Top Ad unit

Πριν δώσει τέλος στη ζωή του ένας 13χρονος έγραψε ένα γράμμα. Η επιθυμία των γονιών του είναι να το διαβάσουν όλοι


Ο Ντάνιελ Τζόσεφ Φιτζπάτρικ, μόλις λίγες εβδομάδες πριν κλείσει τα 14 του χρόνια, πήρε την απόφαση να δώσει τέλος στην ζωή του.




Η 17χρονη αδερφή του, Κρίστεν, τον βρήκε στις 11 Αυγούστου, απαγχονισμένο με την ίδια του τη ζώνη. Οι απαρηγόρητοι γονείς του, Μαουρίν και Ντάνιελ, αν και είχαν συγκλονιστεί με το θάνατο του παιδιού τους, δεν έπαψαν ούτε στιγμή να προσπαθούν να γνωστοποιήσουν σε όλο τον κόσμο την θλιβερή ιστορία τους.

Ο λόγος που ο Ντάνιελ αποφάσισε να δώσει τέλος στη ζωή του, ήταν γιατί δεν άντεχε άλλο τον εκφοβισμό και την κακοποίηση που βίωνε από τους συμμαθητές του στο σχολείο Holy Angels Catholic Academy που βρίσκεται στο Μπέι Ρίτζ του Μπρούκλιν.

Ο έφηβος άφησε ένα πολυσέλιδο σημείωμα αυτοκτονίας που οι γονείς του αποφάσισαν να δημοσιεύσουν. Ο Ντάνιελ περιγράφει την ανηλεή βία στην οποία τον υπέβαλλαν πέντε συμμαθητές του καθημερινά, χωρίς οι δάσκαλοι να κάνουν οτιδήποτε για να τον προστατέψουν.



«… Ο Άντονι ξέσπασε πάνω μου. Με παρενοχλεί μαζί με τον Τζον, τον Μάρκο, τον Χοσέ και τον Τζακ. Το έκαναν συνέχεια μέχρι που τσακώθηκα με τον Άντονι. Τότε όλοι σταμάτησαν εκτός από τον Τζον που ήταν πολύ θυμωμένος. Πάλεψα με τον Τζον και κατέληξα με ένα σπασμένο δάχτυλο».

Ο Ντάνιελ έγραψε ότι τον κορόιδευαν λόγω του βάρους του, των βαθμών του, αλλά και γιατί δεν ήταν τόσο «σκληρός», όσο τα άλλα αγόρια.

«Τα παράτησα. Οι δάσκαλοι δεν έκαναν τίποτα».



«Η ιστορία του γιου μου τώρα είναι γνωστή σε όλο τον κόσμο, και έτσι όλοι έμαθαν τον πόνο που πέρασε», λέει ο πατέρας του με φωνή βραχνή από συγκίνηση σε ένα βίντεο 18 λεπτών που δημοσίευσε στο Facebook.

«Κανένα παιδί δεν πρέπει να περάσει, ότι πέρασε ο γιος μου».



Μέσα από το οδυνηρό βίντεο, ο μηχανικός στο επάγγελμα πατέρας του Ντάνιελ, εξηγεί ότι αν και ο ίδιος με τη σύζυγό του μίλησαν αρκετές φορές με την διεύθυνση του καθολικού σχολείου, κανείς δεν τους πήρε ποτέ σοβαρά.

«Η απάντηση που έπαιρνα πάντα ήταν: «Το παιδί σας είναι μια χαρά. Πηγαίνει σε σχολικό σύμβουλο; Θα πρέπει να προσπαθήσει περισσότερο. Όλα αυτά κάποτε θα περάσουν».

Ο πατέρας του Ντάνι αναφέρθηκε με σκληρά λόγια στους γονείς των παιδιών που υπέδειξε ο γιος του στο σημείωμα αυτοκτονίας:

«Εσείς μπορείτε να κρατάτε τα χέρια των παιδιών σας κάθε βράδυ και για το υπόλοιπο της ζωής σας. Εγώ όμως δεν μπορώ πια να το κάνω αυτό. Τα μικρά τερατάκια σας μου το πήραν μακριά. Ούτε η γυναίκα μου μπορεί. Ούτε οι αδελφές του. Ο Ντάνι ήταν ένα ευγενικό παιδί με μια μικρή ευαίσθητη ψυχή. Δεν είχε ούτε δείγμα κακίας μέσα του. Απλά θέλω να τον ακούσω και πάλι να μου λέει: «Καλημέρα μπαμπά». Και να του απαντήσω «Καλημέρα» και «Σε αγαπώ πολύ», όπως ακριβώς έκανα κάθε μέρα.

Μέσα στη θλίψη του, ο μπαμπάς του Ντάνιελ ελπίζει ότι γνωστοποιώντας την ιστορία του γιου του, ίσως δοθεί περισσότερη προσοχή στο ανησυχητικό πρόβλημα του bullying και στις μοιραίες συνέπειες του. Τίποτα δεν μπορεί να φέρει τον 13χρονο πίσω στη ζωή. Αλλά αν κάποιοι ανοίξουν τα αυτιά τους, ακούσουν τα θύματα και τα υποστηρίξουν, ίσως κάποια παιδιά σωθούν από παρόμοια μοίρα.

Όσο για την εκπρόσωπο της αρχιεπισκοπής, είπε ότι παίρνουν το θέμα πολύ σοβαρά, ότι τα παράπονα του Ντάνιελ δεν έπεφταν στο κενό και ότι η διευθύντρια του σχολείου έκανε τα πάντα για να βοηθήσει το παιδί.

Η αστυνομία της Νέας Υόρκης έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα αλλά είναι πια πολύ αργά για τον Ντάνιελ…

πηγη : dinfo.gr

Πριν δώσει τέλος στη ζωή του ένας 13χρονος έγραψε ένα γράμμα. Η επιθυμία των γονιών του είναι να το διαβάσουν όλοι Reviewed by kamikaze.gr on 23.8.16 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.