Top Ad unit

10 λόγοι που πρέπει να αγκαλιάζεστε καθημερινά.Για να εκμεταλλευτείτε τα οφέλη που μπορεί να σας προσφέρει μια αγκαλιά, θα πρέπει να έχει διάρκεια τουλάχιστον 20 δευτερολέπτων και να προέρχεται από κάποιο αγαπημένο πρόσωπο, αν και οποιοσδήποτε μπορεί να μας χαρίσει μια αγκαλιά.Αγκαλιά είναι να κρατάς κάποιον λυγίζοντας και τα δυο χέρια σου, σφίγγοντάς τα πάνω στον κορμό του. Είναι μια πράξη αγάπης και συμπάθειας.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, αυτή η πράξη έχει ελκύσει το ενδιαφέρον πολλών καθώς έχει ανακαλυφτεί ότι οι αγκαλιές προσφέρουν τεράστια οφέλη στην πνευματική και σωματική μας υγεία. Και παρά το γεγονός ότι πολλές φορές τις θεωρούμε δεδομένες, οι αγκαλιές είναι το πιο πανίσχυρο όπλο για την καταπολέμηση του στρες ενώ παράλληλα μας βοηθούν να ξεπεράσουμε αρνητικά συναισθήματα.

Μια καλή αγκαλιά διαρκεί 20 δευτερόλεπτα ή και περισσότερο και μπορεί να διαδραματιστεί μεταξύ δυο ανθρώπων που αγαπιούνται ή εμπιστεύονται ο ένας τον άλλο.

Προσπαθείτε να αγκαλιάζεστε κάθε μέρα και αρκετές φορές την ημέρα. Οι αγκαλιές διαθέτουν θεραπευτικές ιδιότητες που θα αυξήσουν το αίσθημα ευεξίας σας.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Συνεχίστε να διαβάζετε για τους 10 λόγους που οι αγκαλιές πρέπει να γίνουν καθημερινή σας συνήθεια.

1. Βελτιώνουν τη διάθεσή σαςΜια αγκαλιά από ένα αγαπημένο μας πρόσωπο μπορεί να αλλάξει εντελώς τη μέρα μας και να εξαλείψει την αρνητική ενέργεια.

Οι αγκαλιές προωθούν την έκκριση οξυτοκίνης, επίσης γνωστή και ως ορμόνης της αγάπης, και ενδορφινών, ουσίες που είναι υπεύθυνες για τα αισθήματα ευεξίας.

Κάνοντας μια αγκαλιά, μοιραζόμαστε θετικά συναισθήματα που μας επαναφορτίζουν με θετική ενέργεια.

2. Ανακουφίζουν από τον πόνο

Αυτή η απλή πράξη αγάπης είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να ανακουφιστούμε από το σωματικό και πνευματικό πόνο. Η ικανότητα της αγκαλιάς να αυξάνει τα επίπεδα οξυτοκίνης αναγκάζει το σώμα να επικεντρώνεται στην παρούσα στιγμή, αφήνοντας τον πόνο στο παρασκήνιο.

3. Αυξάνει το αίσθημα ασφάλειαςΤο ζεστό αίσθημα της αγκαλιάς αυξάνει την αίσθηση ασφάλειας και απομακρύνει τα αισθήματα μοναξιάς. Οι αγκαλιές έχουν την ικανότητα να ξεκλειδώνουν τα συναισθήματα, να βελτιώνουν τις σχέσεις και να προλαμβάνουν τα προβλήματα συμπεριφοράς.

4. Αυξάνουν την αυτοεκτίμηση

Αυτό είναι ένα από τα κύρια οφέλη που μπορείτε να αποκτήσετε όταν αγκαλιάζετε ή σας αγκαλιάζουν πάνω από τέσσερις φορές την ημέρα. Αυτή η πράξη μειώνει σημαντικά το άγχος και το φόβο, μειώνοντας την εξάρτηση από τη γνώμη των άλλων.

Αυτό οφείλεται στη θετική ενέργεια και στις ορμόνες της καλής διάθεσης που απελευθερώνονται κάθε φορά που αγκαλιάζετε ή αγκαλιάζεστε από κάποιον.

Αυτό το επιστημονικό γεγονός εξηγεί ένα πραγματικά σύνηθες φαινόμενο: τα παιδιά που αγκαλιάζουν το αγαπημένο λούτρινο ζωάκι τους αισθάνονται συνήθως πιο ήρεμα και ασφαλή απ’ ό,τι όταν είναι μόνα τους.

5. Προλαμβάνουν τα εμφράγματαΜια καθημερινή δόση αγκαλιών έχει τη δυνατότητα να προστατεύει την καρδιά βοηθώντας τη ρύθμιση του καρδιακού ρυθμού και της ροής του αίματος.

Η αγκαλιά αυξάνει τα επίπεδα του οξυγόνου στο αίμα και βοηθά την καρδιά να λειτουργεί κανονικά.

Οι άνθρωποι που δεν αγκαλιάζονται τόσο συχνά ή δεν βιώνουν κάποια μορφή σωματικής επαφής είναι πιο πιθανό να αντιμετωπίσουν κάποιο καρδιακό νόσημα και να παρουσιάσουν αυξημένο καρδιακό ρυθμό.

6. Βελτιώνουν το νευρικό σύστημα

Η χαλαρωτική επίδραση της αγκαλιάς όχι μόνο προσφέρει οφέλη στην υγεία του καρδιαγγειακού μας συστήματος αλλά και στο νευρικό μας σύστημα.

Όταν δίνουμε ή δεχόμαστε αγκαλιές αρκετές φορές την ημέρα, τα νεύρα μας χαλαρώνουν και προλαμβάνεται το στρες, το άγχος και άλλα αρνητικά συναισθήματα που περιπλέκουν τη ζωή μας.

7. Ενδυναμώνουν το ανοσοποιητικό σύστημαΌταν η οξυτοκίνη απελευθερώνεται σε επαρκείς ποσότητες, περιορίζει τον κίνδυνο ανάπτυξης λοιμώξεων και ασθενειών του ανοσοποιητικού.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυξάνεται η παρουσία αντισωμάτων που βοηθούν το σώμα να καταπολεμά τους ιούς και τα βακτήρια με πιο αποτελεσματικό τρόπο.

8. Νευρωνική ανάπτυξη

Η στοργή που εκδηλώνεται μέσω της αγκαλιάς είναι ζωτικής σημασίας για τη νευρωνική ανάπτυξη κατά τη διάρκεια των πρώτων ετών της ζωής μας.

Όταν δεν λαμβάνουμε αυτή τη μορφή στοργής προκαλείται νέκρωση των νευρικών κυττάρων, μειώνοντας τη νοητική και κινητική ικανότητα κατά τα επόμενα έτη.

Σύμφωνα με μια μελέτη του Πανεπιστημίου Ντιούκ, τα μωρά που δεν έλαβαν αρκετές αγκαλιές ο εγκέφαλός τους ήταν έως και 20% μικρότερος.

9. Ενδυναμώνουν τους δεσμούς

Η γλώσσα του σώματος είναι βασικός παράγοντας για τις ευτυχισμένες σχέσεις. Τα ζευγάρια που αγκαλιάζονται, μοιράζονται έναν πιο ισχυρό δεσμό που τους επιτρέπει να αισθάνονται πιο ασφαλείς και αγαπητοί.

10. Ελέγχουν την αρτηριακή πίεσηΗ σωματική επαφή με κάποιο άλλο πρόσωπο, όταν δίνετε ή δέχεστε μια αγκαλιά, μειώνει την αρτηριακή πίεση ενεργοποιώντας τους υποδοχείς που είναι γνωστοί ως αιμοσφαίρια τα οποία βρίσκονται στο δέρμα και στέλνουν σήματα μέσω των νεύρων.

Αυτό κάνει το σώμα να αισθάνεται περισσότερο προστατευμένο, ο καρδιακός ρυθμός σταθεροποιείται και η αρτηριακή πίεση επιστρέφει στα φυσιολογικά της επίπεδα.

Εσείς προσφέρετε και λαμβάνετε την ημερήσια δόση αγκαλιάς; Δεν στοιχίζει τίποτα και αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να κάνετε τη ζωή σας πιο ευχάριστη.

Μην περιμένετε λοιπόν· αρχίστε να μοιράζετε αγκαλιές στους ανθρώπους που αγαπάτε και δίνουν νόημα στη ζωή σας.

Πηγή: www.diaforetiko.gr

10 λόγοι που πρέπει να αγκαλιάζεστε καθημερινά. Reviewed by kamikaze.gr on 25.11.16 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.