Top Ad unit

3 εφευρέσεις που ξεκίνησαν ως απόλυτο λάθος!


Άλλο ήθελαν να βρουν και άλλο βρήκαν κάνοντας λάθος. Και όμως έγιναν δισεκατομμυριούχοι....



Σούπερ κόλλα
Αυτό είναι ίσως ένα από τα πιο χρήσιμα λάθη που έγιναν.  Κατά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο ο Αμερικάνικός στρατός ζήτησε από τον  Harry Coover, κατασκευαστή φωτογραφικών μηχανών, να κατασκευάσει μία πολύ ανθεκτική διόπτρα για τα όπλα που να μην σπάει εύκολα. Αφού πειραματίστηκε με διάφορα υλικά κατέληξε σε αυτήν την ουσία που σήμερα όλοι ξέρουμε. Δεν ήταν αρκετά ικανή να εφαρμοστεί σε ένα όπλο, αλλά είναι χρήσιμη σε πάρα πολλές άλλες περιπτώσεις.


Viagra
H Simon Campbell και ο David Roberts ήταν ένα ζευγάρι ερευνητών που εργαζόταν στη Pfizer επάνω στη δημιουργία ενός φαρμάκου που θα μείωνε την αρτηριακή πίεση. Όταν το φάρμακο πέρασε στο στάδιο της κλινικής δοκιμής, οι γιατροί που το εξέτασαν διαπίστωσαν πως στους άντρες ασθενείς τους παρουσιαζόταν κάποια σημαντική παρενέργεια: Η γνωστή διέγερση. Η Pfizer αμέσως κατάλαβε πως είχε κερδίσει το λαχείο.


Πατατάκια
Τα πατατάκια ανακαλύφθηκαν κατά λάθος σε ένα εστιατόριο της Ν. Υόρκης από τον chef George Crum. Ένας πελάτης του εστιατορίου ζήτησε τηγανιτές πατάτες. όταν όμως ο σερβιτόρος του τις πήγε ο πελάτης παραπονέθηκε πως ήταν πού χοντροκομμένες. Ο Crum νευρίασε τόσο πολύ με το καπρίτσιο του πελάτη αλλά αντί να μαλώσει μαζί του προτίμησε να του τη σπάσει λίγο. Έκοψε τις πατάτες όσο λεπτότερες γινόταν και του τις πήγε. Ο πελάτης ενθουσιάστηκε τόσο πολύ που τελικά οι τόσο λεπτοκομμένες πατάτες έγιναν το must του εστιατορίου. Λίγα χρόνια αργότερα ο Herman Lay επισκέφτηκε το εστιατόριο, έκλεψε την ιδέα και δημιούργησε την εταιρεία Lay΄s που όλοι πλέον γνωρίζουμε.

3 εφευρέσεις που ξεκίνησαν ως απόλυτο λάθος! Reviewed by ΙΩ on 10.6.16 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.