Top Ad unit

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της 16χρονης Ηρώς

Σε βαρύ πένθος βυθίστηκε ολόκληρο το νησί της Ρόδου από τον άδικο θάνατο που βρήκε η 16χρονη μαθήτρια Ηρώ Κονδράρου το βράδυ της Τετάρτης, την ώρα που βγήκε από το σπίτι της για να αθληθεί.



Η άτυχη Ηρώ, σε… απόσταση 30 περίπου μέτρα από το σπίτι που διέμενε στην περιοχή Ρόδου-Καλλιθέας, κοντά στον οικισμό των πολυτέκνων «Θεοτόκος», κι ενώ είχε αρχίσει να κάνει τζόκινγκ, κατέρρευσε στο έδαφος χάνοντας πλήρως τις αισθήσεις της.

Η 16χρονη μαθήτρια, φαίνεται ότι έμεινε αβοήθητη για κάποια λεπτά, μέχρι που στο σημείο έφθασε έμπειρη νοσηλεύτρια του νοσοκομείου της Ρόδου. Η ίδια, με την βοήθεια πολιτών που εν τω μεταξύ είχαν φθάσει στο σημείο, διαπίστωσε την σοβαρότητα του περιστατικού και αμέσως ειδοποίησε το ΕΚΑΒ.

Παράλληλα, ειδοποιήθηκε και έφθασε στο σημείο λίγη ώρα αργότερα και γιατρός που διαμένει σε μικρή απόσταση από το περιστατικό, ξεκινώντας αμέσως μαλάξεις στην 16χρονη και όλες τις ενδεδειγμένες ιατρικές ενέργειες προκειμένου να την επαναφέρουν στη ζωή.

Σε ελάχιστα λεπτά στο σημείο έφθασε και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπου οι διασώστες προχώρησαν αμέσως σε αντίστοιχη διαδικασία χορηγώντας μάλιστα ενέσιμη μορφή φαρμάκου καθώς επίσης και απιδινωτής.

Στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε λίγη ώρα αργότερα, οι γιατροί βεβαίωσαν απλά τον θάνατο της.

ΕΚΛΑΨΑΝ ΧΘΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΣΤΗ ΡΟΔΟ

Η Ηρώ, μαθήτρια της Β τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου της Ρόδου, ήταν ένα εξαιρετικά αγαπητό άτομο. ʼριστη μαθήτρια, υπέροχος άνθρωπος, ιδιαίτερα κοινωνική με φίλους και παρέες.
Ο θάνατός της, ο άδικος θάνατος που βρήκε το βράδυ της Τετάρτης, διαδόθηκε αστραπιαίως σε ολόκληρο το νησί. Σε όλα τα σχολεία της Ρόδου, που έγινε γνωστή η είδηση χθες το πρωί, δεν υπήρξε μαθητής, μαθήτρια, εκπαιδευτικός και γονέας που να μην δακρύσει και να μην κλάψει με την τραγωδία αυτή. Μια τραγωδία που βύθισε στο πένθος την ίδια την οικογένεια της Ηρώς, τους συγγενείς της και τους φίλους που την υπεραγαπούσαν.

ΕΚΛΑΙΓΑΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ – ΓΙΑΤΡΟΙ

Συγκλονιστική μαρτυρία του γιατρού που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή πάνω από την άτυχη Ηρώ και επιχείρησε από κοινού με τη νοσηλεύτρια να την επαναφέρουν στη ζωή μέχρι το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με τους διασώστες να φθάσει επιτόπου και να τη μεταφέρει στη συνέχεια στο νοσοκομείο.

 Η ώρα ήταν 10 παρά τέταρτο το βράδυ, όταν η Ηρώ βγήκε από το σπίτι της για να κάνει τζόκινγκ όπως το συνήθιζε.

«Το κορίτσι, είπε μιλώντας στη “Ροδιακή”, ο συμπολίτης μας γιατρός, ξεκίνησε από το σπίτι της που βρίσκεται σε απόσταση περίπου τριάντα μέτρων από το σημείο που κατέρρευσε. Κανείς δεν ξέρει πόσα λεπτά αργότερα εντοπίστηκε, από συμπολίτη μας.

Μέχρι να φθάσει το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο σημείο, προσπαθήσαμε να την επαναφέρουμε στη ζωή, αλλά μάταια.

Ήταν από τα χειρότερα περιστατικά που είδα στη ζωή μου και την επαγγελματική μου σταδιοδρομία. Ένα πανέμορφο κορίτσι, τόσο νεαρής ηλικίας, να βρίσκεται στο έδαφος χωρίς αισθήσεις.
Κάναμε ό,τι ήταν ανθρωπίνως και επιστημονικώς δυνατό μέχρι να έρθουν οι διασώστες του ΕΚΑΒ. Καμία απολύτως αντίδραση δυστυχώς δεν υπήρξε. Τα μάτια μας – κατέληξε ο γνωστός γιατρός, έχουν δει πολλά στο επάγγελμά μας, αλλά για το συγκεκριμένο, ειλικρινά θέλω να σας πω δεν μπορέσαμε να ησυχάσουμε όλο το βράδυ. Ούτε ακόμα και σήμερα… Ήταν όσο άδικο..!»
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η μαρτυρία του συμπολίτη μας, Κ. Λ. που διαμένει κοντά και βρέθηκε στο σημείο από τα πρώτα λεπτά της τραγωδίας αυτής: «Δεν μπορούσα να πιστέψω το κακό που βρήκε το κορίτσι αυτό. Είδα όλη την προσπάθεια και την αγωνία της νοσηλεύτριας να την επαναφέρει στη ζωή.

Φορούσε τα ακουστικά της από το κινητό το κορίτσι. Το σημείο που έπεσε ήταν ένα σημείο σκοτεινό και πιθανόν να μην έγινε αμέσως αντιληπτή από τους περαστικούς με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος ίσως.
Την πλησίασα και αφού έπιασα το χεράκι της, είδα ότι δεν είχε σφυγμούς. Όλες οι προσπάθειες που έγιναν στη συνέχεια και από τον γιατρό και από τους διασώστες του ΕΚΑΒ δεν έδωσαν αποτέλεσμα. Κρίμα που χάθηκε τόσο πρόωρα και τόσο άδικα ένας τόσο νέος άνθρωπος.»

ΡΑΓΙΣΑΝ ΚΑΡΔΙΕΣ ΧΘΕΣ ΣΤΗΝ ΚΗΔΕΙΑ

Η κηδεία της 16χρονης Ηρώς, έγινε χθες στις 4 το απόγευμα, εκ του ιερού Ναού Ταξιαρχών, στην πόλη της Ρόδου. Το τι έγινε δεν περιγράφεται. Βούλιαξε ο χώρος από εκατοντάδες νέα παιδιά. Φίλους, συμμαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς που είπαν το στερνό αντίο στην αδικοχαμένη μαθήτρια.

Τραγικές φιγούρες, οι γονείς και οι οικογενειακοί φίλοι της 16χρονης, που αδυνατούν να πιστέψουν ότι το παιδί τους χάθηκε τόσο πρόωρα και τόσο ξαφνικά. Η νεκροψία πάντως που έγινε στο νοσοκομείο της Ρόδου, έδειξε ότι ο θάνατος προήλθε από επιπλοκή που παρουσιάστηκε στο μυοκάρδιο.

Πρόκειται ουσιαστικά για μια νέα ασθένεια σύμφωνα με τους καρδιολόγους, η οποία μπορεί να «χτυπά» παιδιά τέτοιων ηλικιών, γεγονός που όπως υποστήριξαν χθες οι ίδιοι μιλώντας στη «Ρ» υποχρεώνει γιατρούς και γονείς να είναι πλέον πιο σχολαστικοί στις εξετάσεις μας.

Πηγή: rodiaki.gr 
Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της 16χρονης Ηρώς Reviewed by kamikaze.gr on 6.10.13 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.