Top Ad unit

Πες μου την προσωπικότητα σου, να σου πω... πως θα χάσεις κιλά!

Το ξέρατε ότι υπάρχουν τέσσερεις τύποι προσωπικότητας στους οποίους μπορούμε να καταταγούμε περίπου όλοι;

Γνωρίζετε επίσης ότι αυτή η κατάταξη μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην επιτυχία ή την αποτυχία της δίαιτας σας; Ας δούμε λοιπόν σύμφωνα με την κάθε προσωπικότητα τι πρέπει να προσέχετε και τι τελικά σας ταιριάζει.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΥΠΟΥ Α

Αν το κύριο χαρακτηριστικό σας είναι η κυριαρχικότητα τότε ανήκετε στην πρώτη κατηγορία προσωπικότητας. Παίρνετε γρήγορα αποφάσεις, επιθυμείτε ακόμα πιο γρήγορα αποτελέσματα, απαιτείτε άμεσες λύσεις σε προβλήματα και θέλετε να έχετε τον έλεγχο των καταστάσεων. Εσείς που είστε δυναμικές και αποζητάτε τον πλήρη έλεγχο σταματήστε να πιέζετε τον διαιτολόγο σας για άμεσα αποτελέσματα και προσπαθήστε να χαλαρώσετε λίγο μειώνοντας καμιά φορά τους ρυθμούς σας. Το ίδιο το άγχος λοιπόν και η καθημερινή πίεση που ασκείτε στον εαυτό σας σαμποτάρουν την εκάστοτε προσπάθεια σας.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΥΠΟΥ B

Οι πιο κοινωνικοί τύποι, οι παρορμητικοί ,οι εκφραστικοί ανήκετε στην δεύτερη κατηγορία προσωπικότητας. Πριν λοιπόν ξεκινήσετε την προσπάθεια σας βεβαιωθείτε ότι αυτό θέλετε και ότι σίγουρα αυτή την φορά δεν θα το παρατήσετε με την πρώτη δυσκολία. Τσεκάρετε το πρόγραμμα των κοινωνικών σας εξορμήσεων. Πάντα θα υπάρχουν στο πλάνο σας εκδηλώσεις στις οποίες θέλετε να παραβρεθείτε και που σίγουρα περιλαμβάνουν άφθονο φαγητό. Δεν είναι λόγος λοιπόν αυτός η δίαιτα σας να σταματάει την στιγμή που βρίσκεστε μπροστά στον μπουφέ και σίγουρα δεν υπάρχει νόημα να ξεκινάτε ξανά την προσπάθεια μια βδομάδα πριν αποφασίσετε ότι το φόρεμα που θέλατε να βάλετε τελικά δεν σας κάνει.

Το από Δευτέρα για εσάς δεν θα έρθει ποτέ… Εξοικειωθείτε λοιπόν με την έννοια των προτεραιοτήτων και των προθεσμιών.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΥΠΟΥ Γ

Υπομονετικά και προσεκτικά άτομα της τρίτης κατηγορίας σταματήστε απλά να κοιτάζετε το πρόγραμμα της διατροφής που σας έδωσε ο διαιτολόγος σας και αναλάβετε δράση! Τα κιλά δεν θα χαθούν διαβάζοντας απλά την δίαιτα αλλά κάνοντας την. Ανακοινώστε σε φίλους και γνωστούς την απόφασή σας προκειμένου να εκφράσουν την συμπαράσταση τους στο πρόβλημα σας και ορίστε ένα πρόσωπο που εσείς θεωρείται της εμπιστοσύνης σας να σας ελέγχει. Οι οδηγίες και οι κατευθύνσεις στην περίπτωση σας δρουν παραγωγικά αρκεί να προέρχονται από κάποιον που η γνώμη του για εσάς να μετράει. Όχι αυτή την φορά δεν πρέπει να σας κυριεύσει η ανασφάλεια, δείξτε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και θα τα καταφέρετε.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑ ΤΥΠΟΥ Δ

Εσείς που συγκεντρώνετε την προσοχή σας πάντοτε σε θέματα κλειδιά και ενδιαφέρεστε για την ακρίβεια των δεδομένων, εσείς οι σχολαστικοί τύποι που τα θέλετε όλα τέλεια γιατί δεν δοκιμάζετε να δείτε και την προσπάθεια για αδυνάτισμα σαν εργασία υψηλών απαιτήσεων, ξέρετε όπως αυτές που είναι το καλύτερο σας να αναλάβετε. Οι λεπτομέρειες για εσάς κάνουν την διαφορά.

Ζητήστε λοιπόν από τον διαιτολόγο σας να γίνει το ίδιο σχολαστικός με εσάς, να λύσει όλες σας τις απορίες και να δείξει κατανόηση κάθε φορά που εσείς θα τον βομβαρδίζετε με ερωτήσεις. Έχετε στο μυαλό σας ότι τα εξωτερικά ερεθίσματα είναι αυτά που κάθε φορά σας αποσυντονίζουν και ξεκινήστε οπλισμένες με την πεποίθηση ότι όλα θα πάνε καλά όταν προσπαθήσετε πραγματικά.

Όλα είναι μεσ'το μυαλο!!!!

Αν για εσάς το αδυνάτισμα αποτελεί άπιαστο όνειρο και δύσκολο εγχείρημα, η λύση βρίσκεται στο να αλλάξουμε τον τρόπο που σκεφτόμαστε και αισθανόμαστε απέναντι στο φαγητό.
Πηγή: nutrimed
Πες μου την προσωπικότητα σου, να σου πω... πως θα χάσεις κιλά! Reviewed by anna on 1.4.13 Rating: 5
All Rights Reserved by kamikazi.gr © 2014 - 2015
Powered By Blogger, Designed by kamikazi.gr

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.