Top Ad unit

30 συμβουλές μιας παντρεμένης σε μια ανύπαντρη


Σκέφτεσαι να την κρατήσεις την ανθοδέσμη; Πώς κρατούν οι γάμοι και τι σχέση έχει η σχέση σου με αυτούς, εσύ δεν θέλεις να παντρευτείς.



Επιτέλους τον βρήκες! Τον Κύριο Τέλειο, ντε. Ποιον άλλον; Σου ζήτησε να τον παντρευτείς χωρίς να το περιμένεις (όντως;) και ήδη σκέφτεσαι ότι ξυπνάς δίπλα του κάθε πρωί, κάνετε σεξ, σου φέρνει πρωινό στο κρεβάτι μαζί με ένα τριαντάφυλλο, σε φιλάει παθιασμένα πριν χωρίσετε για την δουλειά, λαμπερή και χαμογελαστή εργάζεσαι όλη μέρα, γυρνάς και μαγειρεύεις, εκείνος σε ευχαριστεί για το ωραίο και ρομαντικό δείπνο, για τα κεριά που άναψες, πόσο όμορφη είσαι, πόσο τυχερός άντρας είναι που σε παντρεύτηκε…

Είσαι έτοιμη. Είσαι έτοιμη για τον γάμο σου αγάπη μου. Τα κατάφερες και έκανες την πρόβα του νυφικού σου. Βρήκες το τέλειο για σένα. Από εκεί και πέρα όμως; Άντε να φτάσεις, με τα παραπάνω μυαλά μέχρι την πρώτη νύχτα του γάμου. Μετά; Μετά χρειάζεσαι μελέτη. Αν νομίζεις ότι ο γάμος είναι όσα ήξερες. Χαχα. Γελάστηκες. Πόσα πτυχία έχεις; Μπράβο, βάλε τα καλά στον τοίχο σου και κράτησε χώρο για ένα ακόμα. Η συμβίωση μετά το χιαστί των στεφάνων δεν έχει καμία σχέση με την προηγούμενη ζωή σου, ούτε τον σύντροφό μου μέχρι σήμερα. Τι; Δεν θα αλλάξει την δική σας σχέση ο γάμος; Καλό. Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις; Τι σε κάνει να το πιστεύεις;

Όλοι οι υπόλοιποι που παλεύουν για το γάμο τους και αρκετοί δεν τα καταφέρνουν, όλοι κακοί μαθητές ήταν;

Όχι, αγάπη μου. Απροετοίμαστοι ήταν, αλλά εμείς το κλικ που κάνεις στο Ladylikeτο εκτιμάμε και όλα όσα μάθαμε από τον γάμο, όσα συζητάμε με τις παντρεμένες φίλες μας, όλα αυτά στα συγκεντρώσαμε σε ένα short course. Κράτησε σημειώσεις, λοιπόν.

1. Να πιστεύεις στον Θεό. Να προσεύχεσαι και να του θυμίζεις συχνά να κρατήσει τον γάμο σου ζωντανό. Να ανάβεις καντηλάκι και κανένα κεράκι στα εξωκλήσια που περνάς. Που και που, καμιά Κυριακή πρωί να πηγαίνεις και στην εκκλησία.

2. Να κρατάς το σπίτι καθαρό, χωρίς γκρίνια ή χωρίς προσδοκίες ότι αυτός θα σε βοηθά. Να δημιουργήσεις μια εστία που να την χαρακτηρίζει η ηρεμία και η αγάπη. Εσύ είσαι υπεύθυνη ώστε το σπίτι να είναι ζεστό και φιλόξενο. Ναι, εσύ.

3. Μάθε να μαγειρεύεις. Σου λέει ότι δεν χρειάζεται μωρό μου να ετοιμάζεις κάθε μέρα φαγητό. Μπορείτε να παραγγέλνετε ή να παίρνετε από την μαμά σου. Ψέματα. Εσύ θέλει να του μαγειρεύεις. Ακόμα κι αν λέει ότι σε καταλαβαίνει ότι είσαι εργαζόμενη και κουράζεσαι, εσένα θέλει να του μαγειρεύεις.

4. Μάθε, αν δεν ξέρεις, να κάνεις οικονομία ή τέλος πάντων να διαχειρίζεσαι με σοφία τα οικονομικά. Μακάρι να μην σας χρειαστεί, αλλά επειδή οι καιροί είναι δύσκολοι, να γνωρίζεις ότι κάθε άντρας που μπαίνει στην διαδικασία να μοιράζεται ένα σπίτι με την αγαπημένη του, δεν θέλει να αποτελεί εκείνη ένα μόνιμο “έξοδο”.

5. Μάθε να υποχωρείς και να συμβιβάζεσαι. Τι; Είσαι πολύ φεμινίστρια; Είσαι πολύ ανεξάρτητη; Μμμμμμ. Μάλιστα, αυτά πριν. Στον γάμο θα πρέπει να θυμάσαι ότι μπορεί να μην είσαι εσύ που θα έχεις πάντα δίκιο ή θα γίνονται τα πράγματα με τον δικό σου τρόπο. Σύντομα θα δεις ότι θα θυσιάσεις τα θέλω σου για την ευτυχία των άλλων.

6. Μάθε να λες συγνώμη.

7. Θυμήσου: Καλύτερα να είσαι ευτυχισμένη από το να έχεις δίκιο.

8. Μάθε να ακούς. Χωρίς να διακόπτεις.

9. Θυμήσου πώς δεν είναι απαραίτητο να συμφωνείτε πάντα. Δεν είστε ένα, αλλά δύο διαφορετικά άτομα.



10. Μην απομακρύνεσαι από τα όνειρα και τις φιλοδοξίες σου, μπερδεύοντας τα με αυτά του άντρα σου. Θα έχεις τους δικού σου στόχους, αλλά θα πρέπει να υποστηρίζεις και του άντρα σου. Να είσαι δίπλα του, στις δικές του φιλοδοξίες. Να του λες ότι θα τα καταφέρει κι ότι εσύ είναι κοντά του σε αυτό. Πρόσεχε την παγίδα.

11. Μάθε να είσαι μόνη σου, αυτόνομη, αλλά να μην ξεχνάς ότι δεν είσαι μόνη σου πια. Κάνε τα πράγματα που σε ευχαριστούσαν και μην τα αλλάξεις, επειδή παντρεύτηκες. Δεν είναι απαραίτητο να προσαρμόσεις τα πάντα στον γάμο.

12. Μάθε να είσαι λιγότερο εγωίστρια.

13. Θυμήσου να είσαι λιγότερο επικριτική. Πρώτα είσαι γυναίκα του. Να του λες ότι τον καταλαβαίνεις και ότι τον υποστηρίζεις.

14. Να είσαι σταθερή στις επιλογές σου. Κανείς δεν θέλει για γυναίκα κάποια που αλλάζει γνώμη σαν κοριτσάκι.

15. Να είσαι πιστή. Αυτόν τον άντρα παντρεύτηκες. Ήταν δική σου επιλογή.

16. Να δείχνεις πάντα αυτοπεποίθηση. Οι άντρες επιθυμούν να θαυμάζουν την γυναίκα τους.

17. Να φροντίζεις τον εαυτό σου. Να μην θεωρήσεις ποτέ ότι επειδή παντρεύτηκες ο άντρας σου θα σε ποθεί πάντα ακόμα κι αν παχύνεις, δεν πλένεις τα δόντια σου ή δεν ξυρίζεις τα πόδια σου.



18. Σκέψου ότι αποφάσισες να παντρευτείς για πάντα. Έτσι δεν είναι; Η προσπάθεια να μείνεις με κάποιον κάθε μέρα ευτυχισμένη, χρειάζεται σχεδόν καθημερινή προσπάθεια.

19. Κανείς δεν είναι τέλειος. Κανείς δεν μπορεί να συμπεριφέρεται για πάντα καλά. Μπορεί να μην είναι κάθε μέρα καλός μαζί σου. Θα το αντέξεις;

20. Δικαιούσαι, το ίδιο κι εκείνος να έχει νεύρα. Ακόμα και να ξεσπάσεις πάνω του. Απλά να του το πεις να το ξέρει.

21. Δούλεψε το χιούμορ σου. Είναι πολύ χρήσιμο.

22. Οι καλύτεροι γάμοι έχουν στηριχθεί πάνω στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Πώς τα πας με αυτήν;

23. Μάθε να προχωράς μπροστά. Ποιος ξέρεις πώς θα εξελιχθεί ένας γάμος; Κανείς δεν είναι ίδιος με τον άλλο. Να είσαι ευέλικτη.

24. Τα φιλιά ή οι αγκαλιές τείνουν να μικραίνουν. Να τα κρατάς πάντα μερικά δευτερόλεπτα παραπάνω.

25. Βαριέσαι λίγο; Μμμμμμ. Κάτι πρέπει να κάνεις για αυτό. Όχι, όχι να τον κατηγορήσεις. Τι λες για ένα δείπνο εκτός; Τι λες για ένα κοινό νέο χόμπι;

26. Όταν η καριέρα ή τα παιδιά μπουν πάνω από το γάμο, να ξέρεις ότι η σχέση αυτή θα κλονιστεί. Θυμήσου να την έχεις προτεραιότητα.

27. Χρειάζεστε λίγο χρόνο για τους δύο σας κάθε μέρα. Έστω λίγα λεπτά.



28. Να του λες κάθε μέρα “Σ’ αγαπώ”.

29. Να του ζητάς ένα ραντεβού, έξω από το σπίτι, κάθε εβδομάδα.

30. Ξέρεις τι ξέχασες; Ξέχασες να είσαι ο καλύτερός σου εαυτός κάθε μέρα.

Και κάτι τελευταίο. Στα λέω όλα αυτά την ίδια ώρα που θέλω να πετάξω στο κεφάλι του άντρα μου τις εφημερίδες που άφησε στο πάτωμα μπροστά από τον καναπέ. Τι επιλογές έχω; Να του πω και πάλι πώς του έχω πει ΤΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ, ότι με ενοχλεί να τις αφήνει εκεί. Ή να τις μαζέψω και να τις βάλω πάνω στο τραπέζι. Θα κάνω το δεύτερο και θα πάω να ξαπλώσω δίπλα του στον καναπέ.

Πραγματικά ή το κείμενο που έγραψα ήταν τόσο καλό που λειτούργησε σαν μια συνεδρία ψυχοθεραπείας ή να σου πω και κάτι: δεν τρέχει τίποτα με την κωλοεφημερίδα κι ας αφήνει μαυρίλες παντού.

Όλα του γάμου δύσκολα. Αλλά και τόσο απλά. Το ίδιο και οι σχέσεις. Αν θέλεις να τις κρατήσεις, βέβαια.

Πηγή : ladylike
30 συμβουλές μιας παντρεμένης σε μια ανύπαντρη Reviewed by kamikaze.gr on 8.6.16 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.