Top Ad unit

Δείτε τα 10 σημάδια για να καταλάβετε, αν έχει μούχλα στο σπίτι σας


Οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούμαι το σπίτι μας ως το ζεστό και ασφαλές καταφύγιο μας. Ωστόσο, συχνά στις γωνίες του σπιτιού μας υπάρχουν διάφοροι κίνδυνοι, που δυσκολευόμαστε να δούμε.

Πρόκειται φυσικά για την υγρασία και την μούχλα, που έχουν αρκετά σπίτια. Για παράδειγμα, μπορεί να βρείτε μούχλα πάνω στο τοίχο σας ή σε φαγητά που έχουν λήξει. Σε πολλές περιπτώσεις, όμως, δεν είναι τόσο εμφανής και ανιχνεύσιμη και ακριβώς εδώ ξεκινούν τα προβλήματα.

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να ξεφορτωθείτε την μούχλα από το σπίτι σας, όπως η τεχνική με το υπεροξείδιο του υδρογόνου.

Για όσους, όμως, δεν είναι αρκετά ενημερωμένοι συγκεντρώσαμε μια λίστα με τα προειδοποιητικά σημάδια, ότι υπάρχει μούχλα στο σπίτι τους, ώστε να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα, για να αποφύγουν τυχόν αλλεργίες και άσχημες μυρωδιές.

Διαρροή νερού.

Τα περισσότερα προβλήματα με το νερό που αντιμετωπίζετε στο σπίτι έχουν σχέση με τις διαρροές.

Αν έχετε παρατηρήσει διαρροές από σωλήνες ή από το ταβάνι, είναι σημάδι, ότι στο σπίτι σας αναπτύσσετε μούχλα.

Η μούχλα που προέρχεται από το νερό χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, καθώς κρύβεται πολύ εύκολα πίσω από τοίχους και κάτω από επιφάνειες.

Περίεργες μυρωδιές.

Συνήθως, όταν η μούχλα αναπτύσσεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο του σπιτιού θα αναδύεται από το σημείο αυτό μια πολύ άσχημη και αποκρουστική μυρωδιά.

Να έχετε υπόψιν σας, ότι η μούχλα μπορεί να αναπτύσσεται μέσα στον τοίχο ή πίσω από ταπετσαρίες, οπότε μπορεί να μην είστε σε θέση να δείτε τι είναι αυτό που μυρίζει άσχημα.

Συμπύκνωση.

Όταν τα παράθυρα του σπιτιού μας παγώνουν και γίνονται θολά, αυτό σημαίνει, ότι υπάρχει μεγάλη ποσότητα υγρασίας.

Η πιο συνηθισμένη αιτία γι’ αυτό είναι η μούχλα και η υγρασία. Αν βλέπετε ασυνήθιστη ποσότητα συμπύκνωσης νερού σε παράθυρα ή σωλήνες, τότε κάπου στο σπίτι σας αναπτύσσεται μούχλα.

Ένα από τα πιο εμφανή σημάδια μούχλας είναι η σκουριά στις πόρτες.

Φαγούρα στα μάτια, την μύτη, τον λαιμό.

Οι αλλεργίες που συνοδεύονται από φαγούρα στα μάτια, την μύτη και τον λαιμό είναι από τα πιο σοβαρά και χαρακτηριστικά σημάδια, ότι υπάρχει μούχλα στο σπίτι.

Σύμφωνα με την σελίδα WebMD τα αλλεργικά συμπτώματα που οφείλονται στην μούχλα ποικίλλουν από άνθρωπο σε άνθρωπο, και μάλιστα κάποιοι άνθρωποι υποφέρουν από αυτά τα συμπτώματα καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου.

Τα συμπτώματα γίνονται πιο έντονα, όταν ο καιρός είναι πιο ζεστός και υγρός.

Ρινική καταρροή.

Η ρινική καταρροή συμβαίνει, όταν παράγεται υπερβολική ποσότητα βλέννας στον οργανισμό, η οποία τρέχει κάτω από το πίσω μέρος της μύτης και στο λαιμό και συχνά προκαλείται από αλλεργίες.

Σύμφωνα με την σελίδα WebMD, αυτή η ρινική δυσφορία μπορεί πιο εύκολα να προκληθεί από την αύξηση της μούχλας στο περιβάλλον σπίτι σας.

Πολλά αλλεργικά συμπτώματα που προκαλούνται από την μούχλα μοιάζουν με τις αλλεργίες που οφείλονται στο αναπνευστικό σύστημα, όπως φτάρνισμα και υγρά μάτια.

Υγρό υπόγειο.

Το υπόγειο είναι, συνήθως, το μόνο δωμάτιο στο σπίτι, που δεν έχει σωστό εξαερισμό και καλή ποιότητα αέρα. Επίσης, το υπόγειο αποτελεί και το πιο κρύο δωμάτιο σε σχέση με το υπόλοιπο σπίτι.

Συνήθως, αν το χώμα γύρω από το σπίτι σας είναι πλημμυρισμένο το υπόγειο είναι το πρώτο δωμάτιο που θα πληγεί. Αν ο αέρας στο υπόγειό σας έχει μια περίεργη μυρωδιά, τότε αυτό είναι σημάδι, ότι κάπου υπάρχει μούχλα.

Περίεργοι λεκέδες από νερό.

Όπως οι διαρροές από νερό παρόμοια και οι λεκέδες είναι ορατοί στους τοίχους, τα ταβάνια και άλλες επιφάνειες, που υποδηλώνουν την ανάπτυξη μούχλας.

Συχνά, μπορεί να δείτε κίτρινους λεκέδες στις γωνίες των τοίχων και σκούρες κηλίδες, που υποδηλώνουν την ύπαρξης μούχλας.

Οι λεκέδες είναι συχνά αποτέλεσμα διαρροής στην οροφή του σπιτιού, ενώ οι κηλίδες γύρω από τα παράθυρα είναι ένδειξη διείσδυσης νερού στο σπίτι. Όπως και να έχει προσέχετε την μούχλα στις γωνίες.

Ανεπαρκής εξαερισμός.

Εάν το σπίτι σας έχει ανεπαρκή εξαερισμό αυτό μπορεί να δημιουργήσει ένα υγρό περιβάλλον ιδανικό για ανάπτυξη μούχλας. Αυτό σημαίνει, ότι οι βρεγμένες επιφάνειες του σπιτιού μπορεί να στεγνώνουν πιο αργά. Για να κρατήσετε την υγρασία στο σπίτι σας ισορροπημένη, πρέπει να αερίζεται συχνά το σπίτι σας με καθαρό αέρα.

Ελέγχετε πιο προσεκτικά την κουζίνα και το μπάνιο, όπου η υγρασία και η μούχλα μπορεί να κρατήσουν περισσότερο από τα υπόλοιπα δωμάτια.

Δυσκολία στην αναπνοή.

Τα αναπνευστικά προβλήματα μπορεί να οφείλονται τοξική μούχλα που μπορεί να υπάρχει στο σπίτι σας.

Ο συριγμός και η δύσπνοια είναι στον κατάλογο με τα πιο σοβαρά αλλεργικά συμπτώματα που οφείλονται στην μούχλα και μοιάζουν πολύ με τα συμπτώματα του άσθματος.

Σύμφωνα με το Livestrong  δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την ίδια αντίδραση στην μαύρη μούχλα και άλλα είδη μούχλας. Αυτοί που επηρεάζονται περισσότερο είναι όσοι αντιμετωπίσουν αναπνευστικά προβλήματα.

Σφίξιμο στο στήθος.

Πολλοί άνθρωποι ρωτούν: “ Πως μπορείς να ξέρεις αν είσαι ή όχι αλλεργικός στην μούχλα;”

Η απάντηση είναι απλή: Είστε αλλεργικοί στην μούχλα αν βιώνετε ισταμινικές αντιδράσεις παρόμοιες με αυτές που παράγονται από άλλα είδη αερομεταφερόμενων αλλεργιών.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Healthline, αυτά τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν βήχα, συμφόρηση, φτέρνισμα και σφίξιμο στο στήθος.

Είναι πιθανόν να μπερδέψετε αυτά τα συμπτώματα με τα συμπτώματα της γρίπης ή κάποιας λοίμωξης. Αν τα συμπτώματα δεν υποχωρούν πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε τον γιατρό σας και μην ξεχνάτε να επιθεωρείτε το σπίτι σας.
Δείτε τα 10 σημάδια για να καταλάβετε, αν έχει μούχλα στο σπίτι σας Reviewed by kamikaze.gr on 23.4.16 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.