Top Ad unit

Έχει παράλληλη σχέση; Σημάδια που θα το αποκαλύψουν!

Από τις πιο άβολες, άχαρες και συναισθηματικά χαoτικές στιγμές κατά τη... διάρκεια μίας σχέσης είναι εκείνες που όλα συνηγορούν (και τείνουν να σε πείσουν) ότι ο καλός σου ίσως και να μην είναι πλέον «σου»…
Εκεί ακριβώς που αρχίζεις να χάνεις το μυαλό σου και να αμφιβάλλεις για την εγκυρότητα της κτητικής αντωνυμίας, τα «σημάδια», οι ενδείξεις που λέγαμε, ότι κάτι δεν πάει καλά και ότι σ’ αυτό το δεσμό ίσως να παρατηρείται… πολυκοσμία, είναι πολύ πιο εύκολα στη «μετάφραση».

Αν μάλιστα δεν είσαι από εκείνες που ζηλεύουν με το παραμικρό, έχεις ένα βασικό «ατού» στην πιο δυσάρεστη, ίσως, εξακρίβωση που θα χρειαστεί να κάνεις.


Ποιο είναι αυτό; Το ότι οι άντρες –ευτυχώς–, όσο κι αν μιλούν λίγο ή ξέρουν να «κρύβουν» τις «ατασθαλίες» τους, είναι πολύ πιο «φλύαροι» και πολύ πιο «άγαρμποι», όταν προσπαθούν να «καλύψουν» ένοχα ίχνη.

Επειδή, όμως, εδώ μιλάμε για το ενδεχόμενο μίας παράλληλης σχέσης, πριν κάνεις οτιδήποτε και αποφασίσεις να τινάξεις τα πάντα στον «αέρα», χωρίς να είσαι σίγουρη για το τι ακριβώς συμβαίνει, «διάβασε» και αποκωδικοποίησε καλύτερα τη συμπεριφορά του.

Στην περίπτωση που δεν έχεις στη διάθεσή σου άλλες, πιο τρανταχτές, αποδείξεις, τουλάχιστον θα μπορείς να έχεις ένα «σχεδιάγραμμα» για το πού πατάς και αν αξίζει να συνεχίσεις ή ήρθε η ώρα να τον φιλήσεις σταυρωτά και να τον στείλεις στο καλό.

Σήματα κινδύνου που πρέπει να ξέρεις να διαβάζεις…

- Ξαφνικά κοιμάται νωρίς. Και πολύ. Όταν εσύ έρχεσαι, εκείνος φεύγει. Σε περίπτωση που εσύ δεν είσαι νοσοκόμα βραδινής βάρδιας και εκείνος δάσκαλος σε δημοτικό, οπότε μοιραία έχετε αντίθετα ωράρια, λάβε σοβαρά υπόψη την «κόπωση». Αρκετοί άντρες, προκειμένου να αποφύγουν συζητήσεις με επικίνδυνη τροπή ή ακόμη και τη στοιχειώδη επαφή, κοιμούνται…

- Τον τελευταίο καιρό άγχεται για το πού άφησε το κινητό του. Στο σαλόνι, στην κουζίνα, στο WC… η μικρή μαύρη συσκευή είναι πάντα δίπλα του. Ακόμη κι αν δεν έδωσες ποτέ κανένα δικαίωμα (να διαβάσεις κρυφά μηνύματα, να ελέγξεις τις εισερχόμενες και άλλα τέτοια πολύ ντεμοντέ), εκείνος το θέλει δίπλα του, πάνω του, σχεδόν το καταπίνει. Το ίδιο άγχος τον πιάνει κι όταν βρίσκεται μπροστά στο PC. Βγαίνει από το e-mail του κάνοντας αποσύνδεση και έχοντας ορίσει στον προσωπικό του υπολογιστή (!) να μη «θυμάται» τον… κωδικό.

- Είναι μονίμως και αναίτια εκνευρισμένος. Βιάζεται με οτιδήποτε κάνετε μαζί. Ψωνίζετε γρήγορα, τρώτε γρήγορα, τα κάνετε όλα γρήγορα: σαν να τον «βαραίνεις», σαν να είναι αναγκασμένος να διεκπεραιώσει κάτι, σαν να τον καθυστερείς από κάτι πολύ σοβαρό…

- «Χάνεται». Ξεχνά να τηλεφωνήσει, κάνει ώρες να απαντήσει σε ένα μήνυμα και το ίδιο ξαφνικά εμφανίζεται ατάραχος, σχεδόν γλυκός και με μία απολύτως πειστική δικαιολογία, την οποία καμιά φορά δεν μπαίνει καν στη διαδικασία να ξεστομίσει.

- … αλλά, όταν αποφασίσει να ανοίξει το στόμα του, θα πετάξει μαζεμένα τα πιο… ανορθόδοξα ψεύδη. Θα ακούσεις εξαιρετικά περίπλοκα πράγματα που θα δικαιολογούν το γιατί άργησε, όπως «ότι τράκαρε (!) και μετά τηλεφώνησε η μαμά, γιατί ο μπαμπάς έπαθε έμφραγμα, αλλά όλα καλά και στη μέση της Κηφισίας πετάχτηκε μια αλεπού (!) και πού να σου λέω»…

- Έχει την τάση να κανονίζει (γεύμα, δείπνο, ποτό, σινεμά) και να ξεκανονίζει τη στιγμή που εσύ είσαι έτοιμη να ανοίξεις την πόρτα.

- Μιλάει για μία άλλη γυναίκα, συνήθως άγνωστη σε σένα, είτε απαξιωτικά είτε εξυμνητικά. Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν ενθουσιάζονται από μία νέα γνωριμία, αισθάνονται την ακατανίκητη τάση να την εντάξουν στην κουβέντα τους, να μιλήσουν γι’ αυτή. Κάποιοι, για να μην «καρφωθούν», κάνουν ακριβώς το ίδιο, από την… ανάποδη. Μιλούν για το νέο πρόσωπο, αλλά απαξιωτικά, με περιφρόνηση, σαν να το αποδοκιμάζουν…

(Εννοείται ότι στα παραπάνω «χωράνε» οι ξαφνικές συσκέψεις, τα ξαφνικά ψώνια για αλλαγή στην γκαρνταρόμπα, οι ξαφνικές αναλήψεις από την τράπεζα, όσα τέλος πάντων έβαζαν ψύλλους στ’ αυτιά γυναικών που επίσης ξαφνικά κάθισαν σ’ αναμμένα κάρβουνα!)

Όπως καταλαβαίνεις, τα πράγματα είναι δύσκολα. Ειδικά, αν αφορούν έναν άνθρωπο, που η ρουτίνα του ήταν αυτό που λέμε «κανονική», χωρίς παρεκκλίσεις και απρόοπτα.

Εννοείται πως σε μία εποχή δύσκολη και στενόχωρη, όπως η δική μας, όπου οι υποχρεώσεις αποσυντονίζουν τους πάντες, τα παραπάνω δεν «στοιχειοθετούν» απαραιτήτως «ένοχη» συμπεριφορά. Είναι, ωστόσο, ενδείξεις ότι κάτι δεν δουλεύει καλά στη σχέση.

Τι κάνεις, λοιπόν, εσύ;

- Για λίγο καιρό τον… παρατηρητή. Πριν αντιδράσεις, «διάβασε», παρατήρησε, δώσε βάση σε πράγματα που τον προηγούμενο καιρό δεν σου έκαναν εντύπωση. Ο «διάβολος» κρύβεται –ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις– στις λεπτομέρειες.

- Μην αντιδράσεις σπασμωδικά, μην προκαλέσεις καβγά για να βγάλεις στην επιφάνεια το όποιο μυστικό, μην πετάς σπόντες και υπονοούμενα, αν δεν έχεις κανένα στοιχείο στα χέρια σου. Η ένταση θα φέρει απόσταση και όχι αποκαλύψεις, όπως πιστεύεις. Επίσης, θα δώσεις «πάτημα» για «εκκαθαρίσεις» άνευ εξηγήσεων, με το επιχείρημα ότι είσαι καχύποπτη.

- Μην κάνεις κάτι που δεν θα ήθελες να σου κάνουν. Το να γίνεις προσεκτική και παρατηρητική δεν σημαίνει ότι πρέπει να «ξεψαχνίζεις» την κάθε του κουβέντα και την κάθε του κίνηση.

- Και προς Θεού, στην προσπάθειά σου να σιγουρευτείς, μην κάνεις κάτι που θα ρίξει (τραγικά) το επίπεδο. Μην αρχίσεις να οργανώνεις επιχειρήσεις «ψαχτικής» του κινητού, του e-mail, της σελίδας του Facebook, του συρταριού με τις κάλτσες και τα εσώρουχά του. Βέβαια, αν η καλή σου τύχη σου επιτρέψει πρόσβαση σε κάτι από τα παραπάνω, ε, εντάξει, δεν θα γίνει και τίποτα με το να ρίξεις μια πιο προ-σε-κτι-κή ματιά! Σε τελική ανάλυση, πόσο… χριστιανικό είναι να αγνοείς αυτό που συμβαίνει πίσω από την πλάτη σου;

Φυσικά, όλα αυτά έχουν «πλαφόν», ένα όριο μέχρι το οποίο μπορείς να κάνεις υπομονή, αποκωδικοποιώντας και προσπαθώντας να μείνεις ψύχραιμη. Μην το ξεπεράσεις. Αφού πάρεις βαθιές ανάσες και σιγουρευτείς ότι μπορείς να διατηρήσεις ένα επίπεδο, περνάς στην επόμενη φάση, που είναι η συζήτηση. Παραθέτεις τα όσα συμβαίνουν και προσέχεις τον τρόπο με τον οποίο διατυπώνεις όσα έχεις να πεις.

Δεν γκρινιάζεις, δεν νιαουρίζεις, δεν παραπονιέσαι. Η γκρίνια αντιμετωπίζεται με άρνηση, το νιαούρισμα με «ταπ-ταπ» στην πλάτη και το παράπονο με υποσχέσεις και γλυκόλογα που θολώνουν τα νερά. Και εσύ δεν θέλεις αυτό. Οπότε ψύχραιμα και σταθερά εξηγείς «τι» βλέπεις και «γιατί» σε ενοχλεί και κυρίως διεκδικείς ειλικρινείς απαντήσεις.

Η επόμενη μέρα

Ναι, δεν είναι πολύ ευχάριστες τέτοιες καταστάσεις, αλλά υπάρχει ένα ευχάριστο ? αν μπορεί να αξιολογηθεί ως τέτοιο: Συνήθως οι άντρες είναι πολύ σαφείς και κατηγορηματικοί, όταν κάτι τους έχει «τελειώσει», και πολύ της αναβολής και των (χαζο)καθυστερήσεων, όταν δεν είναι σίγουροι για κάτι και έχουν δεύτερες σκέψεις.

Αν αυτό (σου) είναι αρκετό και θεωρείς ότι η υπόθεση «παλεύεται», πράξε αναλόγως. Όλες οι σχέσεις έχουν σκαμπανεβάσματα και –δυστυχώς– οι πειρασμοί είναι πολλοί και φυτρώνουν στα πιο περίεργα σημεία.

Αν, πάλι, θεωρείς ότι ο ρόλος του «εκριζωτή ζιζανίων» δεν σου ταιριάζει, η φάση της συζήτησης είναι και η τελική, οπότε οι αποχαιρετισμοί είναι κοντά.

Το να έχει παράλληλη σχέση, να το γνωρίζεις και να μπεις από την πίσω πόρτα εκ νέου στη φάση της διεκδίκησης ούτε σε τιμά ούτε σου αξίζει.

Και κυρίως, δίνει αξία και «φουσκώνει» τον εγωισμό ενός ανθρώπου που θεωρεί ότι μπορεί να κοροϊδεύει δύο γυναίκες (και τρεις) –που συνήθως η μία αγνοεί την ύπαρξη της άλλης– χωρίς συνέπειες.

Σκέψου, απλώς, πως γίνεσαι κομμάτι ενός φαύλου κύκλου, φτιαγμένου από τοξικό υλικό, αφού χωράει πολλούς πληγωμένους ανθρώπους, αλλά και πολλούς ανεύθυνους.
Έχει παράλληλη σχέση; Σημάδια που θα το αποκαλύψουν! Reviewed by kamikaze.gr on 20.3.14 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.