Top Ad unit

ΑΠΟΒΟΛΗ από το Euro η Αλβανία;


Σάλος έχει προκληθεί από το απόγευμα με το πανό που ανήρτησαν οι φίλοι της Αλβανίας στο ματς
της ομάδας τους απέναντι στην Ελβετία για το Euro.

"Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυμηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς. Εκατό χιλιάδες Αλβανοί θύματα", έγραφε πάνω το πανό στα αγγλικά και ύστερα από λίγη ώρα κατέβηκε, αλλά η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Η απάντηση από την ελληνική πλευρά ήρθε τόσο από τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εξωτερικών, Ευστράτιο Ευσταθίου, όσο και από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή, οι οποίοι εξαπέλυσαν επίθεση προς την Αλβανία, κάνοντας λόγο για "πανό με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο που συνιστά θρασύτατη ενέργεια".
Σύμφωνα με τον κανονισμό της UEFA, απαγορεύεται ρητά να αναρτούνται πανό με πολιτικό περιεχόμενο και οι υπεύθυνοι ασφαλείας του γηπέδου όφειλαν να το έχουν βρει - καθώς ήταν γραμμένο στα αγγλικά - κατά τον έλεγχο στην είσοδο των φιλάθλων και να το έχουν κατασχέσει.

Το ζήτημα θα φθάσει μέχρι την πειθαρχική επιτροπή της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας, της οποίας ο πειθαρχικός κώδικας αναφέρει ότι σε περίπτωση ρατσιστικού επεισοδίου, ή πολιτικής προπαγάνδας ισχύουν οι γενικοί κανόνες του πειθαρχικού κανονισμού της UEFA, που περιλαμβάνουν ποινή κεκλεισμένων των θυρών, βαρύ πρόστιμο, αλλά εφόσον πρόκειται για υπότροπο, τότε μπορεί να εξετάσει ακόμη και την αποβολή από μια διοργάνωση.

Τέλος, αξίζει να θυμίσουμε ότι η Αλβανία είχε τιμωρηθεί για τα εθνικιστικά επεισόδια στο ματς με τη Σερβία και μένει να δούμε αν θα θεωρηθεί υπότροπη από την επιτροπή της UEFA.
SportDog‎.gr
ΑΠΟΒΟΛΗ από το Euro η Αλβανία; Reviewed by kamikaze.gr on 12.6.16 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.