Top Ad unit

Τουσκ: Πάμε σε άτυπη Σύνοδο Κορυφής χωρίς τον Κάμερον !!


Οι στιγμές είναι δραματικές!
Δεν κρύβουμε το γεγονός ότι επιθυμούσαμε μία διαφορετική έκβαση στο δημοψήφισμα της Βρετανίας, δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος.

«Έχω πλήρη επίγνωση πόσο σοβαρή ή δραματική είναι αυτή η στιγμή. Δεν είναι ώρα για υστερικές αντιδράσεις. Είμαστε έτοιμοι για αυτό το σενάριο», είπε ο Ντόναλντ Τουσκ. «Εκ μέρους των 27 ηγετών μπορώ να πως ότι είμαστε αποφασισμένοι να διατηρήσουμε την ενότητα των 27», συνέχισε, τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παραμένει το κοινό πλαίσιο για το μέλλον.

«Δεν θα υπάρξει κανένα νομικό κενό. Μέχρι το Ηνωμένο Βασίλειο να αποχωρήσει επίσημα από την ΕΕ, το δίκαιο της Ένωσης θα συνεχίσει να ισχύει, τόσο στα δικαιώματα όσο και στις υποχρεώσεις», δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, εξηγώντας ότι η διαδικασία της εξόδου είναι καθορισμένη από τις Συνθήκες της ΕΕ.

Όπως μάλιστα ενημέρωσε, έχει ήδη κάνει πρόταση για μία άτυπη συνάντηση των 27 ηγετών στο περιθώριο της επικείμενης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, την επόμενη εβδομάδα.
Πηγή: www.iefimerida.gr
Τουσκ: Πάμε σε άτυπη Σύνοδο Κορυφής χωρίς τον Κάμερον !! Reviewed by anna on 24.6.16 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.