Top Ad unit

Μακελειό σε στρατόπεδο: Δολοφόνησαν 12 στρατιώτες στον ύπνο τους!


Επιθέσεις «εκ των έσω», όπως η σημερινή, έχουν σημειωθεί πολλές φορές στους κόλπους των
αφγανικών δυνάμεων ασφαλείας, πλήττοντας το ηθικό των στρατιωτών και δημιουργώντας ένα κλίμα καχυποψίας μεταξύ τους.

Δύο Αφγανοί στρατιώτες, που πιστεύεται ότι σχετίζονται με τους Ταλιμπάν, δολοφόνησαν εν ψυχρώ στον ύπνο τους δώδεκα συναδέλφους τους στην επαρχία Κουντούζ, στο βόρειο Αφγανιστάν, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

Η επίθεση αυτή εκδηλώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα σε στρατόπεδο στα προάστια της Κουντούζ, της πρωτεύουσας της ομώνυμης επαρχίας που πέρσι είχε περάσει προσωρινά υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν.

«Οι δύο στρατιώτες διέφυγαν αφού σκότωσαν 12 συναδέλφους τους που κοιμόντουσαν, στην περιοχή Ζάχιλ Χόμαν της Κουντούζ», ανέφερε ένας αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας. «Διεξάγουμε έρευνα για την υπόθεση», πρόσθεσε.

Ο εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας, του Μαχμουντ Ντάνις, έκανε λόγο για 13 νεκρούς στρατιώτες, υποστηρίζοντας ότι οι δύο δράστες προετοίμαζαν το έδαφος για μια επίθεση των Ταλιμπάν στο στρατόπεδο. «Καταζητούνται από την αστυνομία», διευκρίνισε.

Ταυτόχρονα οι αφγανικές δυνάμεις υφίστανται μεγάλες απώλειες επί του πεδίου μετά την αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των δυνάμεων του ΝΑΤΟ, στα τέλη του 2014. Σύμφωνα με τις Αρχές, περισσότεροι από 5.000 άνδρες των δυνάμεων της τάξης, εκ των οποίων 3.700 αστυνομικοί, σκοτώθηκαν το 2015 και 15.000 τραυματίστηκαν. Το ΝΑΤΟ εκτιμά ότι ο φετινός απολογισμός θα είναι ακόμη χειρότερος, καθώς έχουν πολλαπλασιαστεί οι συγκρούσεις με τους ισλαμιστές αντάρτες.
stroumfaki.gr
Μακελειό σε στρατόπεδο: Δολοφόνησαν 12 στρατιώτες στον ύπνο τους! Reviewed by anna on 28.9.16 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.