Top Ad unit

Μεγαλώνει το μουστάκι της για καλό σκοπό

Η 29χρονη αντιμετωπίζει πλέον με χιούμορ την κατάσταση..

Η 29χρονη Sarah O'Neill από τη Βρετανία έχει αναγκαστεί να υιοθετήσει μια κατεξοχήν ανδρική συνήθεια: ξυρίζει το πρόσωπό της καθημερινά.

Η Sarah πάσχει από Σύνδρομο Πολυκυστικών Ωοθηκών και η αυξημένη τριχοφυΐα στο πρόσωπο είναι ένα από τα συμπτώματά της.

Για το μήνα Νοέμβριο, ωστόσο, η Sarah θα αφήσει το μουστάκι της αξύριστο επί 30 ημέρες για καλό σκοπό. Συμμετέχει στο πρόγραμμα Movember, με το οποίο συγκεντρώνονται χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Οι συμμετέχοντες βρίσκουν «χορηγούς» και μένουν αξύριστοι για ένα μήνα. Τα χρήματα δίνονται για την αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη και την ψυχική υγεία των ανδρών.

Η 29χρονη, που διαγνώστηκε με το Σύνδρομο το 2006, θέλει να καταρρίψει το μύθο πως μόνο οι άνδρες έχουν μουστάκι. «Κάποτε με ενοχλούσε πολύ, ο αδελφός μου με αποκαλούσε με το όνομα γνωστής εταιρείας ξυραφιών», λέει στη Daily Mail.

«Κάποια στιγμή είπα ‘αρκετά’ και το πήρα απόφαση πως έτσι είμαι, είναι ένα ιατρικό ζήτημα. Τώρα συνειδητοποιώ πως δεν θα έπρεπε να ντρέπομαι. Θέλω ο κόσμος να καταλάβει πως δεν προσπαθώ να γίνω άνδρας και πως η τριχοφυΐα στο πρόσωπο είναι κάτι που δεν μπορώ να αποφύγω», προσθέτει.

Πριν τη διάγνωση είχε κι άλλα συμπτώματα του Συνδρόμου, όπως αύξηση του σωματικού βάρους και ακανόνιστο κύκλο περιόδου. «Δεν ήξερα τι μου συνέβαινε, είχα βαρεθεί ο κόσμος να με κοιτά στο δρόμο», θυμάται.

Όταν έμαθε για το Σύνδρομο κατάλαβε ποια ήταν η αιτία πίσω από τα συμπτώματα αυτά.

Όσο για τη συμμετοχή της στο Movember, η Sarah εξηγεί: «Ο ξάδελφός μου συμμετέχει κάθε χρόνο και είπα ‘αφού έχω που έχω μουστάκι, ας το χρησιμοποιήσω για καλό σκοπό».

Δηλώνει μάλιστα πως ανυπομονεί να δει πως θα είναι τέσσερις εβδομάδες μετά καθώς δεν έχει ποτέ μείνει αξύριστη για τόσο μεγάλο διάστημα. «Μπορεί να αποκτήσω και μούσι, ποιος ξέρει!», λέει με χιούμορ.
Μεγαλώνει το μουστάκι της για καλό σκοπό Reviewed by anna on 6.11.13 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.