Top Ad unit

Δείτε τα 6 σημάδια που ''δείχνουν'' πρόβλημα στην καρδιά!


Λίγα συμπτώματα είναι πιο ανησυχητικά από τον πόνο στο στήθος. Βέβαια ο πόνος στο στήθος είναι ένας ασαφής όρος, καθώς χρησιμοποιείται για να περιγράψει αίσθημα πίεσης, βάρους, μουδιάσματος ή οποιαδήποτε άλλη δυσφορία στην περιοχή του στέρνου.

Αν και ο πόνος στο στήθος μπορεί νε είναι εξωκαρδιακής αιτιολογίας πρέπει πάντοτε να διερευνάται.

Το αίσθημα παλμών είναι ένα συχνό σύμπτωμα. Οι περισσότεροι άνθρωποι που παραπονούνται για αίσθημα παλμών το περιγράφουν ως φτερούγισμα της καρδιάς είτε ως ακανόνιστους καρδιακούς χτύπους

Αν και το αίσθημα παλμών μπορεί να εμφανιστεί σε φυσιολογικά άτομα και να είναι αθώο μπορεί σε ορισμένες περιπτώσεις να υποδηλώνει σοβαρή καρδιακή πάθηση.

Τα επεισόδια ζάλης μπορεί να οφείλονται σε πολλές αιτίες, όπως αναιμία, αφυδάτωση, διαβήτης, νευρολογικές διαταραχές κ.α. Βέβαια μπορεί να σχετίζονται και με υποκείμενη καρδιακή νόσο και έτσι πρέπει πάντοτε να αναζητάτε ιατρική βοήθεια για τα επεισόδια αυτά.

Η ξαφνική και προσωρινή απώλεια της συνείδησης μπορεί μερικές φορές να υποδεικνύει μια επικίνδυνη ή ακόμα και απειλητική για τη ζωή κατάσταση.

Τα αίτια μπορεί να είναι νευρολογικά, μεταβολικά, αγγειοκινητικά ή καρδιακά και από αυτά τα καρδιακά είναι που οδηγούν συνήθως σε αιφνίδιο θάνατο.

Τέλος η δύσπνοια μπορεί να είναι ένα σύμπτωμα καρδιακής ή πνευμονικής αιτιολογίας. Η καρδιακή ανεπάρκεια και η στεφανιαία νόσος συχνά προκαλούν δυσκολία στην αναπνοή. Ασθενείς με καρδιακή ανεπάρκεια συνήθως εμφανίζουν δύσπνοια στην άσκηση ή όταν είναι ξαπλωμένοι.

Μπορεί επίσης να ξυπνήσουν τη νύχτα και να δυσκολεύονται να ανασάνουν, μια κατάσταση γνωστή ως παροξυσμική νυκτερινή δύσπνοια. Άλλες καρδιακές παθήσεις, όπως παθήσεις των βαλβίδων της καρδιάς και αρρυθμίες μπορεί να δημιουργούν δυσκολία στην αναπνοή.

Εάν εμφανίζετε ορισμένα από τα προαναφερθέντα συμπτώματα δε σημαίνει απαραίτητα ότι έχετε κάποιο πρόβλημα καρδιακής αιτιολογίας, αλλά σίγουρα θα πρέπει να συμβουλευτεί το γιατρό σας για την ανεύρεση της αιτιολογίας. 
Δείτε τα 6 σημάδια που ''δείχνουν'' πρόβλημα στην καρδιά! Reviewed by kamikaze.gr on 14.6.16 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.