Top Ad unit

Οι σαρκαστικές δηλώσεις του Σουλτς για τον Ερντογάν


Κράτος του ενός ανδρός...

«Ο Ερντογάν θέλει να μονοπωλήσει την προεδρική εξουσία», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που απέκλεισε τη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, αν η Τουρκία επανεισάγει την θανατική ποινή

Η Τουρκία «βρίσκεται στο δρόμο για να καταστεί κράτος του ενός ανδρός, στο οποίο ο οποιοσδήποτε επικρίνει τον Ερντογάν κηρύσσεται σε εχθρό της Τουρκίας», είπε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε συνέντευξή του στον πρώτο δημόσιο τηλεοπτικό σταθμό (ΑRD) της Γερμανίας. «Ο Ερντογάν θέλει να μονοπωλήσει την προεδρική εξουσία», πρόσθεσε.

Ο Σουλτς σχολίασε σαρκαστικά το αποτυχημένο πραξικόπημα: Εχω την εντύπωση, είπε, ότι «στο ερασιτεχνικά προετοιμασμένο» πραξικόπημα «δίνεται μια πολύ επαγγελματική απάντηση. Το να ταυτοποιείς σε λίγες ώρες 13.000 ανθρώπους, οι οποίοι τίθενται σε διαθεσιμότητα ή συλλαμβάνονται είναι πραγματικά ένα επίτευγμα».

Συγχρόνως ο σοσιαλδημοκράτης πολιτικός μέμφθηκε την ρητορική του Τούρκου Προέδρου: Όταν ο Ερντογάν μιλά για «εκκαθαρίσεις» και «εξάλειψη μεταστάσεων», τότε «αυτή η γλώσσα δεν είναι πλέον η γλώσσα της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, αλλά ενός αυταρχικού ηγεμόνα».

Όπως και η καγκελάριος Μέρκελ, ο Μάρτιν Σουλτς απέκλεισε τη συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, εάν η Τουρκία επανεισάγει την θανατική ποινή. Στην περίπτωση αυτή, η Άγκυρα δεν θα είχε καμιά προοπτική ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε.
protothema.gr
Οι σαρκαστικές δηλώσεις του Σουλτς για τον Ερντογάν Reviewed by kamikaze.gr on 19.7.16 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.