Top Ad unit

Πού βρίσκεται σήμερα η μικρή Μαρία;

Η ιστορία της απασχόλησε το πανελλήνιο για πολλές ημέρες. Η μικρή Μαρία, το ξανθό κοριτσάκι που βρέθηκε σε καταυλισμό στα..
Φάρσαλα ενώ οι βιολογικοί γονείς της εντοπίστηκαν στη Βουλγαρία, φιλοξενείται στο Χαμόγελο του Παιδιού. Ποια θα είναι όμως η τύχη της;

Οπως διευκρινίζει ο πρόεδρος του ιδρύματος, Κώστας Γιαννόπουλος, μιλώντας στο «Βήμα», το Χαμόγελο του παιδιού έχει προσωρινά την επιμέλεια της Μαρίας, για ένα μήνα. Η υπόθεση βρίσκεται στην Εισαγγελία της Λάρισας, που θα αποφασίσει και το τι θα συμβεί με το κοριτσάκι.

Η Μαρία, που βρέθηκε στην επικαιρότητα και εν αγνοία της αποτέλεσε αφορμή για να ανοίξουν ξανά υποθέσεις παιδιών που έχουν χαθεί και να γίνουν έρευνες για κυκλώματα απαγωγών και παράνομων υιοθεσιών, είναι ακόμη σε ένα από τα σπίτια του Χαμόγελου του Παιδιού, και όπως προκύπτει, δεν αναζητά τους γονείς της.

«Οι νοσηλευτές και οι παιδοψυχίατροι ήταν εκεί από την πρώτη στιγμή και έβλεπαν ένα παιδί να μη ζητάει κανέναν και να επικοινωνεί με τους ανθρώπους γύρω του. Είδαμε ένα παιδί που αναζητούσε την αλλαγή της βάρδιας όσων βρίσκονταν δίπλα του στο νοσοκομείο επειδή δεν γνώριζε αν θα ξανάρθουν», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος στο «Βήμα», προσθέτοντας πως αυτό αποδεικνύει την ανάγκη του παιδιού να βρεθεί σε σταθερό περιβάλλον. Δείχνει ανεξάρτητη, το πρώτο που την δελέασε ήταν τα παιχνίδια, ενώ έδειξε αμέσως επιθυμία να εξοικειωθεί με τα άλλα παιδιά.

Τα σενάρια για την τύχη της παραμένουν πολλά. Η βιολογική μητέρα της, η Σάσα Ρούσεβα, δηλώνει ότι θέλει να την πάρει πίσω, αλλά το ίδιο ζητά και το ζευγάρι από τα Φάρσαλα στα χέρια του οποίου βρέθηκε το κοριτσάκι.

Για το ζήτημα όμως θα αποφασίσει η Εισαγγελία της Λάρισας. Οπως εξήγησε ο κ. Γιαννόπουλος, σε τέτοιες περιπτώσεις αρχικά εξετάζεται η οικογένεια, έπειτα το ενδεχόμενο της υιοθεσίας, στη συνέχεια κάποιος καλός χώρος για να την φιλοξενήσει, προκειμένου να μην προκληθούν τραύματα στην ευαίσθητη ψυχή των παιδιών.

Βέβαια, το ενδεχόμενο να πάει η Μαρία στη βιολογική οικογένειά της φαίνεται δύσκολο, καθώς τα ανήλικα αδέρφια της έχουν ήδη εγκατασταθεί σε οικογένειες συγγενών, προκειμένου να μην δοθούν σε ιδρύματα ή ανάδοχες οικογένειες. Σύμφωνα με πληροφορίες του Βήματος πάντως όλες οι διαδικασίες της υιοθεσίας/αναδοχής θα γίνουν στην Ελλάδα καθώς εδώ τελέστηκαν οι παράνομες πράξεις.
Πού βρίσκεται σήμερα η μικρή Μαρία; Reviewed by anna on 9.11.13 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.