Top Ad unit

Πρώην ράπερ ο σφαγέας του Τζέιμς Φόλεϊ; - Τι δείχνουν οι έρευνες (pics)

Κοντά στην ανακάλυψη της ταυτότητας του φανατικού τζιχαντιστή που αποκεφάλισε μπροστά στην..

κάμερα τον Αμερικανό δημοσιογράφο Τζέιμς Φόλεϊ βρίσκονται οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του βρετανικού τύπου

Όπως αναφέρεται, οι βρετανικές αρχές εκτιμούν ότι βρίσκονται πολύ στα ίχνη του βρετανικής καταγωγής τζιχαντιστή.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι έρευνες στρέφονται προς τον βρετανό ράπερ Abdel-Majed Abdel Bary, ο οποίος είναι αρκετά πιθανό να είναι ο "Τζον" που εκτέλεσε τον Φόλεϊ, ενώ άλλα δύο άτομα, επίσης γνωστά για τη δράση τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, βρίσκονται στο μικροσκόπιο των αρχών.

Πρόκειται για τους Abu Abdullah al-Britani και Abu Hussein al-Britani, που εκτιμάται ότι αποτελούν τους διαβόητους "The Beatles", φανατικούς του Ισλαμικού Κράτους που είχαν στο παρελθόν σχέσεις με τη Βρετανία.

Ο νεαρός ράπερ μεγάλωσε με τη μητέρα του, Ράγκαα, στο ανατολικό Λονδίνο και ζούσε σε μία πολυτελή κατοικία, αξίας ενός εκατομμυρίου λιρών, όπως επισημαίνει το δημοσίευμα.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, η ομάδα των βρετανικής καταγωγής φανατικών εισήλθαν στις τάξεις των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και χρησιμοποιούνται για την φύλαξη των ξένων ομήρων.
Μιλώντας στην εφημερίδα The Guardian, ένας πρώην όμηρος των τζιχαντιστών αναγνώρισε τη μαυροντυμένη μορφή και την ομιλία του εκτελεστή. Ο άντρας ήταν στην φρουρά των ξένων ομήρων στην Ράκα, ένα από τα προπύργια του Ισλαμικού Κράτους.

Συνολικά τρεις ήταν οι Βρετανοί τζιχαντιστές που φρουρούσαν τους απαχθέντες, ενώ ο ίδιος ο επικεφαλής, που πιθανολογείται λόγω του σωματότυπου ότι είναι ο ράπερ, αυτοαποκαλείται ''Τζον''. Η τριάδα των φανατικών ονομάζεται ''The Beatles'', ενώ είναι εξαιρετικά βίαιοι απέναντι στους ομήρους.

Ο άνδρας, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ανήκει μάλιστα στα υψηλόβαθμα στελέχη των τζιχαντιστών και νωρίτερα μέσα στη χρονιά είχε λάβει μέρος σε διαπραγματεύσεις για απελευθέρωση ομήρων.

Οι μυστικές υπηρεσίες, χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αναγνώρισης φωνής, εξετάζουν κάθε λεπτομέρεια του 5λεπτου σοκαριστικού βίντεο και προσπαθούν να ανακαλύψουν την ταυτότητά του, καθώς ο εκτελεστής χρησιμοποιεί το αριστερό του χέρι και ακούγεται να μιλάει με λονδρέζικη προφορά.

Ο πρώην όμηρος, είπε ακόμα ότι ο ''Τζον'' είναι καλλιεργημένος, μορφωμένος και αφοσιωμένος στις αρχές της πίστης του Ισλάμ.

Ο Abu Abdullah al-Britani, δεύτερος ύποπτος που μπορεί να κρύβεται πίσω από τον εκτελεστή ''Τζον'', ζούσε στο Πόρτσμουθ, ενώ ένα τρίτο άτομο ο Abu Hussain al-Britani, 20χρονος χάκερ από το Μπέρμινγχαμ, λέγεται ότι έφυγε από τη Βρετανία και πήγε στη Συρία προκειμένου να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους τζιχαντιστές.
Πρώην ράπερ ο σφαγέας του Τζέιμς Φόλεϊ; - Τι δείχνουν οι έρευνες (pics) Reviewed by anna on 23.8.14 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.