Top Ad unit

ΣΟΚ! Μωρό πίνει γάλα από μητέρα φορέα του HIV, γιατί..

Ένα τραγικό συμβάν συνέβη σε νοσοκομείο όπου μετά από λάθος νοσοκόμας, δόθηκε μητρικό γάλα μητέρας φορέα του HIV, σε υγιές νεογέννητο όπου και νοσηλεύοταν.

Το απίστευτο περιστατικό έλαβε χώρα στο Νοσοκομείο Παίδων του Ισραήλ, στο Τελ Αβίβ, το οποίο μάλιστα μόλις είχε λάβει διαπίστευση από την επιτροπή διεθνούς κύρους. Μια τέτοια διαπίστευση μάλιστα, λαμβάνουν νοσοκομεία τα οποία είναι σε θέση να αποδείξουν ότι ανταποκρίνονται αυστηρά στα πρότυπα της ποιότητας και στην ασφάλεια των ασθενών τους. Δυστυχώς ανθρώπινα λάθη συμβαίνουν και το δικό τους έγινε γνωστό από ένα τοπικό κανάλι.

Σύμφωνα με  δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας, οι μητέρες δεν έχουν πρόσβαση στο ψυγείο όπου και φυλάσσεται το γάλα το οποίο έχουν αντλίσει για να δώσουν αργότερα στο μωρό τους. Η νοσοκόμα ήταν εκείνη που πήρε το μπουκάλι και το έδωσε στην μητέρα για να ταίσει το μωρό της. Δυστυχώς είχε ήδη ξεκινήσει να το ταίζει, όταν παρατληρησε πως το όνομα που ήταν γραμμένο επάνω στο μπουκάλι δεν ήταν του παιδιού της. Τότε αμέσως ειδοποίησε τους υπέυθυνους του νοσοκομείου.

Αμέσως έγιναν οι απαραίτητες εξετάσεις στις δύο μητέρες, όμως τα αποτελέσματα ήταν σοκαριστικά και για τις δύο. Η μητέρα που καταλάθος το γάλα της δόθηκε στο άλλο μωρό, διαγνώστηκε φορέας του HIV, γεγονός που δε γνώριζε καν.

Οι ειδικοί του νοσοκομείου, σε ό,τι αναφορά τις λοιμώδεις νόσους, συνέστησαν άμεση θεραπευτική αγωγή στο μωρό για πρόληψη. Η αγωγή αυτή δίνεται σε θύματα βιασμού που δεν ξέρουν αν έχουν τυχόν μολυνθεί από τον ιό και όσο πιο γρήγορα ξεκινήσει η αγωγή τόσο μειώνονται οι πιθανότητες της μόλυνσης.

Ωστόσο, παρά την προληπτική θεραπεία, ο Διευθυντής του νοσοκομείου δηλώσει με βεβαιότητα ότι αυτή η ατυχία δεν θα οδηγήσει σε ένα μολυσμένο μωρό.

Το μωρό θα πρέπει τακτικά να κάνει έλεγχο με διάφορες εξετάσεις. Οι εκπρόσωποι του νοσοκομείου εξέφρασαν τη λύπη τους για  αυτό το περιστατικό και δήλωσαν πως θα διεξαχθεί έρευνα για το υπό ποίες συνθήκες συνέβη προκειμένου να μην ξαναγίνει κάτι παρόμοιο στο μέλλον.
Επίσης, πρόσθεσαν ότι έχουν αναφέρει το περιστατικό στο Υπουργείο Υγείας, κάτι το οποίο επιβεβαιώθηκε και από το ίδιο το Υπουργείο.
ΣΟΚ! Μωρό πίνει γάλα από μητέρα φορέα του HIV, γιατί.. Reviewed by anna on 6.11.13 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.