισκεφτεί τον οδοντίατρο;

Δύο χρόνια μετά τον μυστηριώδη θάνατο της 16χρονης Κωνσταντίνας, που υποτίθεται ότι απλά επισκέφθηκε οδοντίατρο στους Αγίους Σαράντα αλλά επέστρεψε νεκρή και την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία που άσκησε η Εισαγγελία Ιωαννίνων κατά συγκεκριμένου προσώπου, η «Espresso» αποκαλύπτει στοιχεία-φωτιά που πυκνώνουν το σκοτάδι στην υπόθεση-θρίλερ.

Μετά την εισαγγελική εντολή για άρση απορρήτου όσον αφορά το κινητό τηλέφωνο του κοριτσιού και σύμφωνα με την ανάλυση των κλήσεων από και προς το κινητό της 16χρονης Κωνσταντίνας, αλλά και από τα σημεία ενεργοποίησης των κεραιών του κινητού της, προκύπτουν κρίσιμα δεδομένα για τις κλήσεις που έγιναν κατά την παραμονή της στην Αλβανία στις 14 και 15 Νοεμβρίου του 2014.

Σύμφωνα με αυτά και κατά τη διάρκεια που ορίζεται από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις ως ώρα θανάτου, δηλαδή 13.30-14.00, στις 15 Νοεμβρίου του 2014 φαίνεται ότι έχουν γίνει δύο κλήσεις από το κινητό της 16χρονης Κωνσταντίνας.

Εγινε μία κλήση στις 13.49, στις 15 Νοεμβρίου του 2014, προς το κινητό της μητέρας της, διάρκειας 51 δευτερολέπτων, και πέντε λεπτά αργότερα, δηλαδή στις 13.55, με τον κατηγορούμενο πλέον οδηγό ταξί Σ.Π., που τη μετέφερε και, σύμφωνα με την κατάθεσή του, βρισκόταν δίπλα της μέσα στο όχημα, διάρκειας 36 δευτερολέπτων.

Στην κατάθεσή της τόσο η μητέρα της 16χρονης Κωνσταντίνας όσο και ο οδηγός του οχήματος δεν αναφέρουν τις συγκεκριμένες συνομιλίες! Στις καταθέσεις των δύο αυτών προσώπων, μεταξύ άλλων, υπάρχουν και άλλες διαφορές.

Ο οδηγός του αυτοκινήτου στην κατάθεσή του στις 23 Φεβρουαρίου του 2015 στις αλβανικές Αρχές, μεταξύ άλλων, σε ερώτηση που του τέθηκε από τον εισαγγελέα του Πρωτοδικείου των Αγίων Σαράντα για το εάν προσωπικά έχει σχέσεις με τη μητέρα της 16χρονης Κωνσταντίνας, απαντά:

«Εχω φιλικές σχέσεις μαζί της. Κλειδιά της κατοικίας δεν έχω». Σε ερώτηση του εισαγγελέα για το εάν έχει κοιμηθεί ποτέ στο σπίτι της, είναι κατηγορηματικός: «Οχι, σε καμία περίπτωση, γιατί εγώ ο ίδιος έχω δικό μου σπίτι στα Ιωάννινα».

Για το εάν έχει πληρωθεί για τη μεταφορά της Κωνσταντίνας από τα Ιωάννινα προς την Αλβανία και την επιστροφή της στην Ελλάδα από τη μητέρα της 16χρονης Κωνσταντίνας, ο ίδιος στην κατάθεσή του αναφέρει: «Ναι, έχω πληρωθεί από τη μητέρα».

Μία κατάθεση όμως της μητέρας της 16χρονης Κωνσταντίνας νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 15 Νοεμβρίου του 2014 στις αλβανικές Αρχές αναφέρει διαφορετικά πράγματα.

«Για τη μεταφορά της Κωνσταντίνας ο Σπύρος δεν μου πήρε χρήματα. Ξεκαθαρίζω ότι μεταξύ εμού και του Σπύρου έχει αναπτυχθεί ένα φλερτ που ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια και συνεχίζεται έως και σήμερα. Ο Σπύρος με έχει βοηθήσει σε ό,τι είχα ανάγκη και μου έχει σταθεί σε διάφορα προβλήματα.

Στη διάρκεια της γνωριμίας μας υπάρχουν περιπτώσεις που έχει κοιμηθεί σπίτι μας, εγώ όμως δεν κοιμάμαι σπίτι, καθώς κοιμάμαι στη δουλειά μου.

Ο Σπύρος έχει κλειδιά του διαμερίσματός μου, που του τα έχω δώσει από την αρχή της γνωριμίας μας». Η στάση της μητέρας της γλυκιάς 16χρονης Κωνσταντίνας προκαλεί ερωτήματα και ενώ η ίδια δηλώνει ότι θέλει να μάθει την αλήθεια για τον θάνατο της κόρης της, εμμένει στα αρχικά αποτελέσματα που ήθελαν το κορίτσι να έχει πεθάνει από παθολογικά αίτια.

Υπενθυμίζεται ότι ο πατέρας Γιώργος Αναγνώστης δεν είχε πειστεί από τα αποτελέσματα της αρχικής ιατροδικαστικής έκθεσης και όλο αυτό το διάστημα έδινε αγώνα για να φωτιστούν τα σκοτεινά σημεία.

Τελικά, μια νέα γνωμάτευση -από τον ειδικό ιατροδικαστή Δημήτρη Γαλεντέρη- πράγματι ανέτρεψε τα δεδομένα στην υπόθεση. «Από τη σορό της ανήλικης έλειπαν συγκεκριμένα όργανα ή τμήματα οργάνων, όπως η βάση της γλώσσας, η επιγλωττίδα, η τραχεία και ο λάρυγγας, τα οποία θα καταδείκνυαν ενδεχόμενη προσπάθεια διασωλήνωσής της» ανέφερε ο ειδικός.

Μπορεί η κύρια ανάκριση στην υπόθεση της 16χρονης Κωνσταντίνας να έχει ήδη δρομολογηθεί, ωστόσο ο θάνατος της 16χρονης εξακολουθεί να γεννά ερωτήματα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον του ανακριτή θα βρεθεί τα επόμενα 24ωρα προκειμένου να καταθέσει ο πατέρας του κοριτσιού Γιώργος Αναγνώστης.

Το επόμενο διάστημα θα είναι καθοριστικό, λέει η δικηγόρος του Γιάννα Παναγοπούλου και τονίζει χαρακτηριστικά: «Ως πολιτική αγωγή θα παλέψουμε ώστε κάθε εμπλεκόμενος στην ανθρωποκτονία της Κωνσταντίνας να τιμωρηθεί και να λογοδοτήσει στην ποινική Δικαιοσύνη».

Σκοτεινά σημεία προκύπτουν από τις δύο καταθέσεις του οδηγού ταξί, κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο διά παραλείψεως.

Στην πρώτη κατάθεσή του λίγες ώρες μετά τον θάνατο της 16χρονης ο οδηγός περιγράφει «έχω ένα όχημα τύπου Benz, χρώματος γκρι» και παρουσιάζεται ως ένας επαγγελματίας οδηγός ταξί που είχε τύχει να μεταφέρει κάποιες φορές τη 16χρονη Κωνσταντίνα στον οδοντίατρο.

Στη δεύτερη είναι οδηγός ενός μπλε σκούρου Hyundai: «Λόγω του επαγγέλματός μου εξυπηρετούσα την Αντιγόνη κάνοντας διάφορα δρομολόγια και έχοντας φιλικές σχέσεις τόσο με την ίδια όσο και με τα παιδιά της (…)

Την Κωνσταντίνα Αναγνώστη την ξέρω και αυτή από το 2009 και αρκετές φορές την έχω μεταφέρει κυρίως μαζί με την οικογένειά της και δύο φορές μόνη της στον οδοντίατρο».

Οπως εξηγεί στη δεύτερη κατάθεσή του ο Σ.Π., καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού επικοινωνούσε συχνά με τη μητέρα της 16χρονης Κωνσταντίνα, προκειμένου να την ενημερώνει για όλα όσα συνέβαιναν:

«Την 15-11-2014 της έκανα κλήση στο κινητό και τη ρώτησα τι ώρα να πάω την Κωνσταντίνα στον γιατρό και μου είπε να συνεννοηθώ εγώ.

Μίλησα με τον γιατρό και μου είπε ότι η γιατρός που παρακολουθεί την Κωνσταντίνα και έρχεται από τα Τίρανα θα είναι εκεί μέχρι τις 16.00 και ό,τι ώρα θέλουμε να πάμε.

Εγώ επικοινώνησα με την Αντιγόνη και της είπα να ειδοποιήσει την Κωνσταντίνα στις 12.30 ώρα να βρίσκεται στον κεντρικό δρόμο που περνάει από το χωριό. Πράγματι ήταν εκεί με τη γιαγιά της και την παρέλαβα».

Στη ροή των περιγραφόμενων γεγονότων ανάμεσα στις δύο καταθέσεις υπάρχουν αντιφάσεις ακόμα και στην επιθυμία της 16χρονης να επισκεφτεί κομμωτήριο.

Στις αλβανικές Αρχές ο οδηγός αναφέρει ότι δεν γνωρίζει σε ποιο κομμωτήριο θα πήγαινε και πως στις 12.00 συναντήθηκαν οι δυο τους στον οδοντίατρο:

«Πηγαίνοντας στους Αγίους Σαράντα η Κωνσταντίνα ήθελε πριν τον οδοντίατρο να πάει στο κομμωτήριο (…) Συνεννοήθηκα με την Κωνσταντίνα ότι μόλις τελειώσει να με πάρει τηλέφωνο».

Σύμφωνα με τις καταθέσεις του κατηγορούμενου Σ.Π., η παραμονή της 16χρονης Κωνσταντίνας στον οδοντίατρο κύλησε χωρίς πρόβλημα, ωστόσο διαφορές υπάρχουν και κατά τις περιγραφές σχετικά με όλα όσα συνέβησαν στο δρομολόγιο της επιστροφής.

Στην πρώτη κατάθεσή του αναφέρει: «Στη διάρκεια της διαδρομής στο Μετόχι, εκείνη δεν αισθάνθηκε καλά, έσφιγγε χέρια και δόντια. Της έριξα νερό, όμως έχασε τις αισθήσεις της. Την έφερα κατευθείαν στο νοσοκομείο».

Στη δεύτερη κατάθεση λέει: «Ξεκινήσαμε από τους Αγίους Σαράντα αυτή ακούγοντας μουσική και τραγουδώντας (…) Φθάνοντας στο χωριό Πλάκα πάνω σε μια δεξιά στροφή βλέπω να πέφτει το κινητό της τηλέφωνο, το οποίο ήταν ακουμπισμένο στο πόδι της, να σταματά να τραγουδά και ταυτόχρονα να τεντώνει τα χέρια και τα πόδια της και να τρίζει τα δόντια της.

Αμέσως σταμάτησα το αυτοκίνητο, την έτριψα στον αυχένα μήπως και συνέλθει και της έριξα ένα μπουκάλι νερό στο πρόσωπο. Δεν είδα καμία αντίδρασή της και αμέσως έκανα αναστροφή και οδηγώντας γύρισα και την πήγα νοσοκομείο στους Αγίους Σαράντα…

Τηλεφώνησα στην Αντιγόνη και της είπα ότι η Κωνσταντίνα λιποθύμησε στον δρόμο και να έρθει στο νοσοκομείο όσο πιο γρήγορα μπορεί. Μετά από λίγα λεπτά βγήκαν οι γιατροί και μου είπαν ότι η Κωνσταντίνα είναι νεκρή, χωρίς να μου πουν από τι πέθανε».
Εξελίξεις φωτιά για την άτυχη 16χρονη Κωνσταντίνα: «Έτριζε τα δόντια, της έριξα στο πρόσωπο…». Ποιες οι κλήσεις πριν τον θάνατο Reviewed by anna on 21.12.16 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.