Top Ad unit

Υπουργείο Πολιτισμού: Η ανασκαφή στην Αμφίπολη κρύβει μεγαλύτερες εκπλήξεις

Υπουργείο Πολιτισμού: Η ανασκαφή στην Αμφίπολη κρύβει μεγαλύτερες εκπλήξεις ..

Η ανασκαφή κρύβει μεγάλύτερες εκπλήξεις ,ανέφερε σχετικά με τον Τάφο στην Αμφίπολη σε συνέντευξη της η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Πολιτισμού κ.Λίνα Μενδώνη

Η γενική γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, κ.Μενδώνη, μιλώντας στον realfm αναφέρθηκεγια την ανασκαφή στον λόφο Καστά στην Αμφίπολη και στην ερώτηση του κ.Χατζηνικολάου σχετικά με το πότε αναμένεται χρονικά να τελειώσει η ανασκαφή, απάντησε:

«Εξαρτάται. Είναι αυτός ο θάλαμος μόνο; Αν είναι αυτός ο θάλαμος, μπορεί κανείς να βάλει κάποιο όριο. Αν, όμως, υπάρχει συνέχεια; Τι είναι αυτή η συνέχεια; Τι δυσκολία θα έχει η συνέχεια αυτή;». Σημείωσε ότι πρέπει να γίνουν εργασίες ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια του μνημείου όσο και των εργαζομένων, ενώ σημείωσε ότι στον τρίτο θάλαμο εντοπίστηκαν προβλήματα στατικότητας τα οποία πρέπει να αντιμετωπιστούν. Σημείωσε ότι έως τώρα δεν έχουν εντοπιστεί σκαλιά στον τρίτο θάλαμο. Αναφορικά με τις εκτιμήσεις που κάνουν στο υπουργείο για την ταυτότητα του τάφου, η κ. Μενδώνη είπε: «Όποιος κάνει εικασίες, είναι απλώς εικασίες, σενάρια εργασίας.

Εμείς προτιμούμε να μένουμε στα δεδομένα της ανασκαφής, αυτά τα οποία μας πληροφορούν η ανασκαφική ομάδα και υπεύθυνη αρχαιολογός της ανασκαφής, η κ. Περιστέρη. Το πιο σοφό, αυτήν τη στιγμή, είναι να μένουμε στα δεδομένα μας. Η αρχαιολογία είναι μία επιστήμη που κρύβει πάρα πολλές εκπλήξεις. Η ανασκαφή κρύβει ακόμα μεγαλύτερες».
Υπουργείο Πολιτισμού: Η ανασκαφή στην Αμφίπολη κρύβει μεγαλύτερες εκπλήξεις Reviewed by anna on 17.9.14 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.