Top Ad unit

Η Εικόνα που προκαλεί ΟΡΓΗ: Το συγκλονιστικό βλέμμα του μικρού παιδιού από τη Συρία που στοιχειώνει την ανθρωπότητα!


Τον λένε Ομράν Ντακνίς και η εικόνα του κάνει από χθές τον γύρο του κόσμου. Είναι μόλις 5 ετών και είναι ακόμα ένα θύμα των βομβαρδισμών στην Συρία. Όχι, δεν πέθανε. Όμως η εικόνα του λίγο μετά τον τραυματισμό του είναι γροθιά στο στομάχι.



Λίγο μετά τον βομβαρδισμό της γειτονιάς Κατέρζι στο Χαλέπι τρέχουν όλοι να βρούν επιζώντες.

Ένας άνδρας παίρνει στην αγκαλιά του μέσα από τα συντρίμμια τον μικρό Ομράν. Τον μεταφέρει στο ασθενοφόρο. Είναι καλυμμένος με σκόνη. Τα ποδαράκια του ίσα που βγαίνουν από την καρέκλα του ασθενοφόρου. Αλλά αυτό που σοκάρει δεν είναι ούτε τα αίματα στο κεφαλάκι του, ούτε η σκόνη που τον έχει καλύψει από πάνω μέχρι κάτω. Είναι, το βλέμμα του.

Ο μόλις 5 ετών Ομράν κοιτάζει το κενό. Το σοκ στο βλέμμα του δεν μπορεί να περιγραφεί με λόγια. Το παιδάκι σκουπίζει το κεφαλάκι του από τα αίματα και δεν βάζει τα κλάμματα όπως θα περίμενε κανείς. Σκουπίζει τα αίματα στην καρέκλα και εξακολουθεί να κοιτάζει το κενό. Ο μικρός Ομράν είναι ένα από τα 5 παιδάκια που τραυματίσθηκαν στον βομβαρδισμό των δυνάμεων του Άσαντ στην γειτονιά αυτή του Χαλεπίου.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο



Η φωτογραφία του κάνει τον γύρο του κόσμου, κυρίως μέσα από τα social media. Η συγκεκριμένη επίθεση έγινε την Τετάρτη (17/08/2016). Ο Ομράν μεταφέρθηκε στο πιο κοντινό νοσοκομείο που έχει γίνει κι αυτό στόχος επίθεσης από τις δυνάμεις του Ασαντ. Συνολικά περίπου 12 παιδιά δέχθηκαν τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο του Χαλεπίου μόνο την Τετάρτη.





Λίγο μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών ο μικρός Ομράν πήρε εξιτήριο και πηγε σπίτι του

Λίγο μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών ο μικρός Ομράν πήρε εξιτήριο και πηγε σπίτι του
Για την ιστορία, πάνω από 300.000 κάτοικοι της Συρίας έχουν σκοτωθεί στον εμφύλιο που μαστίζει την χώρα τους. Ακόμα δεν υπάρχει αριθμός θυμάτων για τις επιθέσεις των τελευταίων εβδομάδων στο Χαλέπι. Η πόλη βομβαρδίζεται επι χρόνια. Αλλά οι επιθέσεις κλιμακώθηκαν όταν αντάρτες και τζιχαντιστές έσπασαν την πολιορκία των δυνάμεων του Ασαντ στις αρχές του μήνα. Οι βομβαρδισμοί δεν γίνονται μόνο από τον Άσαντ αλλά και από την Ρωσία.

Και σήμερα και αύριο θα γίνουν και άλλοι βομβαρδισμοί και άλλα παιδιά σαν τον Ομράν θα τραυματισθούν ή και θα πεθάνουν…

Η Εικόνα που προκαλεί ΟΡΓΗ: Το συγκλονιστικό βλέμμα του μικρού παιδιού από τη Συρία που στοιχειώνει την ανθρωπότητα! Reviewed by kamikaze.gr on 18.8.16 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.