Top Ad unit

ΑΝΑΤΡΟΠΗ μετά το πραξικόπημα - Τι ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ Πούτιν και Ερντογάν;


Έκτακτη τηλεφωνική επικοινωνία είχαν πριν λίγο ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο
πρόεδρος...
της Τουρκίας, Ρ.Τ.Ερντογάν, στον απόηχο του πραξικοπήματος.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να επιταχύνουν την συνάντηση τους από αρχές Σεπτεμβρίου και να λάβει χώρα την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου ενώ -και εδώ είναι η είδηση-βόμβα- ο Ρ.Τ.Ερντογάν είπε ότι θα συζητήσουν την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρασιατική Ένωση!

H αρχική ημερομηνία της συνάντησης ήταν 4-5 Σεπτεμβρίου στη Σύνοδο Κορυφής των G-20 στη Κίνα, όμως λόγω των καταγιστικών εξελίξεων στην Τουρκία η ημερομηνία άλλαξε.

O Β.Πούτιν κάλεσε στο τηλέφωνο τον Ρ.Τ.Ερντογάν σήμερα προκειμένου να του εκφράσει τα συλληπητήρια για τα θύματα του αποτυχημένου πραξικοπήματος και ευχήθηκε για την αποκατάσταση της τάξης και της σταθερότητας στην Τουρκία.

"Ο Β.Πούτιν χαρακτήρισε την απόπειρα πραξικοπήματος ως απαράδεκτη και τόνισε πως ελπίζει για γρήγορα επιστροφή στη σταθερότητα" ανέφερε το Κρεμλίνο στην ανακοίνωση του.

O B.Πούτιν τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρξουν πράξεις μη θεσμικές και ενέργειες βίας.
"Ο πρόεδρος της Ρωσίας τόνισε ότι είναι απαράδεκτη η προσπάθεια ανατροπής των δημοκρατικά εκλεγμένων τουρκικών αρχών που έλαβε χώρα το βράδυ στις 16 Ιουλίου" ανέφερε η ανακοίνωση.

Και ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, κάλεσε τις τουρκικές αρχές να αποφύγουν την αιματοχυσία και να επιλύσουν την κρίση με θεσμικό τρόπο χωρίς χρήση βίας με σεβασμό στο Σύνταγμα.

"Η Μόσχα ανησυχεί πολύ για τα πρόσφατα γεγονότα στη Δημοκρατία της Τουρκίας. Η επιδείνωση της πολιτικής κατάστασης ενώ υπάρχουν και τρομοκρατικές απειλές και μια ένοπλη σύγκρουση στην περιοχή, αυξάνουν το ρίσκο της διεθνούς και περιφερειακής σταθερότητας" ανέφερε το υπουργείο.

"Επαναλαμβάνουμε την ετοιμότητα μας να εργαστούμε με την εκλεγμένη ηγεσία της Δημοκρατίας της Τουρκίας και να βελτιώσουμε τις διμερείς σχέσεις για το καλό των λαών μας και να βρούμε αποτελεσματικές λύσεις στα διεθνή ζητήματα, στο πρωταρχικό πεδίο της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας".

"Ελπίζουμε η τουρκική πλευρά να είναι σε θέση να διασφαλίσει την προστασία των Ρώσων τουριστών στη χώρα και ειδικά στα αεροδρόμια μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος" σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα το Κρεμλίνο.
mynews.gr
ΑΝΑΤΡΟΠΗ μετά το πραξικόπημα - Τι ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ Πούτιν και Ερντογάν; Reviewed by kamikaze.gr on 17.7.16 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.