Top Ad unit

Πανελλαδικές: Έβγαλε 19.014 μόρια, πέρασε πρώτη στην ΑΣΟΕΕ και θα πάει στο LSE


H Ξένια Δημητρακοπούλου αρίστευσε διπλά και θα ακολουθήσει το όνειρό της στο Λονδίνο - Λέει
ψέματα όποιος έβγαλε πάνω από 19.000 χωρίς να στερηθεί κάτι, λέει

Μπήκε πρώτη στο οικονομικό τμήμα του Οικονομικού Πανεπιστημίου (ΑΣΟΕΕ) συγκεντρώνοντας 19.014 μόρια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις. Ωστόσο η Ξένια Δημητρακοπούλου θα φύγει από την Ελλάδα προκειμένου να σπουδάσει στο Λονδίνο και συγκεκριμένα στο London School of Economics όπου έγινε δεκτή έπειτα από εξετάσεις που έδωσε.

Η Ξένια αποφοίτησε από την σχολή Μωραϊτη και παρά το γεγονός πως είχε την επιλογή να δώσει εξετάσεις με το σύστημα ΙΒ προκειμένου να εισαχθεί απευθείας σε κάποιο πανεπιστημιακό ίδρυμα του εξωτερικού η ίδια αποφάσισε να δώσει πανελλαδικές και να κάνει ξεχωριστή προετοιμασία για ξένα πανεπιστήμια.

«Είμαι η πρώτη στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στην σχολή Οικονομικών Επιστημών. Με έχουν δεχθεί και στο LSE. Eίχα δώσει κάποιες αγγλικές εξετάσεις λέγονται "A Level" και είναι οι αντίστοιχες αγγλικές πανελλήνιες», λέει χαρακτηριστικά στο protothema.gr η Ξένια.

Σίγουρα είναι πολλοί αυτοί που θα αναρωτηθούν πώς γίνεται να αριστεύσεις και να εισαχθείς παράλληλα σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου. Για την Ξένια όμως κάτι τέτοιο δεν ήταν ιδιαίτερα πιεστικό. Παρόλα αυτά όπως λέει: «Ήμουν σε μία κατεύθυνση που για εμένα ήταν εύκολο να την ακολουθήσω. Εγώ με τα Μαθηματικά ασχολούμαι πολλά χρόνια. Είχα συμμετάσχει και στους διαγωνισμούς της Μαθηματικής Εταιρείας όπου είχα πάρει δύο βραβεία. Συγκεκριμένα είχα πάρει χάλκινο μετάλλιο στον "Αρχιμήδη" στην Εθνική Ολυμπιάδα στην τρίτη γυμνασίου και στην δευτέρα λυκείου πάλι. Επειδή λοιπόν είχα αυτή την επαφή με τα Μαθηματικά, το να διαβάζω για τις πανελλήνιες που ήταν το κύριο μάθημα με τον συντελεστή δεν ήταν κάτι δύσκολο για μένα».

Ωστόσο όπως λέει, όποιος πει ότι δεν στερείσαι πράγματα κατά την διάρκεια της προετοιμασίας για τις εξετάσεις λέει ψέματα. 

«Πάντα στερείσαι δεν γίνεται να είσαι κάθε μέρα έξω και μετά να βγάλεις 19.000 μόρια. Είναι κλισέ, ακούγεται αστείο αλλά το "έχω πρόγραμμα" ισχύει. Δεν έκανα σε όλα τα μαθήματα φροντιστήριο. Για το μάθημα της Οικονομικής Θεωρίας προετοιμάστηκα μόνη μου».

Ωστόσο παρά την προσπάθειά της στην Ελλάδα η Ξένια τονίζει πως εξαρχής ο στόχος ήταν η Αγγλία «γιατί το επίπεδο των πανεπιστημίων είναι τελείως διαφορετικό και επίσης μου δίνεται η δυνατότητα να σπουδάσω κάτι το οποίο θέλω περισσότερο καθώς είναι μία σχολή που συνδυάζει μαθηματικά και οικονομικά».
Τέλος τονίζει πως στο εξωτερικό οι ευκαιρίες που θα τις δοθούν από άποψη επαγγελματικής αποκατάστασης είναι σαφώς περισσότερες και σε αυτό βοηθούν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα. «Σε ωθούν τα ίδια, σου δίνουν τα καλοκαίρια δυνατότητες να κάνεις internships και πραγματικά υπάρχουν εξαιρετικές ευκαιρίες. Στην Ελλάδα δεν συμβαίνει αυτό πρέπει να το κυνηγήσεις εσύ και να προσπαθήσεις και ίσως να τα καταφέρεις ενώ εκεί είναι θεσμοθετημένο, έχεις βοήθεια».


Αργυρό μετάλλιο (τρίτη από αριστερά) με την ελληνική ομάδα σε διεθνή μαθηματικό διαγωνισμό νεολαίας στη Ρώμη


Η Ξένια Δημητρακοπούλου και ο αδελφός της Νίκος στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου μετά από την παραλαβή βραβείων ανάμεσα στη μητέρα τους Ρία Σταθοπούλου και τον πατέρα τους Αντώνη Δημητρακόπουλο
protothema.gr
Πανελλαδικές: Έβγαλε 19.014 μόρια, πέρασε πρώτη στην ΑΣΟΕΕ και θα πάει στο LSE Reviewed by kamikaze.gr on 25.8.16 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.