Γιατί την 25η Μαρτίου τρώμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά;
Η παράδοση θέλει την 25η Μαρτίου να τρώμε μπακαλιάρο και μάλιστα με σκορδαλιά....
Γνωρίζετε όμως πώς προέκυψε αυτή η συνήθεια;
Μέσα στη νηστεία της μεγάλης Σαρακοστής η Εκκλησία μας επιτρέπει δύο εξαιρέσεις κατά τις οποίες μπορούμε να φάμε ψάρι. Στις 25 Μαρτίου που γιορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου και την Κυριακή των Βαΐων. Η επιλογή του παστού μπακαλιάρου έγινε γιατί όσοι ζούσαν κοντά στη θάλασσα μπορούσαν να τρώνε φρέσκα ψάρια, αλλά όσοι ζούσαν σε απομακρυσμένα χωριά είχαν πρόβλημα γιατί δεν υπήρχαν ψυγεία.
Πηγή: tro-ma-ktiko.blogspot.gr
Γιατί την 25η Μαρτίου τρώμε μπακαλιάρο με σκορδαλιά;
Reviewed by kamikaze.gr
on
25.3.16
Rating:
