Top Ad unit

Μεγάλη Ανατροπή!! Ο 14χρονος δεν ΕΣΦΑΞΕ τον Τάσο λόγω bullying αλλά…..


Πώς να περιγράψεις ένα τέτοιο έγκλημα; Παιδί να σκοτώνει παιδί…Οι λέξεις μοιάζουν φτωχές,
λυγίζουν κι αυτές μπροστά στο συναίσθημα.

Δε το χωρά το μυαλό πως μέσα σε μια εφηβική ψυχή χωρά τόσος θυμός, τόσο μίσος, τόση βία, τόσα ειδεχθή και ταπεινά ένστικτα. Κι΄ όμως…όλα έχουν εξήγηση σύμφωνα με τους ειδικούς.

Το προφίλ του 14χρονου δράστη
Όπως δήλωσε στο star.gr o ψυχίατρος Δημήτρης Σούρας, Διευθυντής Ψυχιατρικής Κλινικής νοσοκομείου Metropolitan και Σύμβουλος Ψυχίατρος του Ωνάσειου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου «τα εγκλήματα αυτά είναι πρωτόγνωρα για τη χώρα μας. Είναι μια άλλη Ελλάδα που δεν την ξέρουμε.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση βλέπουμε έναν έφηβο και το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο νου, είναι ότι πρόκειται για άτομο που πάσχει από αντικοινωνική διαταραχή ή αλλιώς ψυχοπαθητική διαταραχή της προσωπικότητας η οποία συνήθως εμφανίζεται πριν το άτομο γίνει 15 ετών.

Πως εκδηλώνεται η διαταραχή αυτή σε αυτές τις ηλικίες; Συνήθως τα άτομα παρουσιάζουν μια ευερεθιστότητα και μια επιθετικότητα κυρίως κατά των ζώων. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που σύμφωνα με τους γείτονες του φερόμενου ως δράστη, ο 14χρονος σκότωνε σκυλιά και μαχαίρωνε κουνέλια. Επίσης είναι άτομα που μπορούν να καταστρέψουν υλικά αγαθά και που συνήθως δεν αποδέχονται τους νόμους.

Το πιο χαρακτηριστικό σε αυτά τα άτομα είναι ότι θα εξελιχθούν πάρα πολύ άσχημα στην πορεία της ζωής τους γιατί έχουν έλλειψη ενοχών και τύψεων. Αυτό συνάδει και με το γεγονός πως ο 14χρονος, αφού έσφαξε τον φίλο του, επέστρεψε στο σπίτι του και κοιμήθηκε.
O Δημήτρης Σούρας
Τα άτομα αυτά, ακόμη και αν δεν σκοτώσουν σε μικρή ηλικία θα το κάνουν κάποια στιγμή. Γιατί δεν ενδιαφέρονται για τίποτα και για κανέναν κανόνα, αυτό τους τα κάνει όλα πιο εύκολα. Είναι η χειρότερη διαταραχή προσωπικότητας που υπάρχει γιατί δυστυχώς δεν υπάρχει θεραπεία.

Όσοι έχουν ψυχοπαθητική διαταραχή δεν το καταλαβαίνουν και συχνά μπορούν να ξεγελάσουν ακόμη και τους ειδικούς γιατί πρόκειται για έξυπνα άτομα που δίνουν «λογικές» και μελετημένες απαντήσεις. Είναι τα άτομα εκείνα που μετατρέπονται σε δόκτωρ Τζέκιλ και μίστερ Χάϊντ μέσα σε ένα λεπτό.

Τα όσα ακούγονται για το αν ο δράστης είναι θύμα μπούλινγκ και τα όσα ισχυρίζεται ο ίδιος στην απολογία του, ότι το έκανε γιατί τον φώναζαν χοντρό και γκαγκά, είναι σύμφωνα με τη γνώμη μου μόνο η αφορμή και όχι η αιτία. Μην τρελαθούμε τώρα που έγινε το μπούλινγκ μόδα και ο καθένας κρύβεται πίσω από αυτό» επεσήμανε ο ψυχίατρος.

Κλείνοντας ο κύριος Σούρας τόνισε πως «θέλω να δώσω μια συμβουλή στην τοπική κοινωνία γιατί πρόκειται για μικρό χωριό. Οι άνθρωποι πρέπει να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να βοηθούν και από τις τοπικές αρχές. Γιατί στις μικρές κοινωνίες υπάρχει εκδίκηση και αυτό είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει» είπε με νόημα ο γιατρός καθώς όλων η σκέψη είναι πως οι οικογένειες και των δύο πλευρών πρέπει να διαχειριστούν την τραγωδία με σύνεση και να μην υπάρξει κανενός είδους βεντέτα.
star.gr
Μεγάλη Ανατροπή!! Ο 14χρονος δεν ΕΣΦΑΞΕ τον Τάσο λόγω bullying αλλά….. Reviewed by kamikaze.gr on 13.6.16 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.