Top Ad unit

Η φωτογραφία που ΣΟΚΑΡΕ το διαδίκτυο. Δύο χειρουργοί σωριάζονται στο πάτωμα, μετά από 32 ώρες χειρουργείο!


Η εικόνα δύο γιατρών που είναι ξαπλωμένοι στο πάτωμα του χειρουργείου έχει κάνει τον γύρο του
κόσμου.

Αλλά αυτό που σοκάρει είναι η ιστορία πίσω από αυτή. Τρεις χειρούργοι από το Fuijan, νότια επαρχία της Κίνας, είχαν μόλις τελειώσει ένα χειρουργείο 32 ωρών, σπάζοντας το ρεκόρ.

Από τις 8:30 το πρωί του Σαββάτου μέχρι την Κυριακή το απόγευμα, την ώρα που έδυε ο ήλιος, οι γιατροί χειρουργούσαν τον ασθενή.
Σύμφωνα με έναν από τους χειρούργους, τον Dr. Chen Jianping:

“Ο ασθενής είχε και ανεύρυσμα αλλά και έναν όγκο στο στέλεχος του εγκεφάλου. Τα αφαιρέσαμε και τα δύο κατά τη διάρκεια της εγχείρησης. Γι’αυτό χρειάστηκε να γίνουν έξι διαφορετικές παρεμβάσεις στην ασθενή. Αυτό μπορεί να είναι ριψοκίνδυνο και χρονοβόρο. Αν απομακρύνεις τον όγκο και το άλλο σπάσει, τότε μπορεί να έχει θανατηφόρες συνέπειες.”

Οι χειρούργοι δούλευαν εναλλάξ με μικρά διαλείμματα 2 ωρών. Μετά από τις 32 ώρες, η μαραθώνια επέμβαση ολοκληρώθηκε επιτυχώς και οι τρεις γιατροί έπεσαν στο πάτωμα, εξαντλημένοι.

Αλλά για τον Dr. Chen Jianping αυτό δεν ήταν κάτι σημαντικό.

“Δεν δουλεύω μόνο εγώ σκληρά για να θεραπεύσω τους ασθενείς και να τους σώσω. Πολλοί χειρούργοι θα έκαναν το ίδιο πράγμα, αλλά δεν φαίνονται.”

Ευτυχώς, αυτή η εικόνα μας χαρίζει μια μικρή ματιά στην σκληρή δουλειά και τις θυσίες που κάνουν οι χειρούργοι για την δουλειά τους!
fanpage.gr
Η φωτογραφία που ΣΟΚΑΡΕ το διαδίκτυο. Δύο χειρουργοί σωριάζονται στο πάτωμα, μετά από 32 ώρες χειρουργείο! Reviewed by kamikaze.gr on 17.6.16 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.