Top Ad unit

Μόλις... 396 εκατ. ευρώ θα κοστίσει η ανακαίνιση της Ελισάβετ στο Μπάκιγχαμ!

Μόλις... 396 εκατ. ευρώ θα κοστίσει η ανακαίνιση της Ελισάβετ στο Μπάκιγχαμ!

Η Βασίλισσα Ελισάβετ αποφάσισε να κάνει ανακαίνιση στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ, το κόστος της
οποίας θα φθάσει τα 369 εκατ. δολάρια, καλώντας τους Βρετανούς πολίτες να πληρώσουν τα περισσότερα από αυτά.

Ωστόσο, οι πολίτες δεν φαίνεται να είναι ιδιαίτερα θετικοί στην ιδέα, καθώς ήδη έχουν συγκεντρωθεί 130.000 υπογραφές στο διαδίκτυο, με τους χρήστες να καλούν την Βασίλισσα να πληρώσει το κόστος της ανακαίνισης από... την τσέπη της.

Στο αίτημα το οποίο απευθύνεται στον γραμματέα του Παλατιού, Φίλιπ Χάμοντ, αναφέρεται πως η Βασιλική οικογένεια θα πρέπει να χρηματοδοτήσει η ίδια τις αλλαγές του παλατιού (και όχι να πληρώσουν μέσω φόρων οι πολίτες).
Ο άνθρωπος που ξεκίνησε την ιδέα με τις υπογραφές στο Facebook ανέφερε: «Υπάρχει μία εθνική στεγαστική κρίση, το NHS (το βρετανικό δημόσιο σύστημα υγείας) είναι σε κρίση και η πολιτική λιτότητας επιβάλλει περικοπές σε πολλές σημαντικές υπηρεσίες.
Παρ΄όλα αυτά, η βασιλική οικογένεια θα ήθελε να βρούμε τα χρήματα για να ανακαινίσουμε τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ».

Η ανακοίνωση για τα έργα στο παλάτι έγινε πριν από λίγες μέρες, αναφέροντας πως έτσι θα αποφευχθεί ο κίνδυνος καταστροφών στην οικία της Βασίλισσας. Η ανακαίνιση περιλαμβάνει την αλλαγή ηλεκτρικών καλωδίων και παλιών σωληνώσεων τα οποία βρίσκονται εκεί για περίπου 60 χρόνια.

Αν εγκριθούν οι αλλαγές, τα χρήματα θα προέλθουν από την αύξηση κατά 66% της ετήσιας δωρεάς προς τη βασιλική οικογένεια. Το συνολικό κόστος των έργων εκτιμάται ότι θα ανέλθει στα 369 εκατ. δολάρια.

Ένας χρήστης έγραψε σχετικά με την αναφορά στην ιστοσελίδα του: «Σε μια εποχή λιτότητας και μεγάλου αγώνα για πολλές οικογένειες, αυτό είναι απαράδεκτο».

Αντιδράσεις υπάρχουν και από τους αξιωματούχους του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κομμάτος, οι οποίοι ζήτησαν από την Βασίλισσα να χρηματοδοτήσει η ίδια τα έργα.

Η κυβέρνηση έδωσε την έγκρισή της για να χρηματοδοτηθεί από τους φορολογουμένους μέσω της αύξησης της ετήσιας δωρεάς προς τη βασιλική οικογένεια. Ωστόσο, μέχρι στιγμής το τελικό «OK» θα πρέπει να δοθεί και από το Kοινοβούλιο.
Πηγή: www.defencenet.gr
Μόλις... 396 εκατ. ευρώ θα κοστίσει η ανακαίνιση της Ελισάβετ στο Μπάκιγχαμ! Reviewed by anna on 23.11.16 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.